Yýldýrým Demirören, siyah-beyazlý kulübün internet sitesinde yer alan açýklamasýnda, haftalardýr Beþiktaþ camiasý olarak fair-play ruhunu savunduklarýný vurgulayarak, ''Bu anlayýþýn ifade ettiði, adil þartlarda ve centilmence rekabet ve oyun anlayýþýný desteklemeye ve buna inanmaya devam ediyoruz. Beþiktaþlý duruþumuzun gerekliliði olan 'Rakibe saygý gösterebilme erdemi' hiç kuþku yok ki bu yaklaþýmýmýza katký saðlýyor'' dedi.

Toplumun hoþgörü ve uzlaþma arayýþýný en çok hissettiði dönemde, Beþiktaþ Kulübü Baþkaný'nýn toplumsal sorumluluðunun, bu arayýþa yardýmcý olmayý gerektirmekte olduðunu vurgulayan Demirören, þöyle davam etti:

''Bu çerçevede, bugün Fenerbahçe ile Beþiktaþ arasýnda oynanacak Fortis Türkiye Kupasý yarý final 2. maçýnda, FB Þükrü Saracoðlu Stadý'nda yönetim kurulu üyesi arkadaþlarýmla birlikte yerimi almayý, 'Doðru zaman, doðru mekan' deðerlendirmesi içerisinde yorumluyorum.

Bu ilk adýmýn Türk sporu için yeni ve örnek bir davranýþ olacaðýna inanýyorum.

BJK olarak amacýmýz, içimizdeki spor sevgisini büyütüp, içinde var olduðumuz Türk sporuna hizmet etmek ve onu güzelleþtirmektir.

Saygýlarýmla, kamuoyunun bilgilerine sunarým.''

''Üç Büyükler''in son dönemde birbirleriyle oynadýklarý derbi maçlarda, genellikle deplasman takýmlarýnýn kulüp baþkanlarý maçlarý statta izlemiyordu.

Beþiktaþ ile Fenerbahçe futbol takýmlarý arasýnda yapýlan Fortis Türkiye Kupasý yarý final ilk maçýnda, Fenerbahçe Kulübü Baþkaný Aziz Yýldýrým, BJK Ýnönü Stadý'na gelmemiþti.