Bugün buraya...
Bugün buraya...
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
ABD'nin Florida eyaletinde, okulunda silah taşıyan bir lise öğrencisi, polis tarafından vurularak öldürüldü.
Polis yetkilileri, Orlando yakınlarındaki Milwee Lisesi'nde 15 yaşındaki bir öğrencinin silah bulundurduğunu tespit ettiklerini ve öğrencinin polisle konuşurken silahını çektiğini söylediler.
Çocuğun Beretta tipi silahını kendi boğazına dayadığını ve intihar edecek gibi göründüğünü belirten yetkililer, öğrencinin polisin ateş açması sonucu yaralandığını kaydetti.
Polise göre, öğrenci kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Mehmet Ali Ağca'nın İtalya'da cezaevinde bulunduğu dönemde, geçen yıl 16. Benediktus adını alarak papalık tahtına oturan Joseph Ratzinger ile kardinal olduğu dönemde mektuplaştığı ortaya çıktı.
İtalya'da halen parlamenterlik yapan emekli sorgu yargıcı Ferdinando Imposimato, Adnkronos adlı özel haber ajansına yaptığı açıklamada, Ağca ile Ratzinger arasındaki yazışmaya bizzat şahit olduğunu söyledi.
Imposimato, “Ben, Ağca ile o dönemde Vatikan'daki Dinsel Öğretiler Kurulu'nun başkanı olan Ratzinger arasındaki mektuplaşmaya şahidim. Mektupları bana bizzat Ağca göstermişti. Ratzinger'e gönderdiği mektuplarda, Fatima'nın sırrından ve yaşamını değiştirmek üzere koyulduğu yoldan söz ediyordu” dedi.
Ferdinando Imposimato, Ağca'nın bugün Çamçeşme Polis Merkezi'ne imza atmaya gitmemesinin ise muhtemelen “hayatını tehlikede görmüş olmasından” kaynaklandığını söyledi.
13 Mayıs 1983'teki suikast girişimine ilişkin davalarda, geçmişte Ağca'nın ifadesini alan soruşturma yargıçlarından biri olan Imposimato, daha sonra avukat sıfatıyla Ancona Cezaevi'ne giderek Ağca ile görüşmeler yaptı.
Imposimato, halihazırda parlamenterlik görevinin yanı sıra 1983'te henüz 15 yaşındayken esrarengiz biçimde ortadan kaybolan ve Ağca ile takas için kaçırıldığı da iddia edilen Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi ailesinin de avukatlığını yapıyor.
Ferdinando Imposimato, Ağca hakkındaki tahliye kararıyla ilgili olarak geçen Pazar günü yaptığı açıklamada, “Artık Ağca'nın hayatı ciddi biçimde tehlikede. Tahliyeden sonra Ağca'nın yaşamının ciddi bir tehditle yüz yüze kalacağı kanaatindeyim. Zira o, İkinci Jean Paul'e karşı düzenlenen komploya, ayrıca bu komployla bağlantılı olarak daha sonra Emanuela Orlandi'nin kaçırılması hadisesine ilişkin pek çok bilgiye sahip birisi” diye konuşmuştu.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
El Kaide terör örgütünün iki numaralı lideri Eymen El Zevahiri'nin bulunduğu ileri sürülen Afganistan sınırındaki bir Pakistan köyüne ABD tarafından düzenlendiği belirtilen hava saldırısında en az 17 kişinin öldüğü bildirilirken, El Zevahiri'nin akıbeti belli olmadı.
Amerikan televizyonları, Damadola adlı köye El Zevahiri'nin geldiği yönünde istihbarat alınmasının ardından Merkezi Haberalma Teşkilatı'na (CIA) ait pilotsuz uçaklardan köye füze fırlatıldığını duyurdu.
ABC televizyonu, Pakistanlı askeri yetkililere dayanarak, saldırıda öldürülenler arasında El Kaide'nin beş üst düzey yöneticisinin bulunduğu haberini verdi. Ancak Pakistanlı yetkililer yaptıkları resmi açılamalarda bu iddiayı doğrulamadı.
Pakistan Enformasyon Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, olayı araştırdıklarını söylemekle yetindi.
NBC televizyonu, CIA'in kullandığı Predator tipi pilotsuz uçakların, Damadola köyüne yaklaşık 10 füze attığını duyurdu.
ABD ise saldırıyı resmen üstlenmedi. Yetkililerin açıklamalarında olaya ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. Bölgeden sorumlu Amerikan Merkez Komutanlığı'nın sözcüsü Binbaşı Chris Karns, resmi olarak böyle bir saldırıyı doğrulayamayacağını söyledi. CIA yetkilileri de resmi bir açıklama yapmadı.
Bütün önemli Amerikan televizyonları ise istihbarat kaynaklarına dayanarak, saldırıda El Zevahiri'nin hedef alındığını belirtti.
Olay yerinden haber veren AP ajansı, doktorlara dayanarak, saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 17 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Aynı haberde sözlerine yer verilen Damadola köyünün bir sakini ise, saldırıda 24 akrabasını kaybettiğini söyledi. Sami Ullah adlı bu kişi, “Bütün ailem öldü. Kimi suçlayacağımı bilemiyorum” dedi.
Reuters ajansına konuşan Pakistan güvenlik yetkilileri ise 18 kişinin öldüğünü belirttiler. Saldırıda üç evin yerle bir olduğu kaydedildi.
AP'nin haberinde ölenlerin çoğunun toprağa verildiği belirtilirken CNN televizyonunun terör uzmanı Peter Gergen, yaşamını yitirenler arasında El Zevahiri'nin bulunup bulunmadığının DNA testleriyle belirlenebileceğini, ancak bunun için yeni hazırlanan mezarların açılmasının gerekeceğini söyledi.
El Kaide lideri Usame bin Ladin'in yardımcısı olan Mısırlı El Zevahiri, son aylarda zaman zaman Arap medya kuruluşlarına verilen video açıklamalarıyla dikkati çekiyordu.
El Zevahiri, 6 Ocak'ta yayımlanan son video açıklamasında, Irak'ta ABD'nin yenilgiye uğradığını savunmuştu.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan şiddetli fırtınalar sonucu Alabama kentinde 1 kadının öldüğü, Baker kentindeki bir okulun çatısının uçması sonucu ise 13 çocuğun yaralandığı bildirildi.
Alabama kenti Conecuh ilçesi şerif bürosundan yapılan açıklamada, 58 yaşındaki Betty Williams'ın, dışarıda olduğu sırada evinin bacasının şiddetli fırtına nedeniyle üstüne çökmesi sonucu öldüğü belirtildi.
Yetkililer, Baker Okulu'nun çatısının şiddetli fırtınada uçması sonucu 13 çocuğun hafif yaralandığını kaydettiler. Ulusal Meteoroloji Servisi, okulun yakınındaki bir postane ile onlarca karavan evin hasar gördüğünü duyururken, Florida eyaleti Olağanüstü Hal Yönetimi Ajansı Direktörü Bruce Baughman, Alabama kentine bağlı küçük bir yerleşim birimi olan Belleville'de en az 18 ev ile itfaiyeye ait bir binanın hasar gördüğünü veya tamamen yıkıldığını söyledi.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yargılandığı mahkemenin başkanı Hakim Rizgar Muhammed Emin'in çekilmeyi düşünmediği açıklandı.
Basında, çekileceğine dair haberlerin yer almasının ardından konuya açıklık getiren iki hakim, iddiaların doğru olmadığını, Emin'in, dava sonuçlanıncaya kadar görevine devam edeceğini söyledi.
Emin'in duruşmalardan çekilmeyi planladığı, konuyla ilgili düşüncesini, 24 Ocak'ta yapılacak duruşmanın ardından açıklayacağı iddia edilmişti.
Saddam ve beraberinde yargılananların avukatlarından ikisinin öldürülmesi, mahkemede yasal prosedürün uygulanması üzerinde güçlükler yaratmıştı. Emin de, Saddam ve diğer yargılananlara çok uzun süreli konuşma hakkı vermekle eleştiriliyordu.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Venezuela'da kasım ayında kaçırılan İtalyan işkadını ile 3 yaşındaki oğlunun serbest bırakıldığı bildirildi.
İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 15 Kasım 2005'te kaçırılan Giorgina Frigo ile oğlu Giorgio'nun serbest bırakıldığı belirtildi.
Bakanlık, İtalyan kadın ve oğlunun ne zaman ve nerede serbest bırakıldığı hakkında bilgi vermedi.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Almanya'nın Hessen eyaletinin, Baden Württemberg eyaletinde uygulanan “vicdan testi” benzeri bir testi, Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancılara uygulamayı planladığı bildirildi.
Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine açıklamalarda bulanan Hessen İçişleri Bakanı Volker Bouffier, Alman vatandaşı olmak isteyen yabancılara yönelik “Bilgiler ve Değerler” adı altında bir testi bir ay içinde uygulamayı planladıklarını söyledi.
Bouffier, “Bilgiler ve Değerler” isimli testle gelecekte vatandaş olmak isteyen yabancıların Almanya ve değerleriyle kaynaştığını ispatlaması gerektiğini ifade etti.
Alman vatandaşı olmak isteyen herkesten temel vatandaşlık bilgileri beklediğini vurgulayan Bouffier, “Göç yasasında talep edilen Almanya'ya içsel bağlılık şartı, başvuru sahiplerinin bu zamana kadar yaptığı yazılı beyanla yeteri kadar sağlanmıyor. Uyum, belli bir sürenin geçmesi ve bir imzadan daha fazla bir şey” dedi.
Hazırlayacakları testte Baden Württemberg'i örnek alacaklarını söyleyen Bouffier, “Ancak bu eyaletin testine yapılan eleştirileri de göz önünde bulunduracağız. Örneğin başvuru sahiplerinin eşcinsellik konusunda neler düşündüğünü sormayacağız” dedi.
Bouffier, Hessen eyaletinin hazırlayacağı testte Alman tarihi ve devlet organlarına yönelik bilgiler, kadın ve erkeklerin toplumdaki rolüne ilişkin düşünceler, devletin güç tekelini elinde tutması ile seçim sistemi hakkında soruların olacağını söyledi.
Bu arada, Yeşiler Partisi'nden Omid Nouripour, Hessen eyaletinin uygulamak istediği testi “kötü niyetle çıkarılan bir güçlük ve gereksiz” olarak niteleyerek, “Bouffier'in planladığı test hiçbir şeye yaramıyor ve bir hedefe götürmüyor. Bu, sadece güç gösterisi. Herhalde Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Heribert Rech'in kendisinden en gerici CDU'lu Eyalet İçişleri Bakanı sıfatını almasından korkuyor” dedi.
Baden-Württemberg eyaleti, 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancıları, özellikle de “Müslüman kültür çevresinden” gelen yabancıları “vicdan testine” tabi tutmaya başlamıştı.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı ve Eyalet İçişleri Bakanları Konferansı Başkanı Günter Bekstein, “tehlikeli” ve “sınırdışı edilemeyen” yabancılara ya elektronik kelepçe takılmasını ya da bu kişilerin cezaevine konulmalarını istedi.
Alman Focus dergisinde yayımlanan haberde, Beckstein'in göç yasasını da bu yönde değiştirmeyi arzuladığı belirtildi.
Göç yasasında halen “aşırı hoşnutsuzluk yaratan” bir boşluk olduğunu savunan Beckstein, “Güvenlik güçleri tarafından aşırı tehlikeli olarak nitelendirilen ve mahkemeler tarafından sınır dışı edilmesi onaylanmış bir yabancı, ülkesinde kendisini işkence veya ölüm cezası bekliyorsa sınır dışı edilemiyor. Böylece Almanya'da özgür bir kişi olarak geziyor. Bunu kabul edilemez bir durum olarak görüyorum” dedi.
Beckstein, “tehlikeli” ve “sınır dışı edilemeyen” kişilerin ya cezaevine konularak ya da ayağına elektronik kelepçe takılarak, kaldıkları yerlerin sürekli tespit edilebileceğini ve böylece gönüllü olarak ülkeyi terketmelerinin sağlanabileceğini savundu.
Federal hükümetin zoraki ve görücü usulüyle evliliklerin sayısını azaltma planlarını desteklediğini bildiren Beckstein, “Almanya, yabancılar tarafından eşlerden birinin veya ikisinin kabul etmediği ve üçüncü kişilerin eşler yerine karar verdiği evlilikleri daha fazla kabul edemez” dedi.
Bu arada, Federal Meclis İnsan Hakları ve İnsani Yardımlar Komisyonu Başkanı Herta Daeubler-Gmelin, Bekstein'ı eleştirerek, ”Şüpheli bir kişinin suçlu olduğunu ispatlamak gibi temel bir ilke ihlal ediliyor. Bu basit ilke ihmal edilirse ve yerine Guantanamo gelirse kimse şaşırmasın” dedi.
Federal Meclis Yeşiller milletvekili Volker Beck de, Beckstein'ın Guantanamo'yu Almanya'ya getirmek istediğini savunarak, “Beckstein'ın göç yasasını daha da sertleştirmek istemesi başka şekilde izah edilemez” dedi.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
El Arabiya televizyonu, El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'in sağ kolu Eymen El Zevahiri'nin hayatta olduğunu duyurdu.
El Arabiya, yayımladığı haberde, “El Kaide ile bağlantıları olduğunu söyleyen bir kaynak Zevahiri'nin hayatta olduğunu teyit etti” dedi.
Kimliği açıklanmayan kaynakların “Zevahiri'nin ölüm haberleri hayal” sözlerine yer veren kanal, bu haberle ilgili başka ayrıntı vermedi.
Pakistan-Afganistan sınırındaki Damadola köyüne düzenlenen saldırıda Zevahiri'nin hedef alındığı; Zevahiri'nin ise saldırı sırasında köyde bulunmadığı öne sürülmüştü.
ABD, Afganistan-Pakistan sınırında bir yerde gizlendikleri tahmin edilen Zevahiri ile Bin Ladin'in başına 25'er milyon dolar ödül koymuştu.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri