Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: LPG'li araç kullanýrken dikkat!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Warn LPG'li araç kullanýrken dikkat!

Makine Mühendisleri Odasý Ýzmir Þube Baþkaný Mehmet Özsakarya, LPG'li araçlarýn güvenli kullanýmý için günde en az 5-10 dakika benzinle çalýþtýrýlmasý gerektiðini bildirdi.

Özsakarya yaptýðý yazýlý açýklamada, araçlarda sürekli olarak LPG tercih edilmesi ve hiç benzin kullanýlmadan çalýþtýrýlmasýnýn, benzin sistemlerinde tahribata yol açtýðýný ifade ederek, bunun sonucunda benzinin buharlaþarak, sistemin boru, hortum ve contalarýnda kurumaya yol açtýðýný kaydetti.
    Sistemdeki kurumalarýn, çatlak ya da deformasyon oluþturabileceðine dikkati çeken Özsakarya, uzun süre sonunda benzine geçilmesi durumunda çatlaklarýn benzin sýzýntýsýna ve yangýna yol açabileceðini bildirdi. Özsakarya, ''LPG'li araçlarýn güvenli kullanýmý için günde en az 5-10 dakika benzin ile çalýþtýrýlmasý gerekli'' görüþünü bildirdi.
    Öszakarya, LPG'li araçlarýn bilinçli kullanýlmasýnýn, bu araçlarda can ve mal kayýplarýnýn önlenmesinde büyük önem taþýdýðýný vurguladý.
    Geçen hafta Ýzmir'in Aliaða ilçesinde, içinde 3. Lig takýmlarýndan Aliaða Belediyespor futbolcusu Altan Aksoy'un içinde bulunduðu LPG'li araç alev almýþ, yangýn itfaiyenin müdahalesiyle kýsa sürede can kaybý ve yaralanma olmadan söndürülmüþtü.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bilgi için teşekkürler ustam.peki doğalgaz takılıyormu araçlara?otobüslerde fln var ama bilmiyorum araçlarada takılırmı?eğer takılırsa ne kadar mal olur,lpg den azmı yakar,ortalama ne kadar yakar,dahamı güvenli lpg den?eğer bunlarla ilgili bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim ustam

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bilgi için teşekkürler

Kullanýcý Bilgi Menüsü

üstüne üstlük uzun süreli olarak lpg ile çalışan araçlarda (3 aydan uzun) benzine ilk geçişte karbüratörü elinize alma ihtimalide var.yeni nesil lpg sistemleri otomatik olarak ilk çalıştırmayı benzinle yapıyor.biraz pahalı ama çokta mantıklı bi sistem.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

evet arkadaşımın dediği gibi ilk önce benzinli çalışıyor sonra gaza geçiyor güzel ve pahalı 1200 lira civarı benim taktırdığım yer 750 kmde bir ayara çağırıyor sizce doğrumu?cevaplarsanız sevinirim.bilgisayara takıyor bakıyor ayar yapıyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý karizma Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    evet arkadaþýmýn dediði gibi ilk önce benzinli çalýþýyor sonra gaza geçiyor güzel ve pahalý 1200 lira civarý benim taktýrdýðým yer 750 kmde bir ayara çaðýrýyor sizce doðrumu?cevaplarsanýz sevinirim.bilgisayara takýyor bakýyor ayar yapýyor
    valla açýkçasý çok teknik detayýný bilmiyorum.ancak hem yakýt ekonomisi hemde performans için muhakkakki periyodik ayarlara ihtiyaç vardýr.bide benzin ve lpg nin karbüratördeki karýþým oranlarý farklý olduðu için karbüratör ayarlarýnýnda periyodik olarak bakýlmasý motorun uzun ömüðrlü olmasý için gereklidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý banshee8831 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bilgi için teþekkürler ustam.peki doðalgaz takýlýyormu araçlara?otobüslerde fln var ama bilmiyorum araçlarada takýlýrmý?eðer takýlýrsa ne kadar mal olur,lpg den azmý yakar,ortalama ne kadar yakar,dahamý güvenli lpg den?eðer bunlarla ilgili bilgin varsa paylaþýrsan çok sevinirim ustam
    altta verdiðim linke bakasanýz umarým sorunuza karþýlýk bir cevap bulabilirsiniz saygýlar..

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bilgilendirme için teşekkürler faydalı oldu bu bilgi bundan sonra benzinliyle 5-10 dk çalıştırırım

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok doğru bilgi emeğine sağlık

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bilgi için teşekkürler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri