![]()
Gerets'in şifresi
Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından takım hakkında yorumda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, futbolcularına mesaj vermeyi de ihmal etmedi.
Sakatlıklardan dolayı zorunlu olarak kaleci Aykut ile Mehmet Topal'ı oynattığını belirten Belçikalı çalıştırıcı, "Ama burada gördük ki, ikisi de çok iyi oynadılar ve galibiyette rolleri var. Gollerin her biri birbirinden güzeldi" dedi. Gerets ilk yarıda iyi futboldan uzak olduklarını, ancak ikinci devrede iyi bir mücadele sergilediklerini ifade etti.
Erciyesspor karşısında kaybedilen üç puana üzüldüklerini, ancak artık yapacak bir şeyleri bulunmadığını söyleyen Eric Gerets, futbolculara şu göndermede bulundu:
"Sezon sonunda, performansını sürekli en üst seviyede sergileyen bu takımda olacak. İnişli çıkışlı bir grafiğimiz oldu. Bunu hep birlikte değerlendireceğiz. Başarı için devamlılık şarttır."
Rize karşısında cezalı duruma düşen Cihan ve Sabri hakkında olumsuz bir düşünce taşımayan Galatasaray'ın teknik patronu, "Sezon sonuna geldiğimiz için bazı futbolcuların kart sınırında olması doğaldır. Üzücü olan sağ kanatta sorun yaşamamız" yorumunu yaptı.
Gerets, sağ kanatta kimi düşündüğü konusunda basın mensuplarının sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Bir gazeteci bana Song'u tavsiye etti. Ama orada hafta içi idmanlarda denediğimiz genç Mehmet Güven var. Tomas'ın da oraya geçebilmesi mümkün."
'Emre'ye değer'
Attığı ilk golden sonra tribüne koşarak eşi ve minik oğlu Emre'ye sarılan Necati Ateş'e, hakem Bülent Yıldırım sarı kart gösterdi. Yıldız oyuncu, "Sarı kart göreceğimi biliyordum, ama ilk kez maçıma gelen oğluma değer. Kırmızı görmemek için ikinci golden sonra tribüne gitmeyip, öpücük gönderdim" dedi. Necati, kalan 5 haftada ligde her şeyin değişebileceğini de belirterek, "Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Yer imleri