Yüzyýlýn gaflarý

Hani yýllardýr rast geldiðimiz ya da duyduðumuz spor yazar ve yorumcularýmýzýn ettiði kelamlar var. Tarihe geçen... Yýllar geçse de üstünden unutulmayan... Ýþte onlardan bir bölümü:

"Aðzýnla kuþ tutsan... Ne kuþu! Ejderha tutsan bunlara yaranamazsýnýz..." (Ahmet Çakar)

"Ýyi püskürtmüþ!.." (Þansal Büyüka, hakeme tüküren oyuncu için)

"Ýkinci gol de Boer'un ayaðýnýn þeyinden oldu, üçüncü gol gene Boer'un þeyinden oldu..." (Turgay Þeren)

"Letonya'nýn defansý kalas gibi, kessen iki oturma takýmý bir masa yaparsýn..." (Erman Toroðlu)

Muhabir kadýn: (2 dakika röportaj yaptýktan sonra) Peki Rýza, ama kýsa bir aramýz var, ben seni býrakmýyorum...
Rýza Çalýmbay: Býrakma

"Zago'nun kel kafasýndan kayan top hýz kazanýyor..." (Show Radyo spikeri Gençlerbirliði-Beþiktaþ maçýný anlatýyor)

"Gooool!!! Durum 2-1 hatta 3-1..." (Juventus-Udinese maçýnda TV8 spikeri, Juventus'un 3. golünü aktarýyor)

2001'de oynanan Galatasaray-Vllaznia Þampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçý. Maç Kanal D'den yayýnlanýyor ve Ýlker Yasin þakýyor: "Ah Arif, orda döndün mü vuracaksýn taaak", "Ümit Karan, boyu 1.81 olmasýna raðmen taymingi iyi, iyi vuruþuyor toplarla..."

"Yediðimiz golü önceden çalýþmýþtýk!.." (Zamanýn Samsunspor Teknik Direktörü Erdoðan Arýca, Galatasaray maçý sonrasýnda)

"Þu anda bas bas baðýran bir Sabri var, çok fena basmýþlar, inþallah önemli bir þeyi yoktur..." (Fatih Terim Olympiakos maçý sonrasýnda)

"Tenceren dibin kara, seninki senden kara..." (Tanju Çolak)

"Futbolda uður yoktur. Akýllýysan, güçlüysen, kuvvetliysen, en önemlisi zekiysen bir adým öne çýkarsýn. Uður mu? Var. Show TV'de Maraton programýnda. Olan bir þeyi ileri geri oynatýrsýn..." (Erman Toroðlu, gazete yazýsýnda)

Satýlýk kondisyon!
Muhabirler: Elazýðspor'un kondisyonu yok
Elazýðspor Baþkaný Baki Aydýn: Alýrýz!

"Baba, ama Noel Baba gibi her lafa giriyorsun!.." (Ziya Þengül, Ahmet Çakar'a)

"Evet Sayýn seyirciler elin zencisi, elin Arap'ý hat-trick yapýyor, bizim Hakan'ýmýz, bizim Oktay'ýmýz uyuyor!" (Belçika-Türkiye maçýnda Oliviera hat-trick yapýyor, Ýlker Yasin sinirleniyor)

Ýsmet Badem: Sizin gibi güzel bayanlarý salonlarda görmekten çok mutlu oluyorum. Basketbola bu ilgi nereden?
Kýz: Ben Efes kýzlarýndan biriyim zaten.
ÝB: Aaa öyle mi? Çýplak deðilsin ya tanýyamadým.
Murat Murathanoðlu: Ya Ýsmet bi de sana bu iþ için para veriyorlar deðil mi?

"Bakýn mesele laf sokmaksa benden iyi kimse iyi laf sokamaz. Baþlayayým mý laf sokmaya?" (Ahmet Çakar, programýn baþýndan beri kendisine laf sokan Ziya Þengül'e)

Ahmet Çakar: Bugüne kadar Fatih Terim'in yönetimi sýrasýnda 20'ye yakýn yabancý alýnmýþ...
Güntekin Onay: Tam sayýsý 22...
Ahmet Çakar: Global konuþuyorum ben.

Erman Toroðlu: Þimdi hocam yan hakem napýyo, Tommiks falan mý okuyor?
Þansal Büyüka: Aman hocam ya, ben de okuyorum!

"Ahmed Hassan saklýyor topu, saklambaç oynuyor, toplu saklambaç!.." (Sabri Ugan)

Erman Toroðlu: Türkiye'de 3 büyük takým var: 1)Beþiktas, 2)Galatasaray, 3)Beþiktas... Anladýn mý Þansal?
Þansal Büyüka: Tamam hocam da pozisyona bi göz atsaydýk hiç olmazsa...

"Hasan Þaþ söyle eliyle 'Allah belaný versin hocam' gibilerinden bir hareket yaptý..." (Süper FM'de Galatasaray-Fenerbahçe maçý spikeri)

"Hiçbir Beþiktaþlý yönetici maymun deðildir, Beþiktaþ Baþkaný da hayvan terbiyecisi deðildir, Beþiktaþ Yönetim Kurulu da hayvanat bahçesi deðildir!.." (Ahmet Çakar, istifa eden Beþiktaþlý yöneticinin "Yönetim kurulunda maymun gibiydik!" sözünü deðerlendiriyor)

"Karpuz yata yata büyür, futbolcu oynaya oynaya oynar..." (Erman Toroðlu)
Nerden baksan 10 gün sürer...

"Dünden bugüne bir günde gelinmez..." (Hýncal Uluç'un Beþiktaþ'ýn deðiþen oyun tekniði ile ilgili muhteþem yorumu)

"Ýlhan'ýn henüz iki 45 dakika, yani bir 90 dakika çýkaracak gücü yok..." (Ahmet Çakar)

"Ronaldo ile Ýbrahim Toraman bu takýmýn emniyet sibobu..." (Kazým Kanat)

"Gollerimizi Hagi ile Arif attý sayýn seyirciler. Bu tablo bana büyük Türk bestecisi Hacý Arif Bey'i hatýrlatýyor nedense..." (Ümit Aktan, Grasshoppers-Galatasaray maçýnda)

"Amokachi mal varlýðýný içine soktu." (Ümit Aktan, Kocaeli-Beþiktaþ maçýnda Amokachi altýn zincirini formasýnýn içine sokunca...)

"Bu... Bu... Bu gol katliamý, baþka bir þey deðil..." (Rangers-Fenerbahçe maçýnda Fener'in kaçýrdýðý bir pozisyondan sonra Ziya Þengül)

"Bu golü Schmeichel deðil, dünyanýn bütün Michaelleri gelse kurtaramazdý..." (Ümit Aktan)

"Liverpool kalemize akýn akýn geliyor. Yüreðimiz aðzýmýza gelmekten, aðzýmýzda yer kalmadý sevgili seyirciler!.." (Ertem Þener, Liverpool-GS maçýný anlatýyor)

"Hagi yine yokluyor kaleyi. 'Ümit, Hasan ve Jardel'den sonra Casillas'a bir ampul de ben takacaðým' diyor. Ýspanya'da da varýz Real Madrid! Madrid'de de varýz, orada da takarýz". (2000-2001 Þampiyonlar Ligi Real Madrid-Galatasaray çeyrek final maçý. Maç 2-0'dan 3-2'ye dönüyor, Ümit Aktan radyodan bildiriyor.)

"Mustafa hoca hangi kanalda karþýma çýkmak istiyorsa, BBC, Rai Uno, Rai Tre..." (Ahmet Çakar)

Bitti mi sandýnýz? Hiç biter mi? Yer kalmadý, devamý haftaya...

Sonra kývýrma ama!

Bizi engellemek isteyenler var. Ama biz yine de þampiyon olacaðýz. Bugünün tarihini bir yere not edin.

(Beþiktaþ Baþkaný Yýldýrým Demirören)

Þili'nin baþkenti neresi?

Haluk Çubukçu: Cevap hakkýmý kullanacaðým.
Gökhan Telkenar: Evet, buyrun Sayýn Çubukçu.
Haluk Çubukçu: Sorularýnýzý bekliyorum.

(Lig de Lig, Kanal 1)

Aferin sana!

Artýk Atatürk'e daha fazla ilgi duyacaðým.

(Gökçek Vederson)

Vah ki ne vah!

Dünkü takýmýn en iyi oyuncusu Baki; yani siz düþünün Beþiktaþ'ýn halini.

(Vedat Okyar - Vatan)

Kolu da kopmuþ...

Bir baktým ayaðý yerden kesilmiþ Cüneyt Çakýr'ýn. Sallanýyor böyle 2 tane ayak.

(Faik Gürses - Futbolmania, CNNTürk)

Gurur yapýn, aramayýn!

Biz Federasyon'un kapýsýný bilmeyiz. Bazý telefon numaralarý biliyoruz; ama nedense biz arayýnca cevap vermiyorlar.

(Vestel Manisaspor Baþkaný Haluk Çubukçu)

Tabi tabi!

Hakeme sadece "Bu kadar olayla maç mý tatil edilir" dedim.

(Vestel Manisaspor'un sabýk kaleci antrenörü Metin Bayýndýr)

O da olur, üzülme!

Öncelikle söyleyeyim, serde Fenerbahçelilik olduðu için baþkanýmsýn, baþýmýn tacýsýn. Seni ne kadar çok sevip saydýðýmý da çok iyi biliyorsun. Dolayýsýyla, senin de beni sevdiðini biliyorum. Sevmesine seversin de özellikle son iki yýldýr senin yanýnda ya da yakýnýnda olmanýn "profesyonel anlamda" kolay olmadýðýný da biliyorum. Görevim gereði bir haber almak ya da röportaj yapmayý arzu ettiðim halde þu ana kadar birlikte vesikalýk dahi olsun bir fotoðrafýmýza sahip deðilim.

(Hulki Ýlgün - Fanatik)

Senin gibi mi?

Gerets, cins bir hoca.

(Sinan Engin - 3. Devre, Kanal D)

Hoþbulmuþ Abi!

Hoþ geldin Ümit

(Turgay Þeren - Akþam)