şöyle son sayfaları gözden geçirdimde... konu nereden nereye geldi.
sevgili kardeşlerim . sizin-bizim Atatürkçü olmamamızla sayın başbakanın cumhurbaşkanı olup olmamasının ne alakası var .onu anlamadım. bir arkadaşımız " Atatürk cumhuriyetinde bu başbakan ,cumhurbaşkanı olmamalı " gibi bir yazı yazmış..
Atatürkçülük-ulusçuluk-milliyetçilik- dindarlık gibi mefhumları ,ne kadar da slogan seviyesine indirmişiz meğer.. yukarıdaki değerler ,hepimizin değerleridir ve hiç kimse ( karşısındaki itiraf etmedikçe ) bu değerlere herkesten daha fazla sahip olduğunu iddia etmemelidir.
bir kardeşimiz de " kesinlikle hayır hatta siyasetten bile uzaklaştırılmalı " diyor... ne yapacaksınız ? milletin " anasının ak sütü gibi " helal oylarıyla seçilen birisini " adnan menderes 'e yapılan gibi " asacak mısınız ?
meğer , biz milletçe ne yazık ki demokrasinin henüz d sinde bile değilmişiz.. bu yargıyı , burada yazı yazan kardeşlerimizin fikirleri için değil , bu kadar kin ve nefret dolu olduğumuz için yazıyorum ve ülkem ve milletim adına üzülüyorum.
bereket versin ki , Aziz Türk Milleti 'nin ekseriyeti sağduyulu ve kimin ne olduğunu çok iyi biliyor.
sayın başbakanın ve partisinin elbette çok eleştirilecek yönü vardır. özellikle " imf 'ye verilen faiz dışı bütçe fazlası taahhütü sebebiyle " milletin gelirinde gerçek bir artış olmadığı bir gerçektir. bu hükümetin sosyal - ekonomik politikalarını eleştirebilirsiniz.
fakat , " Anayasal şartları taşıdığı halde " bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının " cumhurbaşkanlığına layık olmadığını , hakarete varan ağır sözlerle iddia etmek hoş değil..
o olmamalı da , rahmetli Adnan menderes 'in yüzünde sigara söndüren , rahmetli Ecevit 'i ( aynı partide iken ) parti içi hizipçilik yaparak canından bezdiren , yılda birkaç kez kurultay toplamaktan ve parti içindeki muhaliflerini ( şişli belediye başkanı sarıgül ) antidemokratik yollardan sindiren , daha da kötüsü , hadepli ( şimdiki dtp nin kapatılan eski versiyonu ) leyla zana-hatip dicle gibi devlet düşmanlarını kendi partisinin listelerinden aday gösterip millet meclisine sokan sayın Baykal mı olmalı ?
Yer imleri