Kral Hakan Şükür e her türlü futbol branşı yakışır..İnşalla Büyük Kaptan BÜLENT ve HAKAN ı birlikte takının hocası olarak görmek isterim...
Kral Hakan Şükür e her türlü futbol branşı yakışır..İnşalla Büyük Kaptan BÜLENT ve HAKAN ı birlikte takının hocası olarak görmek isterim...
Mehmet Güven dünya evine girdi
Galatasaray'ın genç futbolcusu Mehmet Güven, Gülşen Bozurt ile evlendi. Mehmet, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın kıydığı nikah ile dünya evine girerken, takım arkadaşlarından Aydın, genç futbolcuyu en mutlu gününde yalnız bırakmadı.
Başkan Orakçı, çifte nikah cüzdanını, tecrübeli Galatasaray muhabirleri Süleyman Gültekin ve Mustafa Karagöl'ün vermesini isterken, nikah töreninden sonra genç futbolcuya vazo ve bebek tulumu hediye etti.
Skibbe'nin Servet telaşı!
Skibbe'nin Servet telaşı!
Galatasaray’da Beşiktaş galibiyeti ile kendisini garantiye alan Skibbe, yönetime ayrıntılı bir rapor verdi. Alman çalıştırıcı, rapor vermeden önce görüştüğü yöneticilere ve Futbol AŞ.Genel Müdürü Adnan Sezgin’e, "Servet 16 maçta da oynadı ve defansımızın en önemli futbolcusu. Onu satarsak yerini dolduramayız. Servet ile ben de görüştüm ve bana ’Eğer kulübüm para kazanacaksa gidebilirim.
Kadroyu bozmayalım
Transfer teklifleri var’ dedi. Anladım ki; Avrupa’da oynamak istiyor ama fazla da hevesli değil. Servet için ne kadar para önerilirse önerilsin kesinlikle satılmasını istemiyorum. Zaten transfer istemediğimi söylemiştim. Oturmuş kadroyu bozmayalım. Avrupa’da ve Türkiye’de bazı hedefler koyduysak kadromuzu korumalıyız. Gençleri ise kiralık verebiliriz" diye konuştu.
G.Saray yeniden Neill'e döndü
G.Saray yeniden Neill'e döndü
Sezon başında kadrosuna kattığı yıldız isimlerle lige damgasını vuran Galatasaray, devre arasında bomba bir transfere daha imza attırmaya hazırlanıyor.
Sarı-kırmızılı kulübün hedefindeki isim, sezon başında da talip oldukları Lucas Neill.
İngiltere'nin West Ham United takımında forma giyen Avustralyalı yıldız için futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel'in bir kez daha girişimlere başladığı öğrenildi.
Transfer için, Galatasaray'ın Avustralyalısı Kewell'ın da devreye girdiği bildirildi.
Sezon başında Neill'i satmaya yanaşmayan İngiliz kulübünün, kriz sonrasında ana sponsoru XL'yi kaybetmesinin ve daha düşük rakamlı bir anlaşma yapmasının ardından para problemi yaşadığı için yıldız futbolcuyu elden çıkarmaya sıcak baktığı da İngiltere'den gelen haberler arasında.
İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK
Hem savunmanın sağında hem de stoper olarak görev yapabilen Neill; Galatasaray yönetiminin, Uğur ile Sabri'nin sakatlıkları ve Servet'in satılma ihtimaline karşı aldıkları önlem olacak. UEFA Kupası'nda final hedefinden sapmak istemeyen kurmaylar, bu transferin sonuçlanması için her türlü imkanı seferber etme kararı aldı.
G.Saray'ın zaferi İtalyan basınında
G.Saray'ın zaferi İtalyan basınında
G.Saray'ın 4-2 kazandığı Beşiktaş maçında ortaya koyduğu performansın yankıları Çizme'den bile duyuldu.
İtalya'nın ünlü gazetesi La Gazzetta dello Sport, Lincoln ile Baros'u, Avrupa'dan haftanın en başarılı ilk onbirine aday gösterdi. Gazete; Brezilyalı yıldızın, takımın 10 numarası olarak müthiş bir performansa imza attığına, Baros'un da bu önemli derbide hat-trick yapma başarısı gösterdiğine değindi.
La Gazzetta dello Sport, İtalyan kaleci De Sanctis'in de iki önemli pozisyonda Beşiktaş'a gol şansı vermediğini ve yediği gollerde yapacak birşeyi olmadığını kaydetti.
Haftanın en başarılı ilk onbirine aday gösterilen futbolcular arasında başka tanıdık isimler de var. Aston Villa'nın kalesini koruyan eski G.Saraylı Friedel ve sarı-kırmızılı takımın UEFA Kupası'ndaki rakibi Bordeaux'nun santrforu Chamakh da ortaya koydukları performansla en iyi onbire aday gösterildiler.
Dernis G.Saray'ın takibinde
Dernis G.Saray'ın takibinde
Galatasaray’ın, Fransa’da St.Etienne forması giyen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Geoffrey Dernis’i takibe aldığı ileri sürüldü.
Gelecek sezon için Avustralyalı yıldız Harry Kewell gibi bonservisi elinde olan kaliteli bir yabancı arayan sarı-kırmızılı yöneticilerin, menajerlerle temasa geçerek liste istedikleri öğrenildi. Menajerlerin bu talep üzerine üç yıldır Saint Etienne’de top koşturan Dernis’i, Galatasaray’a teklif ettikleri kaydedildi.
Sarı-kırmızılı idarecilere, kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Geffrey Dernis’i, yaklaşık 6 ay sonra bonservis bedeli ödemeden transfer edebileceklerini bildiren menajerler, Fransız oyuncunun, İstanbul’a gelmeye sıcak baktığını da ifade ettikleri vurgulandı.
Galatasaraylı yöneticilerin, St.Etienne’de son üç yılda başarılı bir grafik çizen (79 maçta 9 gol) Dernis’i, sezonun ikinci yarısında ortaya koyacağı performansa göre transfer listesine alabilecekleri belirtildi.
Dernis kimdir?
Yaşı: 28 (24.12.1980), Boyu: 1.71
Kulübü: St.Etienne, Ülkesi: Fransa
Pozisyon: Orta saha
Sezon Kulüp Maç Gol
99-01 Lille 5 1
01-03 Wasquehal 62 11
03-06 Lille 73 5
06-09 St.Etienne 79 9
Hamit ile pazarlık yapıldı mı?
Hamit ile pazarlık yapıldı mı?
Fanatik Gazetesi'nin 24 Aralık 2008 tarihli bugünkü sayısındaki habere göre; Galatasaray'da Hamit Altıntop bombası... Beşiktaş derbisini izlemek için Ali Sami Yen Stadı’na gelen milli futbolcunun, İstanbul’a ‘öylesine’ uğramadığı, yöneticilerin daveti üzerine tribünde yer aldığı ortaya çıktı.
Futbol Şube Sorumluları Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile birlikte yemek yiyen yıldız oyuncu hakkında çıkan transfer söylentilerini ilk etapta yalanlayan Sarı-Kırmızılı idarecilerin, perde arkasında Hamit’le pazarlık masasına oturduğu belirlendi.
Teklif sezon sonunda
Başkan Adnan Polat’ın da talimatıyla, Hamit’e, “Biz sana Aslantepe’de Galatasaray forması giydirmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” diyen yöneticilere, gurbetçi oyuncunun cevabı aynen şöyle oldu: “Ben zaten Galatasaraylıyım. Galatasaray forması giymekten büyük mutluluk duyarım.” Aslantepe’nin inşaatının 29 Ekim 2009’da bitmesi hedefleniyor. Bayern Münih’le Mayıs 2010’a kadar kontratı olan Hamit için Alman kulübüne ilk resmi teklif ise sezon sonunda yapılacak.
H.Şükür'ün antrenörlük heyecanı
H.Şükür'ün antrenörlük heyecanı
Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın eski futbolcusu Hakan Şükür, yorumculuk dönemini kısa tutup, bir an önce antrenörlük hayatına geçiş yapmak istediğini söyledi.
Hakan Şükür, Kazakça ve Türkçe yayınlanan, eğitim, kültür ve ekonomi dergisi Atayurt'a verdiği röportajda gelecekle ilgili planlarını açıkladı. TRT'de yorumculuk yapan ünlü futbolcu, "Şu anda antrenörlük diplomam var. Önümüzdeki günlerde yorumculuktan çok teknik adam olarak görev yapmak istiyorum. Bunun için şartların oluşmasını bekliyorum." dedi.
Türkiye'de en çok beğendiği oyuncuları açıklayan Hakan Şükür, konuşmasını söyle sürdürdü: "Milli Takım'dan en beğendiğim ve takımımızın en büyük kazancı olarak gördüğüm Mehmet Aurelio var. Türk olduğu için söylüyorum artık. Nedeni de oyunun iki tarafında da çok iyi oynayabilmesi. Arda Turan keza önemli işler yapıyor. Benim için gerçek bir kaleci ise Rüştü Reçber'dir. Semih Şentürk de hem F.Bahçe'de hem de Milli Takım'da önemli gollere imza attı." Efsane futbolcu, Kazakistan'ın öncelikle kendi imkânlarını geliştirmesi ve iyi bir altyapı oluşturması gerektiğini ifade ederek, "Kazakistan'a oyuncu çekmek için önce şartların iyileştirilmesi gerekir. Ondan sonra bizim çok değerli futbolcularımız oradaki kulüplerde futbol oynayabilir. Belki çok büyük paralar verilse de futbolcu orayı tercih etmeyebilir ama belki belli bir yaş sınırındakiler gider." değerlendirmesinde bulundu.
Adı siyasetle de anılan Hakan Şükür, "Bir Terminator (Arnold Schwarzenegger) vali olabiliyor da niye bir Kral olamaz? Yani siyasete bakışınız netleşti mi?" şeklindeki bir soruyu da şöyle cevapladı: "Bir röportajımda söylemiştim siyasete girmeyi düşünmediğimi. Eğer gerçekten hizmet etmeyi, bir şeyler yapmayı düşünüyorsanız -ki benim yapım budur- bunun nerede olduğu önemli değil. Ancak bunu siyaset kelimesinden kesinlikle uzak tutmak lazım. Bugün bu kelime sanki başka bir mana almış gibi. Buna bir hizmet diyeyim. Bu sporda olur, belediyede olur veya devlet içinde olur. Eğer benden bir şeyler bekleniyorsa ben zaten bunu seve seve yaparım."
Abdurrahman harekatı
![]()
![]()
Yönetim, ’transfer istemiyorum’ diyen Skibbe’ye rağmen sıkıntı yaşadığı bölge için Abdurrahman Dereli’de karar kaldı. Cimbom, bu oyuncunun dışında Fransa’da da sağ bek arıyor.
GÖZÜNÜ UEFA Kupası’na diken G.Saray Yönetimi ara transferde takımına kesin olarak takviye yapma kararı aldı. Ligde şampiyonluğu ve UEFA’da Şükrü Saracoğlu’nda finali düşünen yöneticiler, ’Transfer istemiyorum’ diyen Michael Skibbe ile önceki gün görüştü ve transfer konusunu masaya yatırdı. Sarı kırmızılı idarecilerin sezon içinde büyük bir kriz yaşadığı sağ beke takviye yapmak için harekete geçmeye hazırlandığı ortaya çıktı.
Rapor olumlu
Futbol komitesinin geçen sezon Konyaspor maçında sakatlanan Uğur Uçar’ın uzun sakatlığı sonrası ideal bir sağ bekin takımda mevcut olmaması ve Sabri, Barış gibi orta saha özelliği olan oyuncuların görev aldığı defans bölgesine transfer yapacağı bildirildi.
Savunma özellikleri kuvvetli olan ideal bir sağ bek transferi yapacak olan G.Saraylı yöneticilerin yurt içindeki gözde adayının ise Abdurrahman Dereli olduğu ifade edildi. Sarı kırmızılı teknik heyetin de Sivasspor’un gözde futbolcusuna olumlu rapor verdiği dile getirildi.
Rota Fransa
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan başarılı oyuncunun transferi için de G.Saraylı idarecilerin, Sivasspor Yönetimi ile anlaşma zemini aramak için harekete geçeceği belirtildi. Abdurrahman’ın yanı sıra G.Saray Yönetimi’nin Fransa Ligi’nde de gizli bir sağ bek arayışında olduğu ortaya çıktı.
Yönetimin, sağ bek mevkine kesin olarak takviye kararının yanı sıra forvete de takviye yapmayı düşündüğü dile getirildi.
Galatasaray'ın müthiş planı: Hamit
Ekim 2009'da bitmesi hedeflenen yeni statta taraftarlarına süper bir yıldız izlettirmeye kararlı olan Sarı-Kırmızılı yönetim, Bayern Münih'de oynayan Hamit Altıntop'u gözüne kestirdi, Başkan Adnan Polat talimatı verdi: Bu transferde hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacak.
‘Öylesine’ uğramamış!
Galatasaray'da Hamit Altıntop bombası... Beşiktaş derbisini izlemek için Ali Sami Yen Stadı’na gelen milli futbolcunun, İstanbul’a ‘öylesine’ uğramadığı, yöneticilerin daveti üzerine tribünde yer aldığı ortaya çıktı. Futbol Şube Sorumluları Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile birlikte yemek yiyen yıldız oyuncu hakkında çıkan transfer söylentilerini ilk etapta yalanlayan Sarı-Kırmızılı idarecilerin, perde arkasında Hamit’le pazarlık masasına oturduğu belirlendi.
Teklif sezon sonunda
Başkan Adnan Polat’ın da talimatıyla, Hamit’e, “Biz sana Aslantepe’de Galatasaray forması giydirmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” diyen yöneticilere, gurbetçi oyuncunun cevabı aynen şöyle oldu: “Ben zaten Galatasaraylıyım. Galatasaray forması giymekten büyük mutluluk duyarım.” Aslantepe’nin inşaatının 29 Ekim 2009’da bitmesi hedefleniyor. Bayern Münih’le Mayıs 2010’a kadar kontratı olan Hamit için Alman kulübüne ilk resmi teklif ise sezon sonunda yapılacak.
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri