Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve başkan yardımcısı Adnan Polat, bazı basın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak birlikte basın toplantısı düzenledi.

Mecidiyeköy'deki kulüp binasında Adnan Polat ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Özhan Canaydın, futbol şubesinin dağıtarak, tüm yetkileri kendisinde topladığı yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Basında çıkan habere çok üzüldükleri için ani bir toplantı düzenlediklerini söyleyen başkan Canaydın, "Tamamen hakikate uymayan bir haberdi. Düşünüldüğü zaman kasıtlı, Galatasaray iyi giderken bunu yıkmaya çalışan bir haber olarak niteledik. Futbol şubesi diye zaten o adla bir şubemiz yok. Futbol A.Ş.'miz var. Onun genel müdürü var. 3 arkadaşımız Adnan Polat, Tunca Hazinedaroğlu ve Haldun Üstünel, görevli. Bilemiyorum, nasıl bir ihtilal yaptık, ben bütün yetkileri futbol şubesi olarak üstümde topladım.

Bunların hiçbirine ne bir yönetim kurulu kararı ne de tatbikatı var. Çok üzüldüğümü söyleyeyim. Ama her şeye rağmen, her zaman beraberiz. Müşterek çalışıyoruz. Günde en az 4 saat beraberiz. Galatasaray'a ne yaparız diye çırpınıyoruz. Arkadaşlarımız, bütün yönetim kurulu seferber. Bu olay beni çok üzdü" dedi.

Hedeflere ulaşmak için Galatasaray'ın çok iyi bir yolda gittiğini ifade eden Canaydın, "Takımımızın son hazırlık maçlarında iyi neticeler alması hepimizin temennisi. Ama ne kadar çırpınılırsa çırpınılsın, Adnan Polat ile benim arama kimse giremeyecek. Galatasaray'a hizmette müştereken yolumuza devam edeceğiz. Yönetim kurulu içinde kimseyle ihtilafımız yok. Gayet düzgün ve hızlı bir tempoda çalışıyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra söz alan Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat da kulübün çalışma sistemiyle ilgili daha önce açıklamalar yaptığını hatırlatarak, "Galatasaray Spor Kulübü, kendisine bağlı şirketlerinde yönetim kurulu üyelerinden, anonim şirketlerden ve kulüpten oluşan bir grup. Bizim anonim şirketlerimizin başında doğal olarak bir yönetim kurulu var, bir yönetim kurulu başkanı var. Buna bağlı olarak genel müdürler var.
Bu genel müdürler de, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu ve Genel Kurulu'nun belirlemiş olduğu bütçeler çerçevesinde işlerini icra etmeye çalışırlar. Bu şirketlerde de yönetim kurulundan birkaç arkadaşımız, genel müdüre yardımcı olmak için devamlı onunla bire bir çalışma yaparlar. Galatasaray Spor Kulübü'nün genel sekreterliğine bağlı olarak da amatör şubelerimiz vardır.

Amatör şubelerimizde de bir genel menajer ve altında da idari menajerle teknik adam türünde bir yapılanma var. Bizim amacımız mümkün olduğu kadar profesyonel yöneticilerimizi yetkilendirip, tüm işleri onların
kanalından yapmak. Bu komite lafı, bizi biraz rahatsız ediyordu. Sayın başkana bu komite lafının kaldırılması konusunu ben getirmiştim. Kendisi de uygun gördü. Ama daha bir yönetim kurulu kararı dahi almadık" dedi.

Galatasaray'da işler yolunda giderken, yapılan tür asılsız ve yalan haberlerin kendilerini son derece rahatsız ettiğini belirten Polat, "Bundan sonra da bu tür haberlere karşı almış olduğumuz bir karar var. Gerçekleri yansıtmayan, Galatasaray Spor Kulübü'ne zarar veren haberlerle ilgili, bu haberleri yazan ve ortaya atan kişilere karşı; önce her halukarda Galatasaray resmi web sitesinde yalanlama haberi çıkacak. Tekzip edeceğiz. Devamı halinde de Galatasaray'ın hiçbir aktivitesinin içine sokmayacağız, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne almayacağız, Galatasaray kafilesiyle seyahatine mani olacağız ve basın toplantılarına sokmayacağız. Doğal olarak siz haberciliğinizi yapın. Yazarlar, köşe yazarları, sizler doğal olarak eleştirilerinizi yapın.

Ama lütfen kamuoyunu yanıltıcı ve kulübümüzü yıpratan asılsız haberler ortaya atmayın. Ciddi bir mücadele içindeyiz. Sportif faaliyetlerin dışında mali, idari ve tesislerle ilgili çok büyük uğraş içindeyiz. Galatasaray Spor Kulübü'nde şu anda başta ayın başkan olmak üzere yönetim kurulu üyelerinden kimsenin kimseyle problemi yok. Herkes almış olduğu görevi layıkıyla yapmak için gece gündüz koşturuyor. Yani destek olunmuyorsa bile kamuoyunu yanıltıcı haberlerle kulübümüze zarar vermeyin lütfen" ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmaları hakkındaki soruları da cevaplandıran Adnan Polat, Feldkamp'ın kendilerinden iki mevkiye daha oyuncu istediğini, bu yöndeki çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.

Görüştükleri futbolcu ve kulüplerden cevap beklediklerini ifade eden Polat, "Bu cevap, biraz sonra da gelebilir veya bir hafta sonra bile gelmeyebilir. Ama bizim niyetimiz Türk futboluna heyecan verecek bir transferi muhakkak yapmak. Uğraşıyoruz, inşallah başarılı olacağız. Kadroda düşünülmeyen Hasan Kabze, Cihan ve Orhan ile ilgili transfer teklifleri var. Necati, konusunda bize ulaşan herhangi bir teklif yok" dedi.

Necati Ateş'in takımdan gönderilme şeklinin etik olmadığı yönündeki açıklamada bulunmasıyla ilgili olarak da Polat, "Hocamız, kamptaki maçlarda eski oyuncuları denedi. Bunu kimlerin kalıp kalmayacağını belirlemek amacıyla yaptı. Teknik heyet önyargılı değildi. Bu değerlendirmeler yapılmadan önce futbolcularla ilgili kararlar alınamazdı. Herkese eşit şanslar verildi'' açıklamasını yaptı.

Adnan Polat, bir soru üzerine geçen yıldan daha fazla kombine bilet satacaklarına inandığını belirterek, "Bu yıl sponsorların aldığı 2 bin kombineyi de kattığımızda 6 bine çıkıyor. Taraftarımız daha fazlasını alacaktır. Sabırlı olmak lazım. Geçen yıldan daha fazlasını satacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.