þöyle son sayfalarý gözden geçirdimde... konu nereden nereye geldi.
sevgili kardeþlerim . sizin-bizim Atatürkçü olmamamýzla sayýn baþbakanýn cumhurbaþkaný olup olmamasýnýn ne alakasý var .onu anlamadým. bir arkadaþýmýz " Atatürk cumhuriyetinde bu baþbakan ,cumhurbaþkaný olmamalý " gibi bir yazý yazmýþ..
Atatürkçülük-ulusçuluk-milliyetçilik- dindarlýk gibi mefhumlarý ,ne kadar da slogan seviyesine indirmiþiz meðer.. yukarýdaki deðerler ,hepimizin deðerleridir ve hiç kimse ( karþýsýndaki itiraf etmedikçe ) bu deðerlere herkesten daha fazla sahip olduðunu iddia etmemelidir.
bir kardeþimiz de " kesinlikle hayýr hatta siyasetten bile uzaklaþtýrýlmalý " diyor... ne yapacaksýnýz ? milletin " anasýnýn ak sütü gibi " helal oylarýyla seçilen birisini " adnan menderes 'e yapýlan gibi " asacak mýsýnýz ?
meðer , biz milletçe ne yazýk ki demokrasinin henüz d sinde bile deðilmiþiz.. bu yargýyý , burada yazý yazan kardeþlerimizin fikirleri için deðil , bu kadar kin ve nefret dolu olduðumuz için yazýyorum ve ülkem ve milletim adýna üzülüyorum.
bereket versin ki , Aziz Türk Milleti 'nin ekseriyeti saðduyulu ve kimin ne olduðunu çok iyi biliyor.
sayýn baþbakanýn ve partisinin elbette çok eleþtirilecek yönü vardýr. özellikle " imf 'ye verilen faiz dýþý bütçe fazlasý taahhütü sebebiyle " milletin gelirinde gerçek bir artýþ olmadýðý bir gerçektir. bu hükümetin sosyal - ekonomik politikalarýný eleþtirebilirsiniz.
fakat , " Anayasal þartlarý taþýdýðý halde " bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaþýnýn " cumhurbaþkanlýðýna layýk olmadýðýný , hakarete varan aðýr sözlerle iddia etmek hoþ deðil..
o olmamalý da , rahmetli Adnan menderes 'in yüzünde sigara söndüren , rahmetli Ecevit 'i ( ayný partide iken ) parti içi hizipçilik yaparak canýndan bezdiren , yýlda birkaç kez kurultay toplamaktan ve parti içindeki muhaliflerini ( þiþli belediye baþkaný sarýgül ) antidemokratik yollardan sindiren , daha da kötüsü , hadepli ( þimdiki dtp nin kapatýlan eski versiyonu ) leyla zana-hatip dicle gibi devlet düþmanlarýný kendi partisinin listelerinden aday gösterip millet meclisine sokan sayýn Baykal mý olmalý ?
Yer imleri