Arkadaşlar bu soruyu kimler nasıl cevap verecek çok merak ediyorum.soruyu cevap veren kişi nedeninide açıklarsa sevinirim
:49: :49: :49: :49: :49: iyi düşünmeler!!!
Teşekkur: 0
Arkadaşlar bu soruyu kimler nasıl cevap verecek çok merak ediyorum.soruyu cevap veren kişi nedeninide açıklarsa sevinirim
:49: :49: :49: :49: :49: iyi düşünmeler!!!
Şeytan ne melektir neden cindir..Şeytan şeytandır fakat ilk olarak melekti..İnsana secde etmeyeceğini ve insandan daha üstün bir varlık olduğunu söylediğinde Allah(cc) onu Cennet'inden uzaklaştırdı..Ben böyle biliyorum..
şeytan hakan44 arkadaşımızında belirttiği gibi melekti fakat kendini daha üstün gördü ALLAH CC. karşı gelerek lanetlendi.Evvelde şeytan meleklerin başıydı.Ayrıca bu konular KURAN-I KERİMDE detaylı olarak anlatılmıştır....
Melekler nurani varlıklardır.Nurdan yaratılmşlardır.Allah'ın emirlerine yerine getirir.İsyan etmezler.
Cinler ise (dumansız) ateşten yaratılmışlardır.İnsanlar gibi müslümanı ve müslüman olmayını vardır.isyan edebilir.
iblis yani şeytan ve diğer cinler ilk insan Hz. Adem den önce yaratılmışlardı.İblis de yani şeytan da Allah'a ibadet ediyordu.
şeytan iblis ise aşağıdaki ayette yer alan hareketi yaptı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
bakara suresi 34.ayet:Ve meleklere: "Adem’e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu.
bu arad şeytan beni ateşten O'nu topraktan yarttın.ben üstünüm diyede söylemişti
kaynak:1 Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aşağıdaki ayetin linkidir.
KEHF SURESİ 50. AYET:Hani biz meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik de İblis'ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis'i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!
kaynak2: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
50- Hani meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik; İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi. O cinlerdendi, böylelikle Rabbinin emrinden dışarı çıkmıştı. Bu durumda Beni bırakıp onu ve onun soyunu veliler mi edineceksiniz? Oysa onlar sizin düşmanlarınızdır. (Bu,) Zalimler için ne kadar kötü bir (tercih) değiştirmedir.
Not:kaynak1 ve kaynak 2 sadece çeşitli 2 siteden alıntıdır.isteyen evindeki K.kerim mealinden veya internetten kehf suresinin 50. ayetine bakabilir
Konu pencere77 tarafından (03-05-2007 Saat 18:10 ) değiştirilmiştir.
şeytan melek değildir
şeytan sadece şeytandır
ALLLAH kendisine itaat etmediği için onu lanetlemiştir
hala şeytana tapan bazı gruplar bulunmaktadır rabbim onların şerrinden bizleri muhafaza eylesin
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri