arkadaşlar

Next YE 9000 CI cihaz ve çift çanak var, kötü derecede sinyal sorunu yaşıyorum..

şöyleki yabancı kanallarda pek bi probleme rastlamadım ancak türksat uydusunda özellikle show tv, show tv euro, star, star euro, kanal D ve eurosu, atv ve euro su olmak üzere bu kanallarda arada sinyal kopmaları oluyor, trt istasyonlarında bi arıza görmedim pek.. arada discoveryde tamamen gittiği oluyor..

bu problem aşa yukarı 1 hafta 10 gündür devam ediyor...

kanalı açtığınızda iki sinyal göstergesi var. üstte sinyali gösteren, altta ise kaliteyi gösteren iki çubuk mevcut.. sinyal göstergesinde bir sorun yok fakat donmaların olduğu esnada alttaki kalite çubuğu gerileme ve sıfırlama yaşıyor, yani gidip gidip geliyor o esnada da kanaldaki görüntü kayboluyor haliyle..

kanal arama bölümünden bazı TP değerleri denedim, kalitenin çok yükseldiği değerlerde bile arama yaptığımda bir müddet kanal temiz gösteriyor sonrasında ise tekrardan aynı kalite kayıplarını yaşamaya devam ediyor..

acaba bu kendim düzeltebileceğim bir sorun mu ? çanaklardaki lnb lerle mi ilgili yoksa menüdeki ayarlarda bir sorun olabilir mi? ayrıca fabrika ayarlarına geri dönsem cihazı düzelme imkanı var mı ve fabrika ayarına dönünce ayarlı olan kanallar kaybolur mu?

teşekkürler...