arkadaþlar

Next YE 9000 CI cihaz ve çift çanak var, kötü derecede sinyal sorunu yaþýyorum..

þöyleki yabancý kanallarda pek bi probleme rastlamadým ancak türksat uydusunda özellikle show tv, show tv euro, star, star euro, kanal D ve eurosu, atv ve euro su olmak üzere bu kanallarda arada sinyal kopmalarý oluyor, trt istasyonlarýnda bi arýza görmedim pek.. arada discoveryde tamamen gittiði oluyor..

bu problem aþa yukarý 1 hafta 10 gündür devam ediyor...

kanalý açtýðýnýzda iki sinyal göstergesi var. üstte sinyali gösteren, altta ise kaliteyi gösteren iki çubuk mevcut.. sinyal göstergesinde bir sorun yok fakat donmalarýn olduðu esnada alttaki kalite çubuðu gerileme ve sýfýrlama yaþýyor, yani gidip gidip geliyor o esnada da kanaldaki görüntü kayboluyor haliyle..

kanal arama bölümünden bazý TP deðerleri denedim, kalitenin çok yükseldiði deðerlerde bile arama yaptýðýmda bir müddet kanal temiz gösteriyor sonrasýnda ise tekrardan ayný kalite kayýplarýný yaþamaya devam ediyor..

acaba bu kendim düzeltebileceðim bir sorun mu ? çanaklardaki lnb lerle mi ilgili yoksa menüdeki ayarlarda bir sorun olabilir mi? ayrýca fabrika ayarlarýna geri dönsem cihazý düzelme imkaný var mý ve fabrika ayarýna dönünce ayarlý olan kanallar kaybolur mu?

teþekkürler...