Türk Eðitim-Sen, Eðitim-Sen ve Eðitim-Ýþ'e üye öðretmenler, 25 Nisan 2007 çarþamba günü sevk alarak okullarýna gitmeyecek.
Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn okul müdür ve müdür yardýmcýsý atamalarýnda yazýlý ve sözlü sýnav þartýný kaldýran yönetmeliði ve ek derslere iliþkin getirilen yeni düzenleme nedeniyle eðitim sendikalarýný iþ býrakma kararý aldý. Türk Eðitim-Sen, Eðitim-Sen ve Eðitim-Ýþ'e üye öðretmenler, 25 Nisan 2007 çarþamba günü sevk alarak okullarýna gitmeyecek.
Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn okul yönetimlerinde kadrolaþmaya gidileceði tepkisine neden olan "Eðitim Kurumlarý Yöneticilerini Atama Yönetmeliði" nedeniyle binlerce öðretmen, 25 Nisan 2007 çarþamba günü sevk alarak okullarýna gitmeyecek.
Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn 13 Nisan 2007 tarihinde Resmi Gazete'de yayýnlanarak yürürlüðe giren atama yönetmeliðine karþý tepkiler gittikçe büyüyor. Yayýnlanmasýnýn hemen ardýndan 4 ayrý eðitim sendikasýnýn Danýþtay'da yürütmeyi durdurma ve iptal içerikli 4 dava açmasýna neden olan yönetmeliðe karþý sendikalar iþ býrakma ve alanlara çýkma kararý aldý.
3 SENDÝKAYA ÜYE BÝNLERCE ÖÐRETMEN OKULA GÝTMEYECEK
Türk Eðitim-Sen, Eðitim-Sen ve Eðitim-Ýþ sendikalarýnýn yönetimlerinin aldýklarý karar doðrultusunda, 25 Nisan 2007 Çarþamba günü binlerce öðretmen iþbaþý yapmayacak. Öðretmenler, çarþamba günü sevk alarak okullarýna gitmeyecek, alanlara çýkacak. Çarþamba günü Ankara'daki öðretmenler Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn Kýzýlay'daki binasý önünde, diðer illerdeki öðretmenler ise il milli eðitim müdürlükleri önünde basýn açýklamalarý yapacak.
Türk Eðitim-Sen Genel Baþkaný Þuayip Özcan, uzun süredir planladýklarý sevk eylemine son çýkartýlan atama yönetmeliðinin "tuz biber" olduðunu ifade ederken, öðretmenlerin kadrolaþmanýn yaný sýra ek derslerinde yapýlan kesintiler ile grevli toplu sözleþmeli sendika hakký konusunda da sorunlar yaþadýðýný kaydetti.
ANKA

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri