'ABD 2004'te K. Irak'a 3 Helikopter Para Taþýdý'
'ABD 2004'te K. Irak'a 3 Helikopter Para Taþýdý'
Washington Post, 23 Haziran 2004'te Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimine 1.4 Milyar Dolar Yardým Yapma Kararý Aldýðýný ve Amerikan Ordusunun Parayý Üç Helikopterle Erbil'e Taþýdýðýný Yazdý.
Washington Post gazetesi, 23 Haziran 2004'ta Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin Irak'taki bölgesel Kürt yönetimine nakit 1.4 milyar Dolar yardým yapma kararý aldýðýný ve Amerikan ordusunun söz konusu parayý üç helikopterle Erbil'e taþýdýðýný yazdý. Gazete ayrýca, Irak'ýn yeniden imarý için Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin ayýrdýðý fondan da Iraklý Kürtlere 18.4 milyar yardým gönderildiðini belirtti.
Gazetede Rajiv Chandrasakaran imzasýyla yayýnlanan ve oldukça geniþ yer verilen haberde, Irak Kürt yönetiminin bugünlerde hazýrladýklarý 30 saniyelik reklam filminde Amerikalýlara "öteki Irak'ý" anlattýklarý aktarýldý. Irak'ta Sünniler ve Þiiler kanlý bir savaþýn içindeyken Kürtlerin, Amerika'da kendi tanýtýmlarýný yaptýðý belirtilen haberde, sadece geçen yýl Kürtlerin Amerika'da lobi þirketleri ve Washington'da bir diplomatik büro kurmak için 3 milyon dolardan fazla para harcadýðý vurgulandý.
"ÜST DÜZEY AMERÝKALI YETKÝLÝLER KAYGILI"
Kürtlerin bu kampanyasýnýn Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ve Irak Hükümeti tarafýndan desteklenen "birleþik Irak" politikasýna aykýrý olduðu vurgulanan haberde, bazý üst düzey Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'li yetkililerin, Iraklý Kürtlere daha fazla özerklik verilmesi halinde, bunun Irak'ta bir bölünme ve Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. sorunuyla mücadele eden Türkiye'de istikrarýn bozulmasýna neden olabileceði görüþünde olduðu aktarýldý.
Iraklý Kürtlerin Washington'daki temsilciliðini, "Irak Devlet Baþkaný'nýn oðlu ve eski bir araba tamircisi olan" Qubad Talabani'nin yaptýðý ifade edilen haberde, 29 yaþýndaki Talabani'nin Amerika'dan "Ýsrail ve Tayvan" benzeri bir politikayý kendileri için de uygulamasýný istediði kaydedildi.
Haberde, Qubad Talabani'nin, babasýný doðrudan arayabildiði ve Kürt azýnlýðý temsil ettiði için Washington'daki en etkili Iraklý olduðu deðerlendirmesi yapýldý. Haberde ayrýca, Irak'ýn Washington Büyükelçisinin ise laik ve Sünni bir Arap olduðu, Þii etkinliðindeki Irak Meclisi'nde kýsýtlý bir yetkisi olduðu vurgulandý.
"KUZEY IRAK DEVLET ÝÇÝNDE DEVLET"
Irak'taki 5 milyon Kürt için Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. içinde dostluklar kurmanýn hayati derece önemli olduðu, çoðunluðu daðlýk bölgeler olan Irak Kürt bölgesinin ise devlet içinde devlet gibi hareket ettiði kaydedilen haberde, "Bölgesel Kürt Yönetimi kendi yasalarýný geçirme hakkýna sahip, kendi iç güvenlik birimi bulunuyor hatta Irak ordusunun bölgeye girmesine engel oluyor. Bölgede Irak bayraðý bulunmuyor, Erbil'e gidenler ise Irak deðil Kürdistan vizesi alýyor" denildi.
Irak'a komþu üç ülke olan Türkiye, Ýran ve Suriye'de de Kürt azýnlýðýn bulunduðu hatýrlatýlan haberde, bu özerkliðin söz konusu ülkelerin "ciddi biçimde canýný sýktýðý" ifade edildi.
Haberde, Irak iþgalinin baþlamasýnýn ardýndan Iraklý Kürtlerin Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'de lobi faaliyetlerine baþladýðý ve 3 Haziran 2004'te Barbour Griifth & Rogers þirketinin aylýk 29 bin dolar karþýlýðýnda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ye baðlý Irak Kürdistan Demokratik Partisi için lobi yapmayý kabul ettiði kaydedildi.
"1.4 MÝLYAR DOLAR ÜÇ HELÝKOPTERLE TAÞINDI"
Haberde, bundan 20 gün sonra iþgal sonrasý Irak'ta oluþturulan Amerikan yönetiminin Kürtlere 1.4 milyar dolar nakit para verdiði, Amerikan ordusunun da "gýcýr gýcýr 100 dolarlýk banknotlardan oluþan" bu parayý 3 helikopterle Erbil'e taþýdýðý ifade edildi.
Talabani'nin "Þirketin lobi faaliyetleri gýda karþýlýðý petrol programýndan yararlanmamýz için çok faydalý oldu" derken, bir süre sonra da Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin, Irak'ýn yeniden imarý için ayýrdýðý fondan da Iraklý Kürtlere 18.4 milyar yardým gönderildiði belirtildi.(ANKA) (Ankara Haber Ajansý) 23.04.2007 12:39


Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri