Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Sen Namaz Kýlmýþ Olmadýn

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Sen Namaz Kýlmýþ Olmadýn

Sen Namaz Kýlmýþ Olmadýn
    Resulullah (s.a.v.) Efendimiz, bir gün mescitte ashabýyla birlikte otururken, isni Hallad olan, yeni öðrenmiþ bir bedevi zat girdi. Rüku ve secdesini tam yapmadýðý bir namaz kýldý.
    Sonra huzura gelerek selam verdi. Resulullah Efendimiz selamýný aldý ve.
    - Dön namazýný tekrar kýl, buyurdu.
    O zat dönerek, önceki kýldýðý gibi namazýný tekrar kýldý. Resul-i Ziþan (s.a.v.),
    - Dön tekrar kýl; çünkü sen, namaz kýlmýþ olmadýn!, buyurdu.
    Bu hal üç defa tekerrür edince Hallad (r.a.) :
    - Ya Resulullah! Seni hak ile gönderen Allah'a yemin olsun ki, ancak bu kadar biliyorum, doðrusunu bana öðretirmisin? dedi.
    Bunun üzerine Efendimi z (s.a.v.):
    - Namaz kýlmak isteyince güzelce abdest al, kýbleye dön, iftitah tekbirini al, kolayýna geldiði kadar Kur'an oku, sonra rükua varýp sukunet buluncaya kadar dur. Sonra baþýn büsbütün doðruluncaya kadar ayakta kal, sonra secdeye varýpmutmain oluncaya kadar dur, baþýný kaldýrýp hareketsiz kalýncaya kadar otur. Bunlarý bütün namazlarda böylece yaparsan namazýn tam olur, bundan neyi eksiltirsen namazý eksiltmiþ olursun, buyurdu.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kardeş sağol paylaşımın için...ancak dini olaylarda biraz eksajerasyona giriyosun gibi geldi bana......bu kadarı bence gerekli değil....en basitinden yukarıdaki örnekte olduğu gibi....2007 de yaşıyoruz ve çok hızlı ve sert giden hayat koşturmacasında istesekte öyle yapamayız...1400 yıl önce olsaydı , bu kadar hızlı ve sert giden yaşam koşulları olmasaydı belki mümkündü ama bugün imkansıza yakın.......selametle

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý bulletfromhell Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    kardeþ saðol paylaþýmýn için...ancak dini olaylarda biraz eksajerasyona giriyosun gibi geldi bana......bu kadarý bence gerekli deðil....en basitinden yukarýdaki örnekte olduðu gibi....2007 de yaþýyoruz ve çok hýzlý ve sert giden hayat koþturmacasýnda istesekte öyle yapamayýz...1400 yýl önce olsaydý , bu kadar hýzlý ve sert giden yaþam koþullarý olmasaydý belki mümkündü ama bugün imkansýza yakýn.......selametle
    huþu içinde kýlmak için sanýrým.namazýn feyzinden faydalanmak iiçin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri