REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
23 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 25\04\2007 Dünyada neler oluyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 6 milletvekili ajan çıktı



    Dosya ve Siciller Komisyonu Başkanı Evtim Kirilov tarafından yapılan açıklamaya göre, siyasi partiler tarafından AP milletvekili adayı gösterilen toplam 218 kişiden 144’ü hakkında araştırma yapıldı. Kirilov, bu 144 kişiden 6’sının komünizm döneminde istihbarat servislerinde ajan olarak çalıştığının
    belirlendiğini ve bu kişilerin isimleri ve dosyalarının Merkez Seçim Komisyonuna gönderildiğini bildirdi. Kirilov, toplam 74 adayın ise 1973 ve daha sonraki yıllarda doğduğu için araştırılmadığını kaydetti.

    LİSTEDE ÜNAL LÜTFİ DE VAR

    Dosya ve Siciller Komisyonu tarafından komünizm dönemi ajanı olarak Merkez Seçim Komisyonuna isimleri bildirilenlerin arasında üyelerin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekili ve Parlamento Başkan yardımcılarından Ünal Lütfi de yer alıyor.

    Dosyalara göre, Ünal Lütfi komünizm döneminde "Sider" ve "Murat" kod adlarıyla hem askeri istihbarat hem de siyasi polis teşkilatlarında görev yaptı.

    LİSTEDEN ÇIKARILABİLİRLER

    Bulgaristan seçim yasalarına göre, komünizm döneminde ajanlık görevlerinde bulunmuş kişilerin AP’de milletvekili seçimine aday olarak katılmalarında bir sakınca bulunmuyor. Ancak eski ajanların etik olarak, devletin siyasi örgütlerinde yer almalarının engellenmesi için dosya ve sicilleri kamuoyuna açıklanıyor.

    Siyasi gözlemciler, ajan oldukları tespit edilen kişilerin ya kendi rızalarıyla ya da aday gösterildikleri partiler tarafından listeden çıkarılacakları görüşünde birleşiyorlar.
    __________________
    ] SOSYOLOG

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 'AKP'ye sorun çıkarmak istemiyoruz'





    Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, AKP’nin hiçbir sorunla karşılaşmasını istemediklerini belirterek “Özellikle de bu ay içinde AKP’ye sorun çıkartmak istemiyoruz” dedi.

    Celal Talabani, lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Merkez Komitesi’nin toplantılarına katılmak için geldiği Süleymaniye'de yaptığı açıklamada, Türkiye’deki iktidar partisi AKP’nin hiç bir sorunla karşılaşmasını istemediklerini belirterek, “Özellikle de bu ay içinde AKP’ye sorun çıkartmak istemiyoruz” diye konuştu.

    KYB sitesine göre, Kerkük konusuna da değinen Talabani, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin, Kerkük’teki anayasal sürecin önündeki engellerin kaldırıldığı, anayasanın Kerkük ile ilgili 140. maddesinin uygulanmasına ilişkin Komisyonun kararlarının uygulanmasına başlandığı konusunda kendisine bilgi verdiğini söyledi.
    __________________
    ] SOSYOLOG

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Burkalı kadını otobüse almadı, açığa alındı



    Malmö'deki Arriva otobüs şirketinin sözcüsü Daniel Stjernfeldt, olayı soruşturduklarını ve soruşturma sonucu gelene kadar şoförü açığa aldıklarını söyledi.
    Metro gazetesinin haberine göre şoför, burkalı kadını, "kimliğini teşhis edemediği" gerekçesiyle araca almak istemedi. Adı açıklanmayan kadın, Metro gazetesine yaptığı açıklamada, "Daha önce hiç halk otobüsüne binerken kendimi tanıtmak zorunda kalmadım. Burka giymek benim kişisel seçimim ve bu benim herhangi birinden daha fazla tehdit oluşturduğumu göstermez" dedi.
    Tartışmanın ardından yine de araca bindiğini söyleyen kadın, şoförün kendisiyle yol boyunca alay etmesi üzerine şikayetçi olduğunu anlattı. Otobüs şirketinin sözcüsü Stjernfeldt'e göre şoför, olayın kadının anlattığı gibi gelişmediğini söyledi.
    Sözcü, "Kadının söyledikleri kanıtlanırsa, bu davranış kabul edilemez. Otobüsleri herkes kullanabilir" dedi.
    __________________
    ] SOSYOLOG

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Erdoğan, Laricani ile görüştü





    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri Ali Laricani ile bir araya geldi.
    Laricani, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Erdoğan'ın verdiği öğle yemeğine katıldı. Erdoğan-Laricani görüşmesi basına kapalı yapıldı.

    Laricani, İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere öğleden sonra Ankara'ya gelmesi beklenen AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile bir araya gelecek.
    Laricani, yarın da Solana ile birlikte, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve MGK Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpogan ile görüşecek.

    Laricani, Ankara'ya gelişinde, Esenboğa Havaalanı'nda "Görüşmelerden umutlu musunuz" diye sorulması üzerine, "Bu konuda herhangi bir öngörüde bulunmak istemiyorum" dedi. İranlı yetkili, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşmasına (NPT) ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEK) kurallarına tamamen uygun hareket ettiklerini söyledi.
    __________________
    ] SOSYOLOG

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Royal, Sarkozy ile farkı kapatıyor



    Le Figaro gazetesinde bugün yayımlanan araştırmaya göre, 6 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci turda Sarkozy oyların yüzde 51'ini, Royal ise yüzde 49'unu alacak.

    İki aday, 2 Mayıs'ta televizyonda canlı yayında kozlarını paylaşacak. Siyasi gözlemciler, kararsızların da oylarını hesaba katarak, "bu canlı tartışma programı sonucunun cumhurbaşkanı seçimi için çok önemli olacağı" yorumunu yapıyor.

    Bu arada, ilk turda yüzde 18,5 oy alarak, ikinci tur için "kilit" isim haline gelen François Bayrou, bugün düzenleyeceği basın toplantısında, seçmenlerine kime oy verecekleri konusuna açıklık getirecek. Bayrou'ya yakın siyasetçiler, Fransa Demokrasi Birliği liderinin ikinci tur için "tarafsız" kalmasının gündeme gelebileceğini belirtiyor.
    __________________
    ] SOSYOLOG

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Afganistan'da bombalı saldırı: 7 ölü



    Yetkililer, bombanın patladığı sırada, askerlerin Paktika vilayetinin Vaza Hav bölgesindeki yolda seyahat ettiklerini kaydetti.
    __________________
    ] SOSYOLOG

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Irak'ta intihar saldırısı: 9 ölü, 16 yaralı



    Polis, saldırının, Bağdat'ın 70 kilometre kuzeydoğusunda, Diyala'ya bağlı Balad Ruz'da düzenlendiğini, üzerindeki patlayıcı dolu kuşağı karakolun içinde infilak ettiren intihar komandosunun, 16 kişinin de yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

    Karakolun bir pazar yerinde bulunduğu, ölenlerin polis olduğu belirtildi.
    __________________
    ] SOSYOLOG

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •