Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Efsane’nin çöküþü

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Muhahaha Efsane’nin çöküþü

Avrupa'da yarý finale yükselen ilk Türk takýmý olan Göztepe, amatör kümeye düþtü.
    22.04.2007

Bir güneþ gibi doðmuþtu 1925’te Ýzmir’in üzerine... Altay’dan kopma bir grup insanýn bir araya gelerek Türk futboluna kazandýrdýðý Göztepe, kýsa zamanda büyük baþarýlara imza attý. 1949’da Gençlerbirliði ve Beþiktaþ’ý saf dýþý býrakarak Türkiye Amatör Takýmlar þampiyonu oldu. 1959’da kurulan Profesyonel 1.Lig’e alýndý. Ýki kez Türkiye Kupasýný Ýzmir’e getirdi.
    Artýk yurt içindeki baþarýlar da yetmiyordu Sarý-Kýrmýzýlýlar’a... Adnan Süvari komutasýndaki Göz Göz, Ali’li, Fevzi’li, Gürsel’li, Nevzat’lý kadrosuyla Avrupa’da da destan yazmaya baþladý. Atletico Madrid’e üç gol atan Göztepe, Fuar Þehirleri Kupasý’nda (UEFA) adýný yarý finale yazdýran ilk Türk kulübü olarak tarihe geçti. Türkiye 1.Ligi’nde 25 sezon geçirdi. 1981-82 sezonunda Ýkinci Lig’e düþtü. 18 yýl mücadele ettiði 2. Lig’den 1999’da 1. Lig’e taþýnýrken Ýzmir o gece uyumadý.
    Onbinler sokaða döküldü... Güzelyalý sahili kilitlendi, o muhteþem geceyi kutladý. Ama temelsiz bir yapý üzerine kurulan Sarý-Kýrmýzýlýlar zafer sarhoþluðu içerisinde 1. Lig’de fazla yaþayamadý. Kara bulutlar kulübün üzerini kapladý. 2002-2003’te Lig A’ya indi. Yanlýþlar sürdü, efsane kendini maratonun sonunda Lig B’de buldu. Tarihi çýnar günden güne erirken, iç çekiþmeler, kýskançlýklar, ‘Ben bilirim’ ukalalýðý yaraya merhem olamadý. Ve Göztepe Üçüncü Lig’le tanýþtý.
    Geçtiðimiz sezon amatörlüðün kapýsýndan dönüldü. Borçlar nedeniyle kulübün eli kolu baðlandý. Transfer yasaðý nedeniyle hiçbir takviye yapýlamadý. Daha düne kadar halý sahada top koþturan gencecik fidanlar, zorunlu olarak arenaya sürüldü. Mahkeme kapýlarýnda çare arandý. Ama kanser vücudun her yerini sarmýþtý artýk.
    Ve dün...
    Aliaða Belediye maçý bir umuttu. Her hastanýn umudu gibi... Ve 90 dakikanýn sonunda o umut da bitti. Alsancak Stadý’na gelen binlerce Sarý-Kýrmýzýlý, Göztepe’yi Ýzmir’de son kez Profesyonel Lig’de gördü. Kimi öfkeli, kendilerini bu duruma getirenlere isyan ediyordu... Kimi gözyaþlarý içinde bir çýnarýn devrilmesine tanýklýk ediyordu.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

şimdi trt de nostaljisini veriyor zamanında deli takımmış helal olsun
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ben aslında ksk liyim ve göztepe aslında rakibimizdir ama genede içim buruldu yaw.üzüldüm walla.en kısa zamanda tekrar çıkar inşallah.burdan bütün göztepeli arkadaşlara selam olsun.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

para cıkar ıcın Türk sporuna darbe vuranlar utansın sen bencılık yapanlar utansın ben kocaeliliyim ama yaşım 44 ınanın cok üzüldüm kahroldum bırzamanlar vefa da vardı oda yok nerelerde saygılarımla

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri