MALZEMELER
1 bütün tavuk (irice)
100 gram dolmalýk fýstýk
100 gram dolmalýk üzüm
1 yemek kaþýðý yenibahar
1 adet soðan
Yeterince tuz, karabiber
2 kaþýk tereyaðý
2 su bardaðý pirinç

HAZIRLANIÞI
Bir tencereye yað, fýstýklar, ince kýyýlmýþ soðan konulup yað ile beraber 1-2 dakika çevrilir. Ayýklanýp yýkanmýþ pirinç ilave edilip 1-2 defa çevrilir. Üzerine üzüm, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardaðý su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yarý piþmiþ olarak ateþin altý kapatýlýr. Diðer tarafta yýkanmýþ, temizlenmiþ tavuk ateþe dayanýklý fýrýn poþetine konulur. Ýçine ve etrafýna yarý piþmiþ pilav doldurulur. Poþetin aðzý kapatýlýr ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuðun üstü kýzarýp pilav tavuðun suyunu çekinceye kadar kýzartýlýr. Piþtikten sonra fýrýndan çýkartýlýr, poþet bir makas yardýmýyla kesilerek alýnýr ve sýcak olarak servis yapýlýr.



AFIYET OLSUN!