![]()
Yarýþmada Türk Sanat Müziði dalýnda Yeþilyuva Ýlköðretim Okulu’ndan
Levent Güler birinci olurken,
Kocatepe Ýlköðretim Okulu’ndan Kýrgýz Özyaman ikinci,
Tüccar ve Sanayiciler Ýlköðretim Okulu’ndan Þehnez Erol ise üçüncü oldu.
Türk Halk Müziði dalýnda ise Söðütlüçeþme Ýlköðretim Okulu’ndan Safiye Reyhan Alaboða birinci, Orhan Cemal Fersoy Lisesi’nden Sevgican Dalga ikinci ve Kocatepe Ýlköðretim Okulu’ndan Kýrgýz Özyaman üçüncü oldu.
Dereceye giren yarýþmacýlara ödülleri Belediye Baþkan Yardýmcýsý Recep Köse, Garnizon Komutaný A. Güngör Öngören, Ýlçe Milli Eðitim Þube Müdürü Hasan Sarýsoy, Türk Sanat Müziði Sanatçýsý Sami Aksu, Türk Halk Müziði Sanatçýsý Turgay Baþyayla ve Tgrt Fm’in baþarýlý ismi Oflu Ali tarafýndan verildi.
Yarýþmada Ýstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarý Öðretim Üyeleri’nden oluþan 5 kiþilik jüri görev yaptý. Yarýþmacýlar, eser seçimi, icra, uyum, ezgi, ölçü ve tempo kriterlerine göre deðerlendirildi. Finale kalan öðretmenler birinci olabilmek için kýyasýya yarýþtý.
Sami Aksu ve Turgay Baþyayla programda söylediði eserlerle salonu dolduran Küçükçekmecelileri coþtururken, Oflu Ali’de anlattýðý fýkralarla keyifli dakikalar yaþattý. Programa telefon ile baðlanan müzik prodüktörü Þahin Özer de, yarýþmanýn kasetini izledikten sonra onaylayacaðý bir öðretmene albüm yapabileceðini belirtti ve finalistlere baþarýlar diledi.
Dereceye giren öðretmenler ve konuk sanatçýlarýn hep beraber söylediði eserlerle son bulan programa, öðrencilerin de ilgisi büyüktü.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri