Bu da okulstar yarýþmasý

Zonguldak'ýn merkezi'ne baðlý Türkali köyü ilköðretim okulunda okul star yarýþmasý düzenlendi. Televizyonlardaki görüntüleri aratmayan yarýþmanýn jürilerini köyün saðlýk ocaðýnda görevli doktor, memur ve okul öðretmenleri oluþturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý kapsamýnda okuldaki starlarý tespit edebilmek amacýyla Türkali Köyü Ýlköðretim okulu bahçesinde Türk Halk Müziði Ses Yarýþmasý düzenlendi. Okul Müdürü Hakký Dursun Kýran, Müdür Yardýmcýsý Berrin Uysal, okul öðretmenleri, veliler ve köylülerin izlediði yarýþma, Türkali Saðlýk ocaðý tabiplerinden Dr. Bilal Cin, Dr. Elif Demiralay, ayný saðlýk ocaðýnda görevli memur Deniz Kavraz, Türkali Ýlköðretim Okulu öðretmenleri Þenay Doðu, Akif Baþdað, Fahrettin Yýlmaz'ýn jüriliðinde gerçekleþti.

6. ve 7. sýnýflarda okuyan öðrencilerin yoðun katýlýmýnýn olduðu gözlenen yarýþmada star adaylarý, puanlamada ve jürinin yorumlarýnda ecel terleri döktü. Yarýþmaya kimileri yöresel kýyafet ve kara çarýklarla katýlýrken, kimileri de sesi, yorumu ve kýyafetleri nedeniyle jurinin eleþtiri oklarýna hedef oldu. Arkadaþlarýnýn alkýþ ve tezahüratlarý arasýnda hünerlerini sergileyen öðrencilerden 50 puan alan Ayþegül Aydýn birinci, 49'ar puan alan Anýl Durgut ikinci, Ayþe Çoþkun ise üçüncü oldu. Birincinin açýklanmasýnýn ardýndan Ayþegül Aydýn, sevinçten göz yaþlarýný tutamadý.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý kutlamalarý sonrasýnda okul önünde düzenlenen törenle okulun starý seçilen Ayþegül Aydýn'a birincilik ödülü verildi.