Sakaryaspor'da baþarýsýzlýðýn sebebi ne?
Turkcell Süper Lig'e hýzlý baþlangýç yapan, ligin büyük takýmlarýndan aldýðý puanlar ve transferlerle dikkat çeken, ancak þimdilerde ligde ümidi kalmayan Sakaryaspor'da baþarýsýzlýk, idari ve teknik yönetim ile çekirdek kadronun deðiþtirilmesine baðlandý
Ligin yeþil siyahlý ekibi Sakaryaspor'un, Trabzonspor karþýsýnda aldýðý yenilgiyle Lig A'ya düþmesi neredeyse kesinleþti.
Kulübün eski ve görevdeki yöneticileri, ligin baþlarýndaki performansýný sürdüremeyerek sonunculuða kadar düþen takýmdaki baþarýsýzlýðýn nedenlerini deðerlendirdi.
Kulüp Baþkaný Recep Hacýeyüpoðlu, genelde maçlarda iyi mücadele ettiklerini, fakat gol yollarýndaki týkanýklýk ve defanstaki bazý eksikler nedeniyle maçlarý kaybettiklerini söyledi.
Hacýeyüpoðlu, Sakaryaspor'un bu sezon enteresan bir dönem yaþadýðýný belirterek, yerlerine yenileri alýnmadan gönderilen bazý oyuncularýn, Sakaryaspor'u sýkýntýya soktuðunu kaydetti.
ÇEKÝRDEK KADRODAKÝ DEÐÝÞÝKLÝKLER
Takýmýn bel kemiði oyuncularýn gönderilmesinin çok büyük bir hata olduðunu ifade eden Hacýeyüpoðlu, þunlarý söyledi:
''Geçmiþ yönetim ve baþkanlarý eleþtirmek istemiyorum, ama geçmiþ yönetimin oluþturduðu kadro, devre arasýna iki hafta kala gönderilen bir teknik adam, daha sonra yeni alýnan bir teknik direktör ve onun yapmýþ olduðu deðiþiklikler... Bence transferlerin fazlalýðý deðil asýl olan. Transferler zaten yapýlacaktý. Nerelere yapýlacaktý? O gün için tespit ettiðimiz iki forvet, bir stoper alýnacaktý. Yani üç kiþilik bir deðiþiklik söz konusuydu ve kadroya dahil edilecekti bu transferler. Fakat benden önce gelen teknik sorumlu, daha o kadroya o ilaveleri yapmadan, takýmda oynayan ve takýmýn bel kemiðini oluþturan 4 oyuncuyu gönderdi. Bu, ciddi sýkýntýlara sebep oldu.''
''ARTIK ÝSTÝKRAR ARAYIÞI VAR''
Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Þaban Yýldýrým ise baþarýsýzlýðýn temel nedeninin yönetim, kadro ve teknik heyet bazýnda tam bir istikrar yakalanamamasýndan kaynaklandýðýný belirtti.
Yýldýrým, Sakaryaspor'un defans konusunda eksiklikleri bulunduðunu kaydederek, þöyle konuþtu:
''Hep söylediðimiz þu, basit ama maalesef bu basitlik yüzünden sanki inanýlmasý zor olan bir þey söylüyoruz; (istikrar, planlama ve organizasyon) diyoruz. Bunlar olmadýðý sürece, günlük baþarýlar yakalarýz ancak biz. Bizim hedefimiz ise kalýcý ve daha uzun soluklu baþarýlardýr. Eksiklerimizi bu sezon aldýðýmýz sonuçlar ve yaþadýklarýmýz bize çok net bir þekilde gösterdi. Tahmin ediyorum ki sað duyulu olan herkeste bu konuda bir ittifak var artýk. Artýk, hem teknik heyet, hem kadro, hem de yönetim bazýnda istikrar arayýþý var.''
''AÞIRI TRANSFERLER YAPILDI''
Yeþil siyahlý takýmý 1980-81 sezonunda ikinci ligden birinci lige çýkaran ekibin baþýnda yer alan Tuncer Tepe ise Sakaryaspor'un iskeletini oluþturan 23 kiþilik kadrodan 15'inin muhafaza edilmesi gerektiðini belirterek, þunlarý söyledi:
''Lig baþýnda tecrübesizlikten de kaynaklanan, takýmýn iskeletini bozarcasýna aþýrý transferler yapýldý. Ýkinci ligde þampiyon olup, birinci lige yükselen takýmýn çok önemli bir nüvesi vardý. Birlik ve beraberlik içine girmiþ bu takýmýn iskeletini bozmamak gerekiyordu. Eski sporcularýn kesin kes 15'ini muhafaza etmek gerekirdi.''
''ATAMA MÜDÜRLERLE...''
Sakaryaspor'un 1987-1989 dönemlerinde baþkanlýðýný yapan Aydýn Zengin de yönetimde bazý eksikler bulunduðuna dikkat çekti. Zengin, þöyle konuþtu:
''Aziz Duran, Sakaryaspor baþkanlýðýndan ayrýldýktan sonra, atamalarla Sakaryaspor yönetiminin götürülmeye baþladýðý andan itibaren, büyük sýkýntýlarýn var olduðuna inanýyorum. Atama müdürlerle Sakaryaspor'un büyük baþarýlara imza atmasýnýn zor olduðunu düþünüyorum. Sakaryaspor'u birinci ligde tutmak kolay deðil. Seçilmiþ bir baþkanýn yönetim þekliyle, atanmýþ bir baþkanýn yönetim þeklinin farklý olduðuna inanýyorum.''
''BÝR SAKARYALI OLARAK SON DERECE ÜZGÜNÜM''
Gazeteci Þansal Büyüka ise Sakaryaspor'un bugüne kadar ortaya koyduðu futbolla kötü sonuçlarý hak etmediðini ifade etti. Sakaryaspor'un sezon baþýndan itibaren transferlerde bazý eksikler yaptýðýna dikkat çeken Büyüka, þu deðerlendirmeyi yaptý:
''Sakaryaspor, bu sezonda tekniði üst düzeyde, ama mücadele gücü az olan oyuncularý transfer etti. Artýk, Türk futbolunda mücadelenin, hýzýn ve temponun galip geldiðini herkes biliyor. Sanýyorum ki Sakaryaspor'un futbolun gerektirdiði bu mücadeleden eksik görüntüsü, Sakaryaspor'u bu noktaya getirdi. Devre arasýndaki hoca krizi, bir stoper ile iyi bir santrforun bulunamamasý ve Sakaryaspor'un kendi sahasýnda maç kazanamamasý, Sakaryaspor'u ligde erken veda noktasýna getirdi. Sakaryaspor'un ligdeki konumundan ötürü, ben bir Sakaryalý olarak son derece üzgünüm.''
kaynak:ajansspor

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri