Doðum yaptýktan üç gün sonra beyin damarý týkandýðý için þuuru kapanan ve felç geçiren kadýnýn, büyüyen ve kafatasýna sýðmayan beynine operasyonla yer açýldý.

Hastanýn kafatasýndan alýnan 10 santimetrelik parça, 6 ay sonra yerine takýlmak üzere bacaðýna yerleþtirildi.

Operasyonu gerçekleþtiren Ýzmir Tepecik Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniði Beyin Cerrahisi Uzmaný Opr. Dr. Ozan Ganiüsmen, AA muhabirine verdiði bilgide, hastanýn geldiðinde þuurunun kapalý ve vücudunun bir tarafýnýn felç olduðunu belirtti.

Opr. Dr. Ganiüsmen, Derya Kardoðan'a (30), önce normal tedavinin baþlandýðýný ifade ederek, ''Sonra baktýk hastayý kaybediyoruz, ailesiyle görüþerek, son çarenin cerrahi müdahale olduðunu ve baþarýlý bir sonuç alamayabileceðimizi söyledik'' dedi.

Bu koþullarda operasyona alýnan hastanýn, kafasýndaki basýncý azaltarak, beynine yer açabilmek için kafatasýndan 10 santimetrelik bir parça alýndýðýný bildiren Dr. Ganiüsmen, dokularýn ölmemesi için Kardoðan'ýn sað bacaðýna nakledilen parçanýn, 6 ay sonra yerine takýlacaðýný söyledi. Hastanýn beynindeki ödemin geçmesini beklediklerini belirten Opr. Dr. Ganiüsmen, bu tür parçalarý vücut içinde saklamanýn en ideal yönteminin bu olduðunu kaydetti.

Dr. Ganiüsmen, kaybedileceði gözüyle bakýlan hastanýn ertesi gün þuurunun açýldýðýný ve çok kýsa sürede toparlandýðýný ve saðlýk durumunun son derece iyi olduðunu ifade ederek, þunlarý söyledi:

''Hastamýzýn bacaðý tam döndü, kolunda hafif bir güçsüzlük var. Tedavisi devam edecek. Büyük bir damar týkanýklýðýydý. Genç hastalarda beyin damarýnýn týkanmasý çok rastlanýlan bir durum deðildir. Genellikle genetik ve çevresel etkenlere baðlý olarak geliþir, çok ender olarak görülür.''

''BAÞIMIN DÖNDÜÐÜNÜ HATIRLIYORUM''

Beyninin bir bölümü derisinin altýnda ödemin geçmesini bekleyen Kardoðan ise doðumdan 3 gün sonra yaþadýðý olaya iliþkin hatýrladýðý tek þeyin baþýnýn dönmesi olduðunu belirtti. Derya Kardoðan, ''Kayýnvalidem ile oturuyorduk. Bir anda o düþüyormuþ gibi geldi. Onu tutmaya çalýþtým, sonrasýný hatýrlamýyorum'' dedi.

Bir an önce iyileþip evine dönmek istediðini ifade eden Kardoðan, biri henüz 10 günlük, diðeri ise 7 yaþýnda olan iki kýzýný çok özlediðini, eþinin cep telefonuyla kýzýnýn fotoðrafýný çekerek, kendisine gösterdiðini kaydetti.

Kardoðan, þu anda kendisini iyi hissetiðini belirterek, ''Ýyileþip evime gitmek, kýzýmý kucaðýma almak istiyorum'' dedi.