Alýntý Selçuklu73 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Sevgili hocam, yazdýklarýnýzýn hepsine katýlýyorum ama "herkes bir birinin düþünce ve görüþüne saygý duymalýdýr..." cümlenizi kabul etmem mümkün deðil. Yanlýþ ve hatta tehlikeli bulduðum bir düþünceye nasýl saygý duymam beklenebilir ki! benden.... Amaþunu demek istiyorsanýz. Doðru veya yanlýþ herkes bu ülkede belirli bir uslup içersinde fikirlerini özgürce söyleyebilmeli ve ifade ettiði fikir ve düþünceleri için asla hiç bir kötü söze ve muameleye muhatap kalmamalý. iþte o zaman size katýlabilirim. Nasýl baþkalarýnýn benim fikirlerime katýlmasa bile çirkin tepki vermeden dinlemesini istiyorsam bende baþkalarýnýn fikirlerine katýlmasam dahi dinleyip çirkin bir tepki vermeden tartýþabilmeliyim. Ama taktir edersiniz ki hiç bir kimse inanmadýðý bir fikre saygý duyamaz. Saygý ve sevgilerimle...
Bir birinin düþünce ve görüþüne saygý duymak...o fikir ve görüþe katýlýp desteklediðiniz anlamýný taþýmaz...yanlýþ ve tehlikeli olduðuna kim ve kimler nasýl karar verecek...benim için yararlý faydalý bir düþünce sizin için çok zararlý olabilir...onun kýstasýný belirlemek imkansýz gibi bir þeydir...nasýlki geçmiþte bazý sað ve sol görüþlü düþünceler bir birinin tam zýttý düþüncede olduklarýný düþündüklerinden bir birlerine girmiþler ve ülkemize büyük zararlar acýlar yaþatmýþlardýr...bir birlerinin fikirlerine saygý duymuþ olsalarda bütün bunlar yaþanmazdý...hepsinin köken amacýda savunduklarýda fikirlerinin ülkeye en iyi hizmet ve yarar getirecek düþünce olduðunu düþünmeleriydi...gördük yarar ve faydayý...on yýl geriye attý ülkemizi...saygý duymayý bilselerdi hiç birisi yaþanmazdý...sevgilerimle...