Fax nasýl çekilir
Hikaye Maslak Oto Sanayi'de bir tamirci ile Fax makinasý satýþ ve teknik
servis hizmeti veren firmanýn elemaný arasýnda geçiyor (bi hayli sene
evvel)

Þahýslar:

T: Tamirci
F: Fax Satýcýsý
S: Teknik Servis elemaný

T: Aluu... xx büro makinalarý mý?
F: Evet... Buyrun... Nasýl yardýmcý olabilirim?
T: Geçenlerde sizden bi faks makinasý almýþtýk...
F: Evet Efendim... Sorun neydi?
T: Bizim fakslar gitmiyor...
F: Nasýl yani?
T: Numarayý çeviriyoruz... Cýz cuz... bi takým cýrýltý oluyor... faturayý çekiyor makina, öbür taraftan çýkartýyor arkasýndan yazan bi kaðýt veriyor....
F: Tamam efendim bu doðal. Ýletim raporu bu... Tam olarak neler yazdýðýný okuyabilir misiniz lütfen?
T: Tarih ve saat yazýyor burda... bi de bizim nümero... sonra týransmit kompliit gibisinden biþey...Ama karþý tarafta sadece tarih felan yazýlý bi kaat çýkýyormuþ... 5 kere denedik... müþteri sinirlendi kaadýmý bitiriyorsunuz diye...
F: Hemen servis elemanlarýmýzý yolluyorum efendim... Akþam üzeri gelip bakar arkadaþlar.
T: Saðol koç... geç kalmasýnlar ama..
F: Kalmazlar efendim...

Servis elemaný sözkonusu tamirhaneye gider... oradan firmaya bir deneme faksý çeker... bir sorun yoktur...

Ertesi gün...

T: Aluuu!... xx büro makinalarý mý?
F: Evet buyrun...
T: Kardeþim gelin alýn bu faks makinasýný paramý da geri verin! Bozuk bu makina!
F: Ama efendim!!
T: Amasý mamasý yoh! Bozuk! Bi b.k göndermiyo...
F: Efendim dün gelen servis elemanýmýz makinada bi sorun olmadýðýný söylüyor... Hem deneme olarak gönderdiði faxta da sorun yok... Acaba karþý tarafta sorun olmasýn..
T: Hayýr kardeþim! Herkesin makinasý mý bozuk? Bi sizinki mi çalýþýyo? Kime gönderdiysek alamadý faturayý.. Faturayý almadan para da ödemiyo pezevekler... Gelin alýn þunu yoksa ben getirip kafanýzda kýrýcam...
F: Lütfen sinirlenmeyin efendim... Bir kere daha deneyelim lütfen... Bakýn bizim þirketin faks numarasý xxx xx xx... þimdi bu numaraya gönderin...
T: Ne göndericem?
F: En son gönderdiðiniz faturayý mesela...
T: Peki... gönderiyorum... (fonda telefon çevirme efekti)
F: Evet çalýyor bizim faks... Evraðý yerleþtirdiniz mi makinaya...
T: Yerleþtirdim tabi... (fonda handshaking efekti)
F: Tamam geliyor...
T: Ýnþallah... Yoksa ben gelicem oraya...
F: Kem küm (zira eleman fakstan üzerinde sadece caller ID ve tarih yazýlý bi kaðýt çýkmaktadýr)
T: Evet geliyor muymuþ?
F: Bir dakika ayrýlmayýn efendim... Teknik destek elemanýmýzý çaðýrýyorum...
T: Bozukmuþ di mi? Ben dediydim... Yalan mý söylicez...
F: Bir dakika lütfen.. (beklemeye alýr ve servis elemanýný arar...) Dün arýza için gittiðin filanca var ya... telefonda... ve faksý harbiden bozuk
S: Olamaz deneme için þirkete fax çektim sorun yoktu...
F: Gel de gör boþ kaðýt çýktý...

S koþarak gelir F'den fax'ý alýr...

S: Abi bi dakka... bu nedir?

F ile S dikkatlice bakarlar boþ gibi görünen fax kaðýdýna... S telefonu F'den alýr

S: Alo... merhaba... ben dün bakým için gelen falanca...
T: Kardeþim uzatmayýn... gel al bi b.ka yaramaz makinayý... bi de servis mervis diye geçiniyosun, sen de bi halttan anlamýyosun... keriz mi sandýnýz lan beni...
S: Bir dakika efendim... sakin olun lütfen burada sinirli bir takým konuþmalar geçer
S: (Israrla) Sakin olun lütfen... þimdi adým adým ne yaptýðýnýzý anlatarak xxx nolu faksa tekrar gönderir misiniz
T: demin de denedik olmadý iþte... bozmayýn adamýn asabýný...
S: Lütfen... son bir deneme... yoksa hemen gelip alýyorum cihazý...
T: La havle... hadi bakalým.. numarayý çeviriyom... sýtart mýdýr nedir ona basmadan da zarfý koyuyom makinaya..
S: Zarf mý? ne zarfý?
T: Fatura zarfý...
S: Zarfý nerden çýkardýnýz yahu?
T: E faturayý zarfa koyup yollardýk...
S: Olur mu efendim?? zarfa konurmu?
T: Sizin arkadaþ öyle dediydi..
S: Hangi arkadaþ?
T: Tanýtýma gelen arkadaþ... aleti de o getirdiydi zaten... kazýkladý bizi .bne... bozuk makinayý kakaladý bize..
S: Nasýl???
T: Postaya vericenize faxlarsýnýz faturayý dediydi..
S: ehe!!??? (telefonu elinden düþürür ve ufak bi baygýnlýk geçirir gülmekten)...