Hasan Cemal canlý yayýnda çýldýrdý
CNNTurk'te canlý yayýna katýlan Milliyet Gazetesi yazarý Hasan Cemal Genelkurmay Baþkanlýðý bildirisine karþý çýkarak 'Türkiye'ye yazýk ediyorlar' dedi ve kendini tutamadý:
Tam bir þeyler düzelmeye gidiyor. Tak müdahale. 12 eylül getirdiði siyaset yasaklarý daha yeni yeni aþýlmaya çalýþýlýyor. Ülkeye getirdiði sýkýntýlar yeni atlatýlýyor. Þu olsaydý bu olsaydý denilebilir. Seçim sandýðýna gidilebilir baþka þeyler olabilir. Sonuç seçim sandýðýnda alýnmasý lazým.
Þunu istiyorum bunu istiyorum demek çok yanlýþtýr. Cumhurbaþkaný nasýl olmalý tartýþmasý yapýlmalý herkes fikrini söylesin. Ama bu yapýlmamasý gerekir. AB’nin ya da Amerikanýn demokrasinin geçerli olduðu ülkelerde askerin siyasete katýlmasý hoþ karþýlanmaz. Bu sadece soðuk savaþ döneminde bu yaþanmýþ olabilir. Ancak bu dönem geride kalmýþtýr.
Türkiye bunca yaþanan olaylardan sonra aðýr aðýr seçim sonucundan çýkacak sonuca alýþtýrmasý lazým. Sivil siyaset þuna karýþamaz buna karýþamaz. Sivil siyaset sandýktan çýktýktan çankayaya gidemez demek mümkün deðildir. Bu türk silahlý kuvvetlerine iyilik deðildir. Biz eðer ülkeye sahip çýkacaksak insan haklarý düzenini demokrasi ve toplum düzenine sahip çýkmak lazýmdýr. Bunlarý istiyorsak askeri müdahalelelere hayýr diyebilmeyi öncelikle öðrenmemiz gerekir.
Türkiye’de Anayasa Mahkemesi hangi kararý alýrsa alsýn Türkiye zaten seçime gidiyor. Bundansonra yapýlacak olan seçim sandýðýný en yakýn zamana getirmektir. Temmuz’un ortasýnda seçime gidilir. Ondan sonra gelinir süreç baþlar. Hukuku siyaset adýna eðip bükmeye çalýþmak mecliste yapýlacak seçimi hukuk yoluyla engellemeye çalýþmak. Bunun üstüne gece yarýsý askeri müdahelenin ortaya çýkmasý Türkiye’de seçimi sancýlý kýlacaktýr. Acý olan budur. Bunu 70’li yýllarda yaþadýk. 75-80 arasýnda binlerce insan hayatýný kaybetti.
Yazýk deðimli bu ülkeye. Böylesine bir ortamda seçime gidilirmi ancak bu kapý aralanýyor. Sorumluluk buna fýrsat verilmemeliydi. Ben de Erdoðan’ýn Çankaya’ya çýkmasýna engel görmüyordum ancak çýkmasýný istemiyordum. Gelinen noktada süreç iþliyordu. Hukuki müdahale veya askeri müdahale ile ülke yeniden çok eski noktalara geldi bunu kabul edemiyorum.
Haber 7
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri