![]()
Arkadaþlar sizce Atatürk hangi takýmlýydý.yorumlarýnýzý bekliyorum?
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
![]()
Arkadaþlar sizce Atatürk hangi takýmlýydý.yorumlarýnýzý bekliyorum?
beşiktaşlıydı dostum
evet beþiktaþlýydý.
bana fenerbahçeli gibi geliyor
bi fikrim yok
bildiğim kadarı ile fenerbahçeli
takım tutmazdı bütün takımlara gönül verirdi
Ben gs liyim ama Atatürk fenerbahçeliydi.
Herkes istediği kadar araştırma yapsın Atatürk Fenerbahçe'lidir..
Atatürk ve Fenerbahçe
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ’nun Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. adlý kitabýnda þöyle yazmaktadýr:
Atatürk, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. yýlýnda oynanan ve 3-3 berabere biten, Fenerbahçe - Galatasaray Gazi Kupasý maçýndan sonra ikisi Fenerbahçeli ve üçü Galatasaraylý beþ kiþinin önünde Fenerbahçeli olduðunu açýkladý. Ayrýca Mustafa Kemal Atatürk Fenerbahçe Kulübü’nü ziyaret etmiþ, hatýra defterine duygularýný yazmýþ, maçýna gitmiþ, yaz balosuna katýlmýþ, yangýndan sonra kulübüne maddi yardýmda bulunmuþ, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Termal’deki gösteri maçýna sadece Fenerbahçe su topu takýmýný davet ettirmiþ, stadýna büstünün konmasýna izin vermiþ, Fenerbahçe spor kulübü mensuplarýnýn deniz sporlarý ile iglilenmesi isteðini dile getirmiþ bu konuda direktif vermiþtir ve iki kez Fenerbahçe'liliðini deklare etmiþtir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Atatürk'ün 2 Aralýk 1930'daki Galatasaray Lisesini ziyareti sýrasýnda kendisine "Galatasaraylý mýsýnýz?" diye soran, Galatasaray Lisesi Mezunu yakýn arkadaþý Ýçiþleri Bakaný Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nýn sorusuna þöyle bir cevap vermiþtir: Ben kulüp tutmam... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamýna hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sýrasýnda- bunu açýklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsýlýr ve tartýþýlýr. Tefrika (ayrýmcýlýk, nifak) yaratmýþ olurlar. O nedenle dikkatli olmalarýný tavsiye ederim. Bu iki çeliþkili iddia, ve burada deðinilmeyen Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. yorumlarý ve diðer iddialar sonucunda Atatürk'ün bir takýmý tutup tutmadýðý, tutuyorsa hangi takýmý tuttuðu konusu günümüzde þüphelidir.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ’ün, Fenerbahçe Spor Kulübünü ziyaret ettikten sonra hatýra defterine yazdýðý yazýlar þöyledir:
Fenerbahçe Kulübü’nün her tarafa mazhar-i takdir olmuþ bulunan asari mesaisini iþitmiþ ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ý himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiþtim. Bu vazifenin ifasý ancak bugün müyesser olabilmiþtir. Takdirat ve tebrikatýmý buraya kayd ile mübahiyim. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Atatürk'ün kendi el yazýsýyla yazýmýþ olduðu orijinal metin 3.5.1334 ( Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. )
Bu sözlerin günümüz Türkçesi þöyledir: Fenerbahçe Kulübü'nün her tarafta beðenilip deðer verilen, eser ve çalýþmalarýný duymuþ ve bu kulübü ziyaret edip bu iþte emeði, geçenleri tebrik etmeði görev edinmiþtim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiþtir. Takdir ettiðimi ve kutladýðýmý buraya kaydetmekle övünüyorum. ® 3/5/1918 Ordu Komutaný Mustafa Kemal
Atatürk'ün Fenerbahçe kulübü ziyaretinde yazdýðý bu yazý tabii ki hoþ bir hatýradýr. Ancak bu ve bu gibi olaylarý bir özel ilgi olarak deðerlendirip pay çýkarmak yerine, Ulu Önderin nezaketinin bir iþareti olarak görmek daha gerçekçi olacaktýr.
Zaman Gazetesinin haberine göre: Ali Þen'in kendi aðzýndan anlattýðý Fenerbahçe ve Atatürk ile ilgili bir baþka olay da 12 Eylül darbesi sonrasý gerçekleþmiþtir. Fenerbahçe'nin idari binasýndaki ruhsatsýz tesislerin kanun gereðince yýkýlmasý kararý çýkmýþtýr. Fenerbahçe Baþkaný Ali Þen bu yýkýmý engellemek için o dönemin hassasiyetlerini gözönünde bulundurarak kaçak tesise Atatürk Büstü dikmiþtir. Böylece kaçak Fenerbahçe tesisleri yýkýlmaktan kurtulmuþtur. Tesisler ve sözkonusu büst, Ali Þen'in iddiasýna göre hala yerinde durmaktadýr.
umarým açýklayýcý olmuþtur
Kaynak;.wikipedia
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri