REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Tarihte bugün: 16 ocak

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Tarihte bugün: 16 ocak

Günün önemli olayları

1547:Korkunç İvan lakaplı Rus Çarı IV. İvan,tahta geçti.
    1883: Marmara Üniversitesi kuruldu.
    1902: Sahneye çıkan ilk Türk kadını olan Bedia Muvahhid doğdu.
    1919: ABD'nin 26'ncı Başkanı Theodore Roosevelt öldü.
    1920: Milletler Cemiyeti ilk toplantısını Paris'te yaptı.
    1925: Sovyet Kominist Partisi Kızıl ordu eski komutanı ve savaş komiseri Leon Troçki, Kominist Parti genel sekreteri Josef Stalin tarafından görevinden alındı.
    1933: Modern kültür eleştirileriyle ABD'li aydın ve yazar Susan Sontag doğdu.
    1956: Uluslararası Basın Enstitüsü, Türkiye'de basına baskı yapıldığını açıkladı.
    1965: Manisa'nın Karakurt köyünde gericiler ayaklanarak okul öğretmenlerine saldırdı. 23 kişi tutuklandı.
    1979: İran Şahı Rıza Pehlevi, ülkesini terk ederek, ailesiyle Mısır'ın Assuan kentine gitti.
    1983: Türk Hava Yolları'nın 'Afyon' uçağı Ankara'da düştü: 47 yolcu hayatını kaybetti.
    1987: 1 ocakta Çin'in başkenti Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda öğrencilerin başlattığı gösteriler sonunda Komünist Partisi lideri Hu Yaobang istifa etti, yerine Zao Ziyang getirildi.
    1991: ABD, Irak'a hava akınları ve füze saldırısını başlattı. ABD yetkilileri, Çöl Fırtınası adını verdikleri operasyona Kuveyt'i kurtarmak için yaptıklarını söyledi.
    1996: 'Avrasya' feribotu, dört silahlı kişi tarafından Trabzon Limanı'nda kaçırıldı. Feribota, Anadolu Feneri açıklarında demir attıran Çeçenistan'a dikkat çekmek isteyen eylemciler, 72 saat sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.
    1998: Refah Partisi kapatıldı.
    1999: PKK örgütünün başı Abdullah Öcalan, Kenya'da özel kuvvetlerin operasyonuyla yakalanıp yurda getirildi.
    2001: Kongo Devlet Başkanı Laurent Desire Kabila öldürüldü.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umsado Nickli Üyeden Alıntı
    1999: PKK örgütünün başı Abdullah Öcalan, Kenya'da özel kuvvetlerin operasyonuyla yakalanıp yurda getirildi.

bence bugünü milli bayram ilan edelim tek kayda değer tarihi olay bu
    sevgiler......

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı fa77 Nickli Üyeden Alıntı
    bence bugünü milli bayram ilan edelim tek kayda değer tarihi olay bu
    sevgiler......
    Aman dostum ne diyorsun ya.AB duymasın ondan sonra ömrümüzün sonuna kadar bir daha giremeyiz.Nerdeyse adamı başbakan yapacaklar başımıza.Sevgiler.Bayram dönüşü tekrar hoşgeldin.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Aman dostum ne diyorsun ya.AB duymasın ondan sonra ömrümüzün sonuna kadar bir daha giremeyiz.Nerdeyse adamı başbakan yapacaklar başımıza.Sevgiler.Bayram dönüşü tekrar hoşgeldin.
    ya avrupa birliğine girmek isteyen kim yoksa sen istiyenlerdenmisin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya avrupa birliğine girmek isteyen kim yoksa sen istiyenlerdenmisin
    Benim isteyip istememem önemli değil.Önemli olan diresiyonun başındakilerin ne düşündüğü.Ben yukarda baskılara değinmek için söylemiştim zaten.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Benim isteyip istememem önemli değil.Önemli olan diresiyonun başındakilerin ne düşündüğü.Ben yukarda baskılara değinmek için söylemiştim zaten.
    bende şaka yapmıştım zaten :spying: :spying:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bende şaka yapmıştım zaten :spying: :spying:
    Eyvallah dostum ama bir gerçek varki ülkemizi köşeye sıkıştırıp bazı planları gerçekleştirmek istiyorlar çok uyanık olmak lazım tüm milletçene.Sevgiler.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri