![]()
Ýstanbul Þirinevler'de 8 katlý bina çöktü. Binada kimsenin olup olmadýðý bilinmiyor.
Bölgeye çok sayýda ambulans ve itfaiye yollandý.
Bina içerisinde ölü ya da yaralý olabilir.
Þirinevler Mahmut Bey Caddesi 7. Sokak Numara 7'de bulunan bir binada çökme meydana geldi.
Can kaybý ve yaralýnýn olup olmadýðý konusunda bir bilgiye ulaþýlmazken, olay yerine çok sayýda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Enkaz altýnda insanlarýn olduðu biligileri geliyor.
Olay yerinde büyük panik var.
Güvenlik nedeniyle çevre binalarýnda boþaltýlmasý istendi.
Bölgeye 15 itfaiye gelmiþ durumda.
Þu dakika itibariyle resmi bir açýklama yapýlmadý. Ancak çöken binada çok sayýda insan olabiliceði gelen haberler arasýnda.
Mahmutbey yolundaki trafik nedeniyle ambulans ve itfaiyeler olay yerine ulaþmakta zorlanýyor.
Çok sayýda ambulans ve itfaiye bölgeye sevkedildi. Ýçeride varsa, ölü ve yaralý henüz çýkarýlmýþ deðil.
Ýlk gelen bilgiler apartmanýn 8 katlý olduðu yönündeydi. Ancak son bilgiler, apartmanýn 6 katlý olduðu yönünde.
Binanýn yaknýnda kazýlan temel nedeniyle çöktüðü iddia ediliyor.
Binanýn çevresinde 9 ambulans bekletiliyor.
Enkaz altýnda kalanlarýn olduðu iddia ediliyor ve kurtarma ekipleri ses alamadýklarýný belirtiyor.
Çöken binanýn kaç katlý olduðu konusunda net bir haber gelmiþ deðil. Ajans muhabirleri binanýn 6,7 ve 8 katlý olduðu yönünde bilgiler veriyor.
Muhtar olay öncesinden binanýn boþaltýldýðýný bildirdi. Ancak binada tinerciler ve sokak çocuklarý olabileceði iddia ediliyor.
Bölgeye saðlýk ekiplerinin olduðu bir de helikopter gönderildi.
Muhtar binada çatlaklar olduðunu belirtti.
Binanýn hasarlý ve çatlak olduðu, ancak yýkým kararýnýn olmadýðý belirtildi.
Ýstanbul Valisi Muammer Güler, Bahçelievler'de çöken binanýn enkazý altýnda 3 kiþinin olabileceðini ve bunlarýn canlý kurtarýlmasý için çalýþýldýðýný bildirdi.
Vali Güler, Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'taki olay yerinde incelemelerde bulunarak, bilgi aldý. Daha sonra gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Vali Güler, ''Enkaz altýnda 3 kiþi olduðu söyleniyor.
Arkadaþlar çalýþýyorlar. Ekipleri takviye edeceðiz. Ýnþallah canlý çýkarýrýz'' dedi.
Kurtarma ekipleri, olay yerinde biriken kalabalýk nedeniyle çalýþmalarýn aksamasý üzerine, çevik kuvvet ekibi istedi. Bu arada, olay yerine Kocasinan itfaiye grubunun yaný sýra Baðcýlar, Bakýrköy, Avcýlar, Gaziosmanpaþa itfaiyeleri de çaðrýldý. Olay yerinde bulunan 9 ambulansýn yaný sýra, binanýn enkazýnýn bulunduðu alana takviye saðlýk ekipleri istendi.
Öte yandan, çöken binanýn bulunduðu Mahmutbey Caddesi, polis ekiplerince bariyerler konularak trafiðe kapatýldý. 12 daire bulunduðu belirtilen binanýn çökmesine, yan tarafýnda bulunan inþaatýn neden olduðu ileri sürüldü.
BÝR KÝÞÝ ÇIKARILDI
Ýstanbul Valisi Muammer Güler, Þirinevler'de 7 katlý olduðu kaydedilen binanýn çökmesinin ardýndan olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Güler, enkaz altýnda 2 kiþinin olabileceðini söyleyerek, vatandaþlarý kalabalýk yapmamalarý konusunda uyardý.
Þirinevler'de çok katlý bir binanýn çökmesinin ardýndan olay yerine çok sayýda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Binanýn 1 ay öncesinden boþaltýlmýþ olduðu bildirilirken, bölgeye gelen ekipler, enkaz altýnda kalmýþ olabileceði düþünülen vatandaþlarý kurtarmak için çalýþmalarýna devam ediyor.
Olay yerine gelen Ýstanbul Valisi Muammer Güler, enkaz altýnda 2 vatandaþýn olabileceðini, bu yüzden çalýþmalarý hýzlandýrdýklarýný belirterek, "Þu anda vatandaþlarýn burada yoðunluk yapmamasýný istiyoruz. Çalýþmalar hýzla sürüyor" dedi.
Çevrede bulunan vatandaþlar ise, binanýn büyük bir gürültüyle yýkýldýðýný belirterek, "Birden bire ses geldiðini duyduk. Ondan sonra bina yerle bir oldu. Kolonlar kaymýþ" diye konuþtular.
Son gelen bilgilere göre yýkýlan binanýn altýnda bir kiþiye ulaþýldý. Kiþinin saðlýk durumunun iyi olduðu belirtiliyor.
Çýkarýlmaya çalýþýlan kiþinin bir erkek olduðu belirtildi.
Yaralý sað olarak kurtarýldý.
Ýstanbul Valisi Muammer Güler, Bahçelievler'de çöken binanýn enkazýndaki bir kiþiye ulaþýldýðýný bildirdi. Güler, Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'ta çöken binanýn enkazýnda yapýlan çalýþmalar sonucu ekiplerin bir yaralýya iliþkin ''ses'' duyduklarýný belirterek, bu kiþiye de ulaþýldýðýný kaydetti.
Vali Güler, çöken binanýn iki tarafýndaki binalarýn da boþaltýldýðýný belirtti. Bu arada, enkaz altýnda bulunduðu ileri sürülen Özkan Aysan adlý bir kiþinin yakýnlarýnýn da bekleyiþi sürüyor.
Bahçelievler'de 6 katlý binanýn çökmesine, yan tarafýnda bulunan inþaatýn neden olduðu ileri sürüldü. Binanýn enkazýnda kurtarma çalýþmalarý devam ediyor. Mahmutbey Yolu 7. Sokak'taki binanýn çökmesinin ardýndan olay yerine ulaþan itfaiye, sivil savunma, belediye ekipleri, enkazda kurtarma çalýþmalarýna baþladý. Kurtarma ekipleri, olay yerinde biriken kalabalýk nedeniyle çalýþmalarýn aksamasý üzerine, çevik kuvvet ekibi istedi.
Bu arada, olay yerine Kocasinan itfaiye grubunun yaný sýra Baðcýlar, Bakýrköy, Avcýlar, Gaziosmanpaþa itfaiyeleri de çaðrýldý. Olay yerinde bulunan 9 ambulansýn yaný sýra, binanýn enkazýnýn bulunduðu alana takviye saðlýk ekipleri istendi. Öte yandan, çöken binanýn bulunduðu Mahmutbey Caddesi, polis ekiplerince bariyerler konularak trafiðe kapatýldý. 12 daire bulunduðu belirtilen binanýn çökmesine, yan tarafýnda bulunan inþaatýn neden olduðu ileri sürüldü.
Ýstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Can Avcý, elde ettikleri bilgilere göre, enkaz altýnda baþka kimsenin bulunmadýðýný düþündüklerini, ancak emin olmak için 3 ayrý noktada dinleme çalýþmasý yapacaklarýný bildirdi.
Can Avcý, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, arama çalýþmalarýnýn bitmediðini, yalnýzca 1 yaralýya ulaþarak onunla sesli ve fiziksel temas saðlayabildiklerini söyledi. Dolayýsýyla bir yaralýya ulaþmaya çalýþýrken, onu býrakýp baþka birini aramanýn ya da varsayýmlara dayanarak arama yapmanýn yanlýþ olduðunu ifade eden Avcý, þu bilgileri verdi:
''Yaralýyý enkaz altýndan çýkardýk. Saðlýk durumu çok iyi. Biz, enkaz altýnda kimsenin kalmadýðýný düþünüyoruz. Elde ettiðimiz bilgiler ve ihbarlarý deðerlendirerek bu sonuca ulaþtýk. Ama emin olmalýyýz. Çünkü bu enkazda ne olduðunu doðru dürüst bilen yok. Mahalleliden yardým almaya çalýþýyoruz. Bize 6 kiþinin olduðunu söylediler. 'Müteahhidin adamlarý var' dediler. Biz müteahhide ulaþtýk. Kendi adamlarýnýn tam olduðunu söyledi. Dolayýsýyla gerek enkaz altýndan çýkan yaralýdan aldýðýmýz bilgiler, gerek dýþarýda yaptýðýmýz çalýþmalardan kesin bir netice almaya çalýþýyoruz. 3 noktada dinleme çalýþmasý yapacaðýz. Akabinde köpeklerle arama çalýþmasý yapýlacak.''
Enkaz altýndan çýkarýlan Özkan Aysan'ýn, binanýn 5. katýnda olduðu öðrenildi. Yaralýnýn çýkarýlmasýnýn ardýndan sokaktaki vatandaþlar boþaltýlarak, yeniden dinleme çalýþmalarý baþlatýldý. Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi'nce olay yerine gönderilen mobil büfeden buradaki görevlilere yiyecek-içecek servisi yapýldý.
BÝR KÝÞÝ DAHA ÇIKARILDI
Þirinevler'de çöken binanýn enkazýndaki 1 kiþi daha, yaralý olarak kurtarýldý.
Þirinevler Mahmutbey Caddesi 7'nci sokakta bulunan ve çöken 8 katlý binanýn enkazý altýnda kalan bir kiþiye daha ulaþýldý.
Ýsminin Özkan Aysan olduðu öðrenilen kiþiye saðlýk ekipleri müdahale etti.
Bacaklarý enkaz altýnda kalan Aysan'ýn hayati tehlikesinin olmadýðý belirtildi.


Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri