Bülent Deriþ'in siyah-beyazlý kulübün resmi internet sitesinde yer alan açýklamasýnda, "Sivas'ta konakladýðýmýz 4 Eylül Oteli'nde futbol takýmýmýzýn yemeklerden zehirleneceðine yönelik bir ihbar aldýðýmýz þeklindeki iddia tamamen asýlsýzdýr" denildi
.
Sivas'ta takýmýn konaklayabileceði çapta iki otel bulunduðu ve bu otellerin Sivasspor Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Sarýlar'a ait olduðu kaydedilen açýklamada, þu görüþlere yer verildi:

"Dolayýsýyla bizim konaklama sýrasýnda yemeklerden zehirlenme ya da benzeri bir olumsuz durumla karþý karþýya kalabileceðimiz þeklinde bir þüphemiz asla olmamýþtýr. Sivas'ta bu iki otelden Büyük Otel'in tadilatta olmasý sebebiyle Sayan Sarýlar'a ait olan diðer otel 4 Eylül'de konakladýk, ancak bu otelin de mutfak bölümünde imkanlarýn kýsýtlý olmasý sebebi ile kendi ahçýlarýmýzý da kafileye dahil ettik. Sivas'ta gerek Sivasspor Baþkaný Mecnun Odyakmaz, gerek yönetim kurulu üyesi Erdal Sarýlar, gerekse diðer yöneticiler tarafýndan büyük bir misafirperverlikle aðýrlandýðýmýzý belirtir, kendilerine hem þahsým hem de yönetim kurulumuz adýna teþekkürlerimi sunarým."