Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
24 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 28\04\07 Türkiyeden haberler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 28\04\07 Türkiyeden haberler

    Şehit ailesinin evinde gözyaşı seli



    Ağrı'ya bağlı Doğubeyazıt ilçesinde dün teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Şeyhmus Öncül'ün Mardin'de bulunan baba evinde gözyaşları durmuyor. Ailesi, Öncül'ün şehit olduğunu eve gelen jandarma ekiplerinden öğrenirken, ölüm haberini alan Öncül'ün annesi Sakine, babası Mehmet Öncül ve 9 kardeşi, gözyaşlarına boğuldu. Taziye evinde konuşmakta zorlanan şehidin babası, vatan için dokuz çocuğunu daha vermeye hazır olduğunu söyledi.
    Şehidin Necmettin Mahallesi'ndeki evinde kurulan çadırı ziyaret eden Sincar aşiretinin lideri Abdulkadir Sincar, teröristlere lanet yağdırarak, "Şehit Şeyhmus'la birlikte bu yıl içerisinde Sincar aşireti olarak verdiğimiz üçüncü şehidimiz oldu. Vatan sağolsun. Vatan yolunda değil bir Şeyhmus, ben dahil olmak üzere aşiretime mensup 150 bin kişiyle bu vatan için can vermeye hazırız" dedi.
    Askerden önce serbest meslekle uğraşan ve asker dönüşü işyeri açmayı planlayan şehit Şeyhmus Öncül'ün küçük kardeşi Kerim Öncül'ün de İstanbul'da vatani görevini yaptığı öğrenilirken, Şeyhmus Öncül'ün terhisine 10 ay kaldığı bildirildi. Şehit Öncül'ün yakınları tarafından şehirdeki bazı caddeler ve evlere Türk bayrağı asıldı.
    Akşam saatlerinde Mardin'e getirilecek olan şehit Şeyhmus Öncül'ün cenazesi, yarın saat 10.00'da Fuat Yağçı Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra askeri törenle Yeniyol Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Hüyük'te yağmur duası



    Kılınan öğle namazının ardından İlmen İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan yağmur duasına Hüyük Kaymakamı Sabri Uzun, İlçe Müftüsü Bektaş Günay, İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, çevre beldelerin belediye başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
    Bir kamyon kasasının kürsü haline getirildiği dua programında, Hüyük İlçe Müftüsü Bektaş Günay’ın yaptırdığı yağmur duası ile birlikte ellerini semaya kaldıran yüzlerce çiftçi, ektikleri araziler için yağış diledi. Bayanların da katıldığı duanın ardından çiftçiler ile misafirlere yemek ikram edildi.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Akhisar'da trafik kazası: 2 ölü



    Alınan bilgiye göre Ümit A. yönetimindeki 10 HF 025 plakalı cip, Cenk (17) ile Kadir (16) Gökçe'nin bulunduğu ve kimin kullandığı henüz belirlenemeyen plaksız motosiklete arkadan çarptı. Cipin altında bir süre sürüklenen Gökçe kardeşler olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Ümit A'nın gözaltına alındığı, Cenk ve Kadir Gökçe kardeşlerin cenazelerinin Şehir Mezarlığında toprağa verildiği bildirildi.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Org. Büyükanıt için görevsizlik kararı



    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu'nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında yaptığı suç duyurusunda görevsizlik kararı verdi.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Nisan 2007 tarihinde Diyarbakır Baro Başkanı Tanrıkulu'nun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt hakkında yaptığı suç duyurusu ile ilgili olarak görevsizlik kararı vererek, dosyayı Genelkurmay Başkanlığına gönderdi.

    Tanrıkulu, suç duyurusunda, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın 12 Nisan 2007 tarihinde yaptığı konuşmasının, Şemdinli davası ile ilgili bölümde 'yargıyı etkilediğini' iddia etmişti

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Türkmen çığlığı Ankara'da çınladı



    Irak Türkmen Cephesi (ITC) tarafından düzenlenen Kerkük mitingi Tandoğan Meydanında başladı. Mitingde Türkiye'nin değişik illerinden, Türk cumhuriyetlerinden ve Kerkük'ten gelenler yer aldı.
    Mitinge, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Abdulhaluk Çay, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, BASK Genel Başkanı Resul Akay, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ile DSP, İP, Hür Parti ve BTP'nin temsilcileri yer aldı.
    İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitingde konuşan ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, sözlerine, ''Biz Irak Türkleri'yiz. Anadolu'daki insanımızdan hiç farkımız yok. Dilimiz, dinimiz, örfümüz birdir'' diyerek başladı. Irak'ın tarihi boyunca en çok mezalim gören toplulukların Irak Türkleri olduğunu ifade eden Muratlı, ''Buradan sesleniyorum. Bağdat, Bağdat duy sesimizi. Bu, Türkler'in ayak sesleridir. Biz Irak'ta örf ve adetlerimizi koruyacağız'' dedi.
    -''IRAK'IN BAŞINA NELER GELDİ''
    Osmanlı Devleti'nin Irak topraklarında egemen olduğu dönemde kimsenin örf, adet ve geleneklerine karışılmadığını belirten Muratlı, ''Osmanlı'dan sonra Irak'ın başına neler geldi. Ancak, biz Türkmenler ülkeyi hiçbir yabancı güce peşkeş çekmedik'' diye konuştu. Muratlı, ülkelerine hiçbir zaman yabancı güçlerin gelmesini istemediklerini dile getirerek, Irak'ta akan kanın artık durmasını istedi.
    ''Ne olursa olsun biz Irak'ın kuzeyine o adı vermeyeceğiz'' diyen Muratlı, bugüne kadar herkesle barış içinde yaşadıklarını, bugün de Irak topraklarında kardeşliğin bozulmasını istemediklerini söyledi.
    -''BAKIN O CELLADIN SONU NE OLDU''-
    Saddam yönetimi döneminde de çok sıkıntı çektiklerini, ancak ''inim inim inlerken'' dahi Irak'ın birliği ve dirliği için seslerini çıkarmadıklarını belirten Muratlı, ''Bakın o celladın sonu ne oldu'' dedi. ''Bu zulüm bize, benim insanıma niye reva görülüyor? Türk olduğum için mi?'' sorusunu yönelten Muratlı, ''Biz diyoruz ki, Kerkük'e özel statü verilsin. Başka da bir şey istemiyoruz'' diye konuştu.
    Orta Doğu'da artık barış istediklerini de vurgulayan Ahmet Muratlı, ''Sözde bize demokrasi, barış, huzur getireceklerdi, yerini gözyaşı ve kan aldı. Irak'a komşu ülkelere sesleniyorum, ülkelerinize sahip çıkın'' çağrısında bulundu. Iraklı Türkler kardeşlikten bahsederken ülkeye terörist ağırlıklı grupların geldiğini belirten Muratlı, bu grupların Irak'ı terk etmesini istedi.
    Muratlı, ''Kerkük namusumuzdur, Türk milletinin namusudur. Telafer de öz vatanıdır. O topraklar, Türkmen elinin bir parçasıdır. Tarih boyunca o topraklar Türk'tü, Türk kalacak. Biz büyük bir milletiz, sabırlı bir milletiz'' dedi. Miting, konuşmaların ardından Kanada, Danimarka, Kerkük'ten gelen Türkmen asıllı sanatçılar ile Türk Halk Müziği sanatçısı Abdurrahman Kızılay'ın konseriyle sürüyor.
    -NOTLAR-
    -Mehteran takımının konser verdiği mitingde, Türkmen milli marşları da çalındı. -Mitingde, ''Musul, Kerkük Türk'tür, Türk kalacak'', ''Kerkük'e uzanan eller kırılsın'', ''Bir gece ansızın gelebiliriz'', ''Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi'' şeklinde sloganlar atıldı. -Hükümet aleyhine sloganların da olduğu mitingde, kalabalık zaman zaman tekbir getirdi. -Mitingde, ''Hepimiz Telaferliyiz'', ''Hepimiz Kerküklüyüz'', ''Osmanlı Ruhu Geliyor'', ''AB, ABD, Kerkük Benim Meselem'', ''İsa'nın kanını içen vampir, etini yiyen yamyamlar, Irak'tan elinizi çekin'' gibi pankartlar da dikkati çekti. -
    Yağış altında yapılan mitingde, çok sayıda kişinin platformda yer alması nedeniyle sıkıntılı anlar da yaşandı.
    -Konya'dan yürüyerek gelen bir grubun da yer aldığı mitinge, çeşitli illerden katılan vatandaşlar, ''Havası Sert, İnsanı Mert Kaplıcalar Diyarı Haymana'dan Sevgiler'', ''Ha Burdur, ha Kerkük, Hem Türkmen, Hem Türk'' gibi pankartlar da taşıdı.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kerkük Mitingi'nde Ülkücü tartışma



    -Miting esnasında BBP ve MHP'li olduğu belirtilen iki grup arasında bir gerginlik yaşandı. Gerginliğin Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alişan Satılmış tarafından yatıştırıldığı ifade edildi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •