Ýzmir'de Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde aidat ödeyen- ödemeyen öðrenci ayrýmý gerginliðe neden oldu. Okulda aidatýný ödeyenlere fotokopi ile hazýr verilen sýnav sorularýnýn, ödemeyenlere elle yazdýrýldýðý ortaya çýktý.
10- C sýnýfýnda okuyan A.A., 38 kiþilik sýnavlarýnda 14 öðrencinin aidat verdiðini ve önceki gün girdikleri matematik sýnavýnda onlara sorularýn fotokopiyle hazýr verildiðini söyledi. ASýnavda öðretmenin 10 soruyu tahtaya yazdýðýný, parayý ödeyemeyen 14 kiþinin sýnav vaktinin yarýsýnýn sorularý kaðýda yazmakla geçtiðini belirtti.
Babasý þikayetçi oldu
Eve geldiðinde oðlu A.A.'yý aðlarken bulduðunu belirten 3 çocuk babasý Rasim Akgün, "Durumumuz ortada. Ama böyle bir uygulamayý ne benim çocuðum ne de diðerleri hak ediyor. Anne babalarýn durumu yüzünden çocuklar cezalandýrýlýyor. Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü'ne þikayetçi oldum." dedi.
Ýlçe Milli Eðitim soruþturacak
DHA muhabirleri olayý araþtýrmak için gittikleri Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde güvenlikçi engeliyle karþýlaþtý. Olayýn aksettirildiði Buca Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Celal Yýldýz ise okulda yaþananlarýn çok çirkin olduðunu belirterek, yapýlan hareketlerin yanlýþlýðýný kabul etti. Olayla ilgili okul müdüründen rapor istediðini belirten Yýldýz, ‘fotokopi cezasý’ ile ilgili iddialarý araþtýracaðýný söyledi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri