Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: 100 yıl yaşama çok az kaldı

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 100 yıl yaşama çok az kaldı

    Alman bilim adamları Methusalem adı verilen bir geni geliştirerek, insan ömrünü 100 yıla çıkarmayı planlıyor. Balıklar üzerindeki ilk denemeler olumlu sonuç verdi.

    Bilim adamları, insanları 100 yıl yaşatabilecek bir genin bulunduğunu açıkladı. Alman bilim adamları, insan ömrünün uzamasından sorumlu Methusalem adlı geni geliştirmek için yoğun çalışma başlattı. Bild gazetesi, konuya ilişkin haberi, "Bugün 50 yaşında olan biri 100 yaşın üzerine kadar yaşabilecek" başlığıyla verdi. Jena kentinde bulunan Leibniz Enstitüsü, normal yaşama süresi 3 ay olan renkli balıkların ömrünü 5 aya kadar uzatmayı da başardı. Araştırmacılardan Dr. Eberhard Fritz, "Büyük bir ihtimalle ömrü uzatan birden fazla gen var" dedi.

    15 YILA İHTİYAÇ VAR
    İnsanların ömrünün uzatılmasına ilişkin araştırmaların sonuçlanmasının 15 yılı bulabileceğini belirten aynı üniversiteden Dr. Matthias Platze ise, "Genlerin nasıl çalıştığını anlamak, ilaç geliştirmek ve piyasaya sürecek hale getirmek için 5'er yıla ihtiyaç var" diye konuştu.

    Sabah

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    100 yıl yaşamak istemezdim ama yaşamak isteyenler vardır umarım.

    Bilgi için teşekkürler...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •