REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 11/87 İlkİlk ... 234567891011121314151617181920213661 ... SonSon
1101 sonuçtan 101 ile 110 arası

Konu: Güncel Galatasaray Haberleri

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Gerets'in kadrosunda Hakan yok
    Şampiyonlar Ligi'nde yarın ilk maçına çıkacak olan G.Saray'da Teknik Direktör Gerets, Bordeaux maçının önemine dikkat çekerken Hakan Şükür kadrodan çıkartıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, yarın akşam Bordeaux yenerek Şampiyonlar Ligi'ne üç puanla başlamak istediklerini söyledi.
    Yarın akşam Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Bordeaux ile oynanacak karşılaşma öncesinde maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Şampiyonlar Ligi grup maçları oluştuğu için herkesin büyük bir heyacan içinde olduğunu belirten Gerets, "Bu maçların havası başkası oluyor. Bu zorlu maçlar öncesinde üzerimizde pozitif bir baskı hissediyoruz. Kendi seyircimizin önünde oynayacağımız bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Bordeaux takımına karşı herkesin oldukça basit bir rakip olarak gördüğünü ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, "Bordeaux aksine yüksek seviyede bir takım olduğunu düşünüyorum. Herkes çok rahat yenilebilecek bir takım gibi düşünüyor. Ancak ben bu takımı iyi tanıyorum. Bu maçı kendi evimizde oynadığımız için kazanmak zorundayız. Eğer kazanamazsak işlerimiz ilerleyen maçlarda zor olacak. Yarınki maçı kazanma konsantrasyonu içindeyiz" diye konuştu.

HAKAN ŞÜKÜR KADRODAN ÇIKARTILDI

Belçikalı çalıştırıcı, sakatlığından dolayı Hakan Şükür'ü kadrodan çıkardıklarını belirterek, "Milli maçtan sonra süre gelen bir sakatlığı vardı. Birde hastalandı. Fazla bu oyuncuyu zorlamayı düşünmedik. Yarın Hakan Şükür ilk 18 kişilik kadroda yer almayacak" dedi.

Bu arada konuk takım Bordeaux takımının akşam saatlerinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı antrenmanı izlemek isteyen yardımcı antrenör Reinhard Stumpf'un çalışmayı izleyemediğini belirten Gerets, "Ben Eindhoven'de çalışırken böyle birşeye izin vermiştim. Fazla bir sakınca görmüyorum. Benim için maçı çok ciddiye alıyorum. Sahadaki olaylar daha önemli. Bunun için yarın nasıl bir taktikle oynayacağım hakkında fazla bir bilgi veremem" diye konuştu.

"GRUBA ÜÇ PUANLA BAŞLAMAK İSTİYORUZ"

Sezona iyi bir başlangıç yapamadıklarını bilincinde olduklarını kaydeden Gerets, "Tabiki lige istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık. Ancak biliyoruz ki Şampiyonlar Ligi ile Turkcell Süper Ligi'nin havası oldukça değişik. Yarınki maçı kazanıp gruba üç puanla lider başlamak istiyoruz" dedi.

Bir basın mensubunun "Atatürk Olimpiyat Stadı sizi nasıl etkiler şeklindeki soruya Gerets, "Etkilemesi sadece pozitif yönden olur diye düşünüyorum. Yarın burada 70 bin seyircimiz bize destek olacak. Onların desteği ile sahadan galibiyetle ayrılmanın dışında başka düşüncemiz bulunmuyor" diye cevap verdi.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

G.Saray'da Beşiktaş mesaisi
    Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nde Beşiktaş ile hafta sonunda yapacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü.
    Sarı-kırmızılılar, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde basına kapalı çalıştı. Isınma ve pas çalışmasının ardından futbolcular, 3 takım halinde taktik ağırlıkı bir antrenman gerçekleştirdi.

Sakatlığı bulunan futbolculardan Orhan, kondisyonar Cevat Güler eşliğinde özel bir çalışma yaparken, Necati, Ergün, Arda ve Tolga'nın ise tedavilerine devam edildi. Ümit, Cihan, Carrusca, Mehmet Topal, Özgürcan ve Oğuz'un, akşam kondisyoner Cevat Güler eşliğinde özel bir antrenman daha yapacakları açıklandı.

Diğer yandan futbolcuların, antrenman sonrası 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) üyeleri ile birlikte tesislerde yemek yedikleri bildirildi. Galatasaray, Beşiktaş maçı hazırlıklarını yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Gerets'den Lucescu esprisi
    GS Teknik Direktörü Eric Gerets yaptığı basın toplantısıyla son günlerde kendisine yöneltilen eleştirileri cevapladı. Gerets, yerine geleceği iddia edilen Lucescu için bakın ne dedi?

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, takımının eleştirilere maruz bırakıldığı gibi kötü bir futbol oynamadığını söyledi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Erik Gerets, Bordeaux karşılaşmasının ardından basında Galatasaray ile ilgili bir telaş
    yaratıldığını kaydederek, ''Bordeaux maçında organizasyon açısından başarılıydık. Pozisyon bularak rakibe hiç pozisyon vermedik neredeyse.

Bizim değerlendirmemize göre iyi olan bu maçtan sonra çeşitli spekülasyonlar yapıldı. O kadar karıştırılmış olaylar var ki taraftarımıza gerçekleri söylemek zorundayız'' dedi. Gerets, 'Galatasaray'da neler oluyor' dedirtecek bir hava yaratıldığını kaydederek, ''Denizlispor maçı dışında hiçbir maçta kötü oynadığımızı düşünmüyoruz. Aksine iyi futbol oynadığımızı düşünüyoruz. Bildiğimiz ve istediğimiz seviyedeyiz. Bizim buradaki tek eksiğimiz gol vuruşlarımız. Etkinliğimizi artırmak mecburiyetindeyiz'' ifadelerini kullandı.
    -''HAKAN HASTA OLDUĞU İÇİN OYNAMADI''-
    Erik Gerets, Hakan Şükür'le Denizlispor maçı öncesi konuşarak, ''Dinlen ve daha önemli olan Şampiyonlar Ligi maçında oyna'' dediğini kaydederek, şunları söyledi: ''O zaman Hakan oynamak istedi ve oynadı. Ardından hastalığı arttı. İki gün yatakta antibiyotik tedavisi gördü. Bu da vücudunu daha güçsüz hale getirdi. Hakan'ın Bordeaux maçında oynamaması bir gereklilikti. Hastalığından dolayı dün ilk defa ciddi bir idmana çıktı ve en fazla yüzde 60 performanstaydı. Antibiyotiklerin de etkisiyle hala hazır değil. Bugünden itibaren yavaş yavaş hazır hale gelmeye başladığını görebiliyoruz. Oynamama nedeni hastalığıydı.
    Hiçbir Galatasaray antrenörü, hasta veya yorgun oyuncuyu kulübeye oturtup da beklenti içinde olmaz. Gidişat onu gösteriyor ki hafta sonunda herhangi bir aksilik olmazsa sahada olacak. Hastalığı geçmiş olacak.''
    Belçikalı teknik adam, Bordeaux maçında sakatlanan Necati'nin bir kaç hafta takımdan uzak kalacağını belirtirken Ümit için ise, ''Ümit, geçen seneki takıma katkısı seviyesinde değil. Normal, çünkü ağır bir sakatlıktan çıktı ve yavaş yavaş eski günlerini bulmak üzere'' dedi.

-İLGİNÇ ESPİRİ-
    Erik Gerets, basında takımdan gönderilmek istendiği yönünde haberlerin
    çıkmaya başladığının ve bunun kendisini rahatsız edip etmediğinin sorulması üzerine espirili bir şekilde, ''Benim havalimanında yeterince arkadaşım var. Eğer Mircea Lucescu havalimanına inerse hemen bana bildirecekler'' cevabını verdi. Takımda sık değişikliğe gittiği eleştirileri için, ''İdmanlarda kim hasta, kim sakat, kim formda diye biz görüyoruz. Öbür türlü hep aynı 18'i götürmek zorundasınız maçlara. Kim iyi durumdaysa onu kadroya alıyoruz'' derken, Okan ve Ayhan'ın kesilmesi konusunda da, ''Böyle çok derin analizleri sizlerle paylaşmam mümkün olmayacak ama nedenleri var. İdmanlarda en çok arzu eden, 'Ben oyanmak
    istiyorum' sinyalini verenler sahada oluyor'' diye konuştu.

-''BEŞİKTAŞ MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ''-
    Belçikalı çalıştırıcı, hafta sonu Beşiktaş ile yapacakları derbi
    karşılaşmasının önemine değinerek, ''Futbolda hep vardır, kazanırsanız cennette, kaybederseniz cehennemdesiniz. Onun arası bir olasılık oluşamıyor. Biz kazanmak istiyoruz'' dedi. Beşiktaş derbisinin kendisi adına kader maçı olarak gösterildiği şeklindeki bir soruyu ise Gerets, ''Böyle bir düşüncem söz konusu değil. Değerlendirmeye
    katılmıyorum, o zaman işimi iyi yapmıyorum demektir. Ne kadar iyi yaptığımızı geçen sene gördük. Beşiktaş maçı sonrası yine güneşli bir güne uyanıp hayatımıza devam edeceğiz. Geçen sezon bizi çok güçlendirdi. Felsefemizle ve sitilimizle aynen devam edeceğiz. Beşiktaş maçını kazanıp yolumuza devam etmeyi planlıyoruz''
    cevabını verdi.
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bordeaux maçında oynamayan ve hasta değildim diyen Hakan Şükür basın toplantısı yaptı. Kral bu kez hasta olduğunu belirtti ve hakkında çıkan spekilasyonlara cevap verdi...
    Ve Hakan konuştu!..
    Galatasaray'ın kaptanı Hakan Şükür bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine açıklama yapma gereği duyan Hakan şunları söyledi:

"Son zamanlarda hakkımda çıkan spekülasyonlar için açıklama yapma gereği duydum. Denizlispor maçı sonrası ve milli takımdan döndükten sonra aşırı yorgunluk ve iklim değişikliğinden sonra bir rahatsızlığa yakalandım. Denizlispor maçı öncesi bana tedavi uygulandı. Denizlipor maçında da aşırı sıcak havada oynayınca da vücudumun direnci kayboldu. Gribal enfeksiyona yakalandım. Bordeaux maçından 1 gün önce antrenmanlara çıktım ama vücudum bitkindi. Erik Gerets de bitkinliğim ve hasta olduğum için benim yerime hazır olan arkadaşımızı oynattı. Ben de bu olayı çok normal karşılıyorum. Şu anda bile rahatsızlığım devam ediyor. Benim çok uzun zamandır beklediğim Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında oynayamadım. Böyle bir şanssızlıktan dolayı Bordeaux maçında oynayamadım. Sizin yaptığınız bu yorumlarda da pek suçunuz yok. Çünkü benim maçada gelmemem gerekirdi. Maça gelipte oynamamam hakkımda bir açıklama yapmamam benim hatam. Tabi bir hatada sizin varsayımlarla haraket ederek bu tür haberleri çıkardınız. Erik Gerets'in beni bu yüzden oynatmadığını belirtmek için bu açıklamayı yapma gereği duydum.

Beni Bordeux maçında görmek isteyenler ve benim oynamadığım için hiçbir açıklama yapmamam gereği yazdığı haberleri kabul edebilirim. Burada Erik Gerets'in bir kabahatının olmadığını düşünüyorum. Bu tip gribal enfeksiyonlar insanı etkileyebiliyor. Benim yerime oynayan arkadaşlarımda çok iyi mücadele ettiler. Bordeux maçında oynayan arkadaşlarım çok iyi mücadele ettiler. Bu arkadaşlarım geçen sezon sakat sakat oynayarak şampiyonluğu bu büyük camiaya getirdiler. Ben iyi olup oymasamda bu tür olayların spekülasyon haline getirilmemesi gerekiyor.Arkadaşlarımın takıma katkıları oçok büyük. Benim arkadaşlarım çok zor şartlarda oynadılar. Ve bu şartlarda şampiyonluğu kazandık. Bu sene de çok iyi mücadale edip yine şampiyon olacağız.

Bordeux maçında alınan 1 puan çok kötü bir sonuç değil. İnşallah bundan sonraki maçlarda takım olarak çok iyi oynayıp güzel sonuçlar alıp hem camiamızı sevindiririz hem de kara bulutları üzerimizden atarız.

Uzun süredir gol atamıyorum. Tabii bu insanda stres yaratıyor. Çok şanssız maçlarda oynadık. Ligde 8-10 tane golüm olabilirdi. Ama üzerimzdeki şansızlığı atıp takım olarak iyi oynapı ben ve arkadaşlarım gollerine devam edecek. Ve hep beraber Galatasaray'ı en iyi yerlere getireceğiz. Güzel günler bizi bekliyor.

Bu aralar çok yoğun tempo içine girdim. Milli maçlar. Lig maçları, antrenmanlar ve maçlarda ben mücadele etmeyi seven insan olduğum için maçlarda biraz etkileniyorum. Ama futbolu düşünmeyi hiç düşünmedim. Ama bırakıcağım zaman yine karşınısa geçip futbolu bırakacağımızı size söyleceğim. Stratejik olarak zor bir döneme girdik. Beşiktaş maçını kazanmak istiyoruz. Zirveden uzaklaşmamak için Beşiktaş'ı yenip önümüzdeki maçlara bakmak istiyoruz.
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cimbom'da Arda ve Carrusca şoku
    Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da Arda ve Carusca sakatlandı. İki futbolcunun tedavilerine hemen başlanırken durumları maç saatinde belli olacak...

Arda ve Carrusca korkuttu
    Galatasaray, hafta sonu Beşiktaş'la yapacağı derbi karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde basına kapalı olarak çalışan futbolcuların ısınma hareketlerinin ardından önce koordinasyon ve kuvvet çalışmaları yaptıkları, daha sonra ise tam sahada taktik ağırlıklı bir idman gerçekleştirdikleri kaydedildi.
    Sarı-kırmızılıların idmanında sağ üst adelesinde zorlanma meydana gelen Arjantinli futbolcu Carrusca sakatlanırken, calışmaya tamamlayamayan oyuncunun hemen tedavisine başlandığı belirtildi.

Kulüp doktoru Murat Çevik, Carrusca'nın yarın akşam yapılacak antrenmana kadar tedavisini sürdürüp, son kontrolünü yaptıktan sonra derbi maçla ilgili karar vereceklerini söylerken, bugün çalışmaya katılan Arda için ise, ''Aşil tendonunda problemi var. Tam olarak ağrıları geçmiş durumda değil ama bugün idmana çıkacak durumdaydı ve biz de çalışmaya dahil ettik'' ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, sakatlıkları bulunan Necati Ateş, Ergün Penbe, Tolga Seyhan ve Orhan Ak'ın çalışmaya katılamadıkları açıklanırken, bu oyuncuların tedavilerinin sağlık merkezinde sürdürüldüğü ifade edildi.

Galatasaraylı futbolcular, yarın akşam saatlerinde yapacakları antrenmanla Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını tamamlayıp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girecek.
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Derbi güvenliği masada
    Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında 17 Eylül Pazar günü oynanacak Turkcell Süper Lig derbi maçı öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı İstanbul'da yapıldı...

DERBİ GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILDI!..
    İstanbul Valiliği'nde, Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında yapılan toplantıya Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yücel ve Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de katıldı.

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Güngör, Beşiktaş seyircisine 23 bin 22 kişilik Ali Sami Yen Stadı'nın kapasitesinin yüzde 5'i olan 1150 kişilik, eski açık tribünü maraton tarafından yer ayrıldığını söyledi. Güngör, biletlerin bugün Biletix gişelerinde kimlik fotokopisi ibraz edilerek, bir kişi en fazla 2 bilet alacak şekilde satışa sunulduğunu kaydetti.

Müsabakada 2245 güvenlik görevlisinin görev yapacağını ve 56 kamera ile maçın izleneceğini vurgulayan Ergun Güngör, alınan diğer güvenlik önlemlerini şöyle sıraladı: ''Müsabakaya ait bileti olmayanlar stat çevresindeki dış arama noktalarından içeri alınmayacak. Karaborsa ve elden bilet satışına izin verilmeyecek. Kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek, toplu organizasyonu yapılmayacak. Derbide Pazar günü tüm tedbirler saat 16.00 itibariyle alınacak, stat kapıları saat 17.00'de açılacak.''

Güngör, bugünkü toplantıda, ayrıca 5149 sayılı kanuna muhalefet eden 38 kişiye 40 bin 52 YTL idari para cezası verildiğini sözlerine ekledi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yücel ise derbi maçla ilgili olarak, ''Bu maçın dostluk içinde, fair-play kurallarına uygun olarak geçmesini diliyoruz'' dedi.
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kral, Karan yanyana
    Galatasaray'da gözler Beşiktaş derbisinde. Kartal'ı Ali Sami Yen'de ağırlayacak olan Cimbom'da Teknik patron Gerets Hakan Şükür'le, Ümit Karan'a birlikte görev verecek...

İkisi bir arada!
    Galatasaray, pazar günü oynanacak Beşiktaş derbisi için hazırlıklarını sürdürürken, son haftalarda sürekli farklı onbirler sahaya süren teknik direktör Eric Gerets, sarı kırmızılı ekibin iki önemli golcüsü Hakan Şükür ve Ümit Karan'a derbide birlikte görev verecek. Ümit Karan'ın uzun süren sakatlığının ardından Bordeauox maçında Hakan Şükür'ün rahatsızlığı yüzünden birlikte forma giyememişlerdi. Necati Ateş'in sakatlığının sürmesi nedeniyle de Eric Gerets, taktik antrenmanlarında Hakan Şükür ve Ümit Karan'ı birarada oynatarak Beşiktaş defansına zorlu anlar yaşatmayı planlıyor.

Beşiktaş maçı öncesinde Necati Ateş'in yanısıra Orhan Ak, Ergün Penbe ve Tolga'nın sakatlıklarının sürdüğü açıklandı.
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Canaydın'ın hedefindeki G.Saray

Başkanlığa geldiği günden beri borçlarla boğuşan ve zaman zaman eleştiriler alan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, hedeflerini ve öncelik sırasını açıkladı.
    "Öncelikli hedefim kulübü borçlarla dönebilir hale getirmek. Sonra, yatırımlarını, stat projesini hayata geçirmiş, Riva Projesi’nde en verimli sonucu almış, ekonomik olarak sağlam bir G.Saray"

ÖZHAN Canaydın.. G.Saray Kulübü’nün belki de en zor döneminde görev aldı. Borçlarla boğuştu, bunlara göğüs gererken, eleştirileri büyük bir hoşgörü ile karşıladı. Ama bir şeyden hiç ödün vermedi: Fair-Play...

Yaşamının her alanında bu sloganı prensip haline getirdi. Ülkesinde eleştirilirken, o UEFA’nın Beşiktaş’a verdiği cezayı protesto etmek uğruna Fair-Play ödülünü almaya gitmedi. Onun protestosu gazete sayfalarına, TV programlarına yansımadı. Çünkü kimseye söz etmedi.

Canaydın, G.Saray’ın geleceğini kurtarmak için çalıştı.

Şimdilerde yine telaşlı ve zor günler yaşıyor. Ama artık içi biraz olsun rahat. Daha düne kadar G.Saray’ın borçlarından söz eden medya, artık 4. haftada ödenen şampiyonluk primlerini sayfalarına yansıtıyor.

Başkan geleceğe ümitle bakıyor...

Ekonomik devamlılık şart

- Özhan Canaydın’ın hedefi ne? Gözlerini kapadığında nasıl bir G.Saray hayal ediyor?

- Öncelikli hedefim borçları dönebilir hale getirmek elbette. Sonra, yatırımlarını, stat projesini hayata geçirmiş, Riva Projesi’nde en verimli sonucu almış, ekonomik olarak sağlam bir Galatasaray... Çünkü ekonomik sorunların çözümü sportif başarıların sürekli hale gelmesi demek.

- Avrupa’da model aldığınız ya da beğendiğiniz kulüp hangisi?

- Açın UEFA kitapçığını orada ilk 10 takımı görürsünüz. İlk 10 içinde bir dönem G.Saray da yer almıştı. Ama ekonomik olarak 58. sıradaydık. Ekonomik olarak 58. sırada olan bir takımın, sportif başarısını ilk 10 içinde devam ettirmesi imkansız. Muhakkak ki, ekonomik devamlılık, sportif başarıyla eş olmalı.

- Hiç soyunma odasına iner misiniz?

- İlhan beni iyi tanır, takımı yalnız bırakmam. 2 sene Florya’da oturdum. Her teknik adam ile ilişkilerimde, G.Saray gelenekleri neyi gösteriyorsa, onu hayata geçiririm. Teknik konularda hiçbir zaman müdahil olmadım, olmam da. Soyunma odasına sadece tebrik için inerim.

Batıya açılan pencereyiz

- Hakemler için ne diyeceksiniz?

- Dünya Kupası’nı hepiniz izlediniz. Hatasız yönetilen maç yok. Bizde de maçlar o seviyede yönetiliyor. Sezon başı tüm takımların formsuzluk dönemi olduğu gibi hakemlerin de formsuz olduğu bir dönemdir. Bundan dolayı birkaç hata yapıldı. Bu da son derece normal. Önemli olan az hata yapmaktır.

- G.Saray, Avrupa’da başarılı oluyor. Bunun bir sırrı var mı?

- Çünkü batıya açılan pencere G.Saray. İlk defa yurt dışında maç yapan takım, 1960’larda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 3. turu aşmış, 1989’da Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 3. olmuş -ki ısrarla bunu yazmıyorsunuz. Unutturulmaya çalışılıyor, UEFA ve Süper Kupa şampiyonlukları kadar önemlidir bu- ilk defa Şampiyonlar Ligi’ni katılan ve 10 defa bu ligde yer alan Avrupa’nın 3 takımından biri.. Bunlar Avrupa’da başarılı olmanın en büyük verileri..

- Bir dönem amatör şubeleri kapattığınız için eleştirilmiştiniz?

- Yalçın Granit ağabeyim, kadim dostumdur. Cumartesi günü havuz açılışında bir araya geldik. Benim dönemimde Granit ile en iyi dereceyi aldık 3. olduk. Kendisine her zaman minnettarım. Ama artık kulüplerin amatör şubelerinin sponsorlarla yürüyeceğine inanıyorum. İnşallah tüm şubeler, sponsorlarla ekonomik bağımsızlıklarına kavuşacaklar.

Gerets sonuna kadar burada

- Beşiktaş maçı öncesi Gerets’in göreve devam edip etmeyeceği tartışılıyordu. En yetkili isim olarak siz ne diyorsunuz bu konuya?

- Erik Gerets’in değiştirilmesi için yönetim kurulunda ne görüşme ne de konuşma oldu. Hiçbir antrenör ile de temas kurulmadı. G.Saray’ı geçtiğimiz sezon şampiyon yapan hocamız sonuna kadar burada.

Üyelik Barcelona gibi olacak

- Üye alımı için G.Saray Spor Kulübü’nün tüzüğünde bir değişiklik yapacak mısınız?

- Avrupa Birliği yasalarına uyum için tüzükte birkaç değişiklik hazırladık. Şu elimde gördüğünüz kitapçığı hazırladık. Biz kulübü değil, G.Saray Futbol A.Ş’yi üyeliğe açacağız. Tıpkı Barcelona örneğinde olduğu gibi. Belki 100 bin üyemiz olacak. 1500 kişi noter tarafından kurayla belirlenecek ve bu kişilerin katılımıyla genel kurul yapılacak.

150 gün yaşayan istiyoruz

- Seyrantepe’ye yapılacak stat ile ilgili hazırlıklar ne durumda?

- 3 model var. Ajax Arena, Düsseldorf ve Frankfurt Commerzbank Arena. Bizim isteğimiz Ajax Arena Stadı. Çok amaçlı bir stat olmasını istiyoruz. Çünkü 17 lig, 5 kupa, 6 Avrupa kupası ve 2 hazırlık maçı oynasak 365 günün 30 günü o stat çalışacak. Oysa biz çeşitli etkinliklerle 150 gün yaşayan bir stat istiyoruz.

- O stattan yıllık ne kadar gelir bekliyorsunuz?

- 52 bin kapasiteli bir stat olacak. Bunun nedeni de UEFA formlarına göre bu statta final ve turnuva oynatabilmek. 52 bin kişilik stadın geliri 24 milyon dolar civarı olur. 30 milyon gelir elde etmek mümkün değil. Ama mümkün olursa bu rakama da ulaşırız. Proje hazırlanıyor, kasım aralık ayında da ihaleye çıkacak. Ocak ayında Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temel atacak. 24 ayda stat bitecek.

İkitelli’de misafiriz

- Sayın Başkan gelelim Olimpiyat Stadı’na...

- Bakın biz orada misafiriz. 150 milyon dolar yatırılmış bu spor tesisi için devreye girdik geçmişte. Ama başaramadık. 2005 yılındaki final sonrası düzeldiği söylendi. Belediye 30 milyon dolar harcamış. 100 bine yakın ağaç dikilmiş. UEFA’dan geçer not almış. Bize de Şampiyonlar Ligi maçları için teminat verdiler.

- Peki nerede hata oldu?

- Dediğim gibi biz misafiriz. Çok fazla yığılma olmasın diye otopark ücretlerini bile almadık ki bizim için önemli bir gelir kaynağıydı. 2005 finalinde özel araba alınmamıştı. Ancak bu kez özel araba fazlaydı. Ben gitmemem gereken toplantılara bile katıldım. UEFA standartlarına göre 8 kişiye bir araba düşüyor. Yani Olimpiyat Stadı’nı düşünürseniz 8 bin 500 araba eder. Ama gelen araba sayısı 11.500’ün üzerindeydi.

- İnönü Stadı tercih edilemez miydi?

- Düşündük. Ama seyircimizi, dostlarımızı rahatsız etmek de istemedik. Düşünün Beşiktaş Stadı’nın her tarafı siyah- beyaz. Seyircimizi konsantre etmek çok zor. Aynı şekilde F.Bahçe Stadı da öyle.

- Peki ya ikinci maçta neler olacak?

- Öncelikle taraftarımızdan hem özür diliyorum hem teşekkür ediyorum. Bu hafta derbi maçında stadı yine doldurdular. Olimpiyat Stadı’ndaki aksaklıklar görülmüştür. Bakın 2005 finalinde organize sanayi bölgesinin maç güzergahındaki tüm yolları sivil araç trafiğine kapalıydı. Ama bu maçta 2 TIR yola girdi.

- İkinci maça taraftarınızı davet ediyorsunuz elbette?

- Tabii ki... G.Saray taraftarı Şampiyonlar Ligi’nde başarıyı istiyorsa o sıkıntıya katlanmak zorundayız. Dediğim gibi 2. maç için gerekli önlemi yetkililer alıyor. G.Saray Kulübü o statta misafir. Yapabileceği fazla bir şey yok. Ama devletimizin bu iki maçta sıkıntıyı tamamen gidereceğinden eminim.

HÜRRİYET
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

G.Saray'ın kazanması FB'yi üzdü
    Uçak yolculuğu için Sivas'tan Kayseri'ye giden F.Bahçe yöneticileri, G.Saray- Beşiktaş derbisini izlemek için şehrin girişinde bir restorantta mola verdi. Sürekli Beşiktaş lehine tezahüret yapan FB'liler maçın sonunda üzüldü.

Sarı-lacivertliler ile konukları, televizyondan maçı izlerken sürekli Beşiktaş lehine tezahüratta bulundu. Cim-Bom'un 1-0 önde götürdüğü maçın son anlarında, karşılaşmanın beraberlikle bitmesi için Beşiktaş'ın ataklarında sürekli ayağa kalkan yöneticiler, takımlarının Sivasspor ile berabere kalmasının ardından, Galatasaray'ın kazanmasına da üzüldüler.
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kral rekora göz koydu
    Milli forma altında 46, Avrupa kupalarında 36 golle rekorları elinde bulunduran Hakan Şükür gözünü 240 golle Tanju Çolak'a ait lig rekoruna dikti. 234 golü bulunan Galatasaray kaptanı, "Sezon içinde rekoru kıracağım" dedi.

Türk futbolunun yaşayan efsanesi Hakan Şükür, 240 golle Tanju Çolak'a ait lig tarihinin en fazla gol atan oyuncusu rekorunu kırmaya hazırlanıyor.
    Milli Takım forması altında 46, Avrupa kupalarında ise 36 golle rekorları elinde tutan tecrübeli futbolcu, ligde 7 gol daha atarsa gol sayısını 234'ten, 241'e çıkararak Tanju'ya ait rekoru tarihe gömecek.
    Beşiktaş derbisinde yaptırdığı penaltıyla galibiyette büyük pay sahibi olan Hakan bu sezon rekoru mutlaka kıracağını söyledi. Bu sezon henüz golle buluşamayan 35 yaşındaki deneyimli oyuncu, "Rekor kırma düşüncesi bende stres yaratmıyor. Rekorları kırmaya ve ilkleri başarmaya alışkınım. Bu sezon henüz gol atamamış olmama rağmen çok iyi oynadığımı ve takıma faydalı olduğumu düşünüyorum. 7 gol daha atarak Tanju Çolak ağabeye ait rekoru bu sezon içinde kıracağım" diye konuştu.

Rekoru çoktan kırdı!
    Hakan Şükür, İtalya ve İngiltere'de oynadığı yıllar hesaba katıldığında Tanju Çolak'ın 240 gollü rekorunu çoktan geride bıraktı. Türkiye Ligi'nde 234 golü bulunan Hakan, Avrupa'da oynadığı 52 lig maçında 11 gol attı. Kral, Torino'da 5 maçta 1 gol, Inter'de 23 maçta 5 gol, Parma'da 15 maçta 3 gol, Blackburn Rovers'da ise 9 karşılaşmada 2 gol kaydetmişti.
    İşte Davet Linkin!!

Sayfa 11/87 İlkİlk ... 234567891011121314151617181920213661 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri