Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 28\04\07 Dünyadaki Gelişmeler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 28\04\07 Dünyadaki Gelişmeler

    Hollandalı Türklerden kaos uyarısı



    Milletin vekili olmasına rağmen oylamadan kaçanların mahkemeye verilmesi gerektiğini savunan bazı vatandaşlar, ülkenin kasıtlı olarak kaosa sürüklenmek istemesine tepki gösterdi.
    Kaya Yıldız isimli vatandaş, "Oylamaya girseler de girmeseler de Abdullah Gül 3. turda rahatlıkla seçilecek. Oylamaya girmeyen milletvekillerini mahkemeye kim verecek? Bence oylamaya girmeyen tüm partiler önümüzdeki seçimlerde büyük oy kaybına uğrayacak ve Ak Parti yine seçimlerden 1. parti olarak çıkacak" dedi.
    Ali Yılmaz ise, "Parlamentodaki sandalye sayısı yeterli, fakat Sayın Başbakan'ın burada bir eksikliği var. O da politikayı sertleştirdi. Bunda CHP'lilerin de katkısı var. Daha önceden muhalefet partileriyle bir ön görüşme yapmayı denemeliydi. Ortamı yumuşatmak için bu iyi olacaktı. Muhalefettir konuşur, bir Başbakan böyle bir gerginliğin üzerine gitmemeliydi, uzlaşma aramalıydı" yorumunda bulundu.
    Ahmet Zügul isimli bir başka vatandaş, "Gereksiz yere ortalık kızışıyor. Ülkeyi zorla kaosa sürüklemeye çalışıyorlar. Bence milletvekillerinin hepsinin meclise girip, oylamaya katılması gerekiyordu. Şu anda yapacak çok fazla bir şey yok. Kimse istemese de kararı mahkemeler vermek zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.
    Ali Somuncu, "Bence bu oylama pek adil olmadı. Benim gönlüm isterdi ki milleti temsil eden milletvekillerinin hepsi bu oylamaya katılsın ve herkes kendi düşüncesini oylarıyla ortaya koysun" şeklinde konuştu.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    ABD laik demokrasiden yana



    Ankara'da Genelkurmay Başkanlığından gelen açıklamanın ardından ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa Dairesi sözcüsü Terry Davidson AA'ya yaptığı açıklamada ''ABD, Türkiye'nin laik demokrasisinin anayasal süreçlerini destekliyor'' dedi.
    Sözcü, ''Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bütün sorularda kararı Anayasa Mahkemesi, Türk Anayasası ve Türk yasaları çerçevesinde verme durumunda'' diye konuştu.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Afganistan'da hava saldırısı: 13 ölü



    Host Valisi Arsala Cemal, hava operasyonunun, militanların Ali Şer kasabasındaki hükümet binalarına saldırı girişiminden sonra düzenlendiğini belirtti. Vali, operasyondan sonra Taliban militanlarının çekildiğini ifade etti. Bu arada bir başka yetkili, Taliban'ın Ali Şer'deki saldırı girişiminde 5 Afgan güvenlik görevlisinin yaralandığını söyledi.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart KKTC'de belgesel krizi



    KKTC ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP), Türk askeri ve Türkiye'yi işgalci gösteren "Duvarımız" adlı belgesel filmini yayınlatarak, KKTC Anayasası ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yasası'nı çiğnediği gerekçesiyle, BRTK Müdürü Hüseyin Gürşan hakkında Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.
    Suç duyurusu, UBP Meclis Grubu adına grup başkan vekilleri Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif ve Girne Milletvekili Hasan Bozer'in imzalarıyla Başsavcı Akın Sait'e gönderildi.
    UBP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre suç duyurusunda, "Duvarımız" adlı belgeselin yayınlanmasıyla ilgili eleştirilerin yanı sıra BRTK yönetiminin, kurumun yeni internet sitesinde KKTC'yi bir devlet olarak tanımlayan ifade, bilgi ve sembolleri kaldırarak, Anayasa ve kendi yasasına aykırı hareket ettiği savunuldu.
    Suç duyurusunda, "KKTC devletini yok saymanın, KKTC Anayasası'nın giriş kısmında yer alan bağımsızlık bildirgesinde ifade edilen Kıbrıs Türk halkının mücadelesini karalayıcı, aşağılayıcı yayın yapmanın Anayasal suç olduğu" ifade edildi.
    Suç duyurusunda Başsavcı Akın Sait'e çağrıda bulunularak, "Yasalarımızın ön gördüğü biçimde tarafınızdan bu suçun takibi ve adı geçen müdürün mahkeme önüne çıkarılarak yargılanması adaletin gereğidir" ifadelerine yer verildi.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart İsrail, Gazze'de 3 Filistinli vurdu



    İsrail ordusu sözcüsü, askerlerin sınırın yakınına patlayıcı yerleştirmeye çalışan 3 Filistinliye ateş açtığını belirtti. Filistinli kurtarma görevlilerinin bir Filistinlinin cesedini bulunduğu, diğerlerini ise aradıkları kaydedildi.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Hintli işveren işçilerin kafasını kesti



    Polis, öfkeli patronun, işçisi Upendra Yadav'ın Jarhand'daki evine giderek, işçisini zorla evden çıkardığını ve komşularının gözünün önünde kılıçla kafasını kestiğini belirtti. Patrona, babasıyla oğlunun da yardımcı olduğu kaydedildi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •