Basýn Toplantýsý: Vahid Halilhodžić
Teknik Direktörümüz Vahid Halilhodžić, bugün saat 12.00’de takýmýmýzýn kamp yaptýðý Antalya Lara Kervansaray Hotel’de basýn toplantýsý düzenledi.
‘Oldukça düþünceliyim’
Bir basýn mensubunun “Baþta transfer olmak üzere eksiklerinizi giderebildiniz mi?” þeklindeki sorusunu Halilhodžić þöyle yanýtladý: “Bir süre önce bir hazýrladýðým transfer listesinde takýmdan ayrýlmasý ve takýma gelmesi gereken oyuncularý tespit etmiþtim. Bu listeye Trabzonspor’da oynamak istemeyen Mehmet Yýlmaz, Ýbrahim Ege ve Tomas Jun gibi isimleri de dahil etmiþtim. Bu oyuncularýmýzýn durumlarýný da dikkate aldýk. Ligin baþlamasýna bir hafta kala durumumuz pek iyi deðil çünkü eksik oyuncularýmýz var. Ýkinci yarý baþlangýcý için oldukça düþünceliyim.”
‘Forvet oyuncusu sýkýntýsý çekiyoruz’
Afrika Uluslar Kupasý’na giden Yattara ile, sakatlýklarý devam eden Fatih ve Lee’nin antrenmanlara katýlamadýðýný vurgulayan Halilhodžić, “Bu oyuncularýn ilk maç için hazýr olmalarý da zor görünüyor. Gökdeniz’in durumu ise zaten malumunuz. Þu anda forvet oyuncusu sýkýntýsý çekiyoruz. Bu yüzden de Aykut, Ali ve Ergin’i aramýza kattýk. Burada bulunmalarý gerekiyordu. Büyük bir ihtimalle ilk maçta bu oyuncularýmýzdan biri oynayacak.” ifadesini kullandý.
‘Mehmet’in kararýna üzüldüm’
Halilhodžić, Mehmet gibi bir oyuncunun ayrýlma isteði karþýsýnda üzüldüðünü belirterek, “3-4 kez kendisiyle görüþmem oldu. Ayrýlma kararýnda herhangi bir deðiþiklik yok. O istemediði takdirde ben de onu silah zoruyla oynatamam” dedi.
‘Oyuncularla aramda sorun olduðu doðru deðil’
Boþnak teknik adam, oyuncu kadrosunda disiplinsizlik yüzünden ceza alanlarýn durumunun devam ettiðinin altýný çizerek, “Çok iyi çalýþanlarý ve iliþkilerini düzeltenleri geri çaðýrdýk. Cezalý olanlar, kadro dýþý olduklarý dönemde yaptýklarýyla bunu hak etmeseler çaðýrmazdým. O dönemde olanlarý ben unuttum. Kendileri bizimle hazýrlýk dönemi geçirmeyi istediler. Oyuncularla aramda sorun olduðu iddiasý doðru deðil” diye konuþtu
‘Futbolcularýmýn önlerinde þapka çýkartýyorum’
Antalya’da geçirilen kampa iliþkin de bilgi veren Halilhodžić, “Hazýrlýk dönemi çok baþarýlý gidiyor. Oyuncularýmýn performanslarýndan memnunum, mükemmel çalýþtýlar. Þu ana dek yaptýklarýndan dolayý önlerinde þapka çýkartýyorum. Bazýlarý ilk kez bu tempoda çalýþtý. Ýlk bölümde oyuncularýmýzý testten geçirdik, Trabzon ayaðýndan sonra ikinci bölüme geçtik ve aerobik kapasiteyi geliþtirici uygulamalar yaptýk. Günde üç idman yaptýk. Son bölümde de oyun, çabukluk ve tempo iyileþtirme üzerinde duruyoruz. Hazýrlýk maçýyla da bu süreç bitmiþ olacak. Hiçbir sakatlýðýmýz olmadý. Oyuncularýn bu ritmi kaldýrýp kaldýramayacaklarý noktasýnda tedirgindim”
Transfer bilgilendirmesi
Halilhodžić, bir basýn mensubunun “Ýstediðimiz oyuncularý alamadýk þeklinde bir açýklamanýz oldu bunu biraz açýklar mýsýný” biçimindeki sorusunu þöyle cevapladý: “Bunu söylerken Türkiye içinden istediklerimizi alamadýk demek istedim. Farklý isimler almayý arzuluyorduk ama bu oyuncular hem pahalý çýktý, hem de kulüpleri býrakmadý. Yurtdýþýndan ilgilendiðimiz oyuncular ise Trabzon’a gelmek istemedi. Aramýza katýlan Fatih’in tecrübesi ve Türk futbolunu iyi bilmesi bize katký saðlayacak. Þu anda tam istediðimiz fiziksel formda deðil ama maç eksiði olduðu için normaldir. Gerçek formuna ulaþmasý için çalýþmasý lazým. Stepanov 6-7 aydýr izlediðmiz bir oyuncuydu. Hem kasetlerini hem de maçlarýný çýplak gözle izledik. Onunla ilgili bütün bilgiler çok olumlu. Kendisiyle ilgilenen birçok kulüp vardý. Anderlecht ve Lokomotiv Moskova’yý reddetti. Trabzon’a geldi. Benimle çalýþmak için geldi. Genç oyuncudur ve çok büyük potansiyele sahiptir. Uygun bir fiyatla Trabzonspor’un genç ve gelecek vadeden bir oyuncu kazandýðýný düþünüyorum. Yeni ortama nasýl uyum saðlayacaðýný bilmiyorum. Trabzonspor’da en büyük sorunlardan biri yabancýlarýn uyum sürecini zor geçmesi. Umut ediyoruz ki yeni gelen oyuncular ve sonra gelecek olanlar daha öncekilere oranla iyi uyum saðlarlar. Yeni gelen Ahmet Þahin’i ise tanýmýyorum”
Ömer Rýza’nýn konumu
Yönetim kurulunun Ömer Rýza konusunda giriþimlerini sürdürdüðünü belirten Boþnak çalýþtýrýcý, “Baþka forvetler hedeflemiþtik ama Ömer de bu alternatiflerden bir tanesiydi. Jun’un durumu da henüz netleþmedi ama yakýn zaman içerisinde çözüleceðini tahmin ediyoruz.” dedi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri