Çok yakýn bir zamanda, devlet hastaneleri de özel hastaneler gibi olacak. Saðlýk bakanlýðý'nýn hazýrladýðý yeni uygulama eðer yasalaþýrsa, devlet hastanelerini yerel yönetimler idare edecek.
Kamu hastanelerinin kalitesini arttýrmak için harekete geçen milletvekilleri devrim niteliðinde bir yasa için çalýþmalara baþladý.
YÖNETÝM KURULLARI ÝDARE EDECEK
Hazýrlanan tasarýya göre hastaneleri, il valisi, il sanayi ve ticaret odalarýnýn seçtiði yönetim kurullarý idare edecek. Hastane yöneticisini de kurul atayacak.
BÜTÇEDEN PAY ALMAYA SON
Hastaneler, özel iþletme haline gelirken, bütçeden pay alamayacak. Personel dahil bütün ödemeler hastanenin özel bütçesinden yapýlacak. Yönetim kurullarý da tam yetkili olacak. Hastanelere atama yapacaklarý gibi, hastaneyi kapatma yetkisine de sahip olacak.
BAÞHEKÝM GÝDÝNCE, YARDIMCILARI DA GÝDECEK
Her ilin yönetim kurullarý Hastane Birliði çatýsýnda toplanacak. Ve bu birlikler, birlikler koordinatörlüðü bünyesenide, Saðlýk Bakanlýðý'na baðlý olacak. Tasarý'daki en önemli ayrýntý ise, baþhekimlik makamýný ilgilendiriyor. Görev süresi dolan baþhekim gidince, yardýmcýlarda gidicek.
BAÞARISIZ HASTANELER SINIFTA KALACAK
Ve tasarýdan önemli bir ayrýntý daha. Saðlýk Bakanlýðý, hastaneleri her yýl deðerlendirmeye tabi tutucak. Deðerlendirme sonuçlarýna göre baþarýsýz olan hastanenin yönetimi düþecek. Bakanlýkça görevlendirilen kiþiler tarafýndan yürütülecek.
Uygulama için pilot il arayýþýna giren Saðlýk Bakanlýðý, yeni düzenlemeyi açýklamak için uygun zamaný kolluyor. Tepki alacaðý endiþesini taþýyan Bakanlýk, seçim sonrasýný bekliyor.
SAMANYOLU HABER

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri