Kellemi koydum
Futbol A.Ş Genel Müdürü, “ Tarihi başarıdaki pay bu satırlara sığmaz. Herkesin emeği var. Teknik adam yabancı olacak. 8 futbolcu gidecek, 6 oyuncu gelecek” diye konuştu...
İŞİ öyle yoğundu ki... Telefon trafiği bitmek bilmiyordu... Yorgunluk, gözlerinin altındaki morluklarla açığa çıkıyordu... Galatasaray’ın şampiyonluğunda pay sahibi olan Adnan Sezgin, bu yorgunluk ve trafiğin arasında bize Florya’nın kapılarını açtı. Zaten şampiyonlukla ilgili her şeyi mikrofonlara geniş bir biçimde açıklamıştı Adnan Sezgin. Bize ise merak edilenleri anlattı. HAFTALARCA UYUMADIM SEZGİN, öncelikle medyaya sitemle sözlerine başladı. Çok acıdır ki, bazı yazılı ve görsel basındaki zat-ı muhteremlerin, şampiyon olmamaları halinde kendisini Florya’da asacaklarını iddia etti. Ancak her türlü darbeye karşı hazırlıklı olduğunu da üstünü basa basa söyledi. Sezgin, şu anda geçmişin değil geleceğin planlarını yaptığını vurgulayarak, sazı eline aldı: KADROYU EKİP YAPTI -“Şampiyonluğun tadını yeni yeni çıkarmaya başladım. Çünkü kellemi koymuştum bu işe. Çok şükür ki olduk. Artık asanları kesenleri unuttum. Şimdi methiyeler düzülüyor bana ve teknik ekibe. Neyse sadede geleyim. Kalli biz istemesek de, kalması için ısrar etsek de istifa etti. Yönetim de 7 Nisan’da bize (Ben, Cevat Güler, Nezihi Boloğlu, Burak Dilmen) görevi tevdi etti. İnan o geçen zamanda haftalarca uyuyamadım. Bu işin üstesinden gelemeyeceğimiz söyleniyordu. Tabii ki hak veriyorduk. Futbol etiğine aykırı bir şeydi. Ama biz idari kadro, teknik ekip ve futbolcular tek yürek olmuştuk. Takım ruhu geri gelmişti. Teknik heyet sahada, bizler dışarıda, şampiyonluk inancını tüm camiaya aşıladık. Onlar da inanınca başarı geldi. Evet takım kadrosunu tek kişi yapmadı, üstte belirttiğim ekip yaptı. Futbolcular da olağanüstü özveri gösterdi. Sonunda da şampiyonluk geldi. Bizi eleştirenler haklı olabilir. Ama yönetimin bize verdiği görevi geri çeviremezdik. Umarım bir daha böyle durumla karşı karşıya gelmeyiz. Ve eleştiri okları havada uçuşmaz.” TRANSFERDE ACELECİYİZ Şu an itibariyle gelecek sezonu düşünmeye başladıklarını vurgulayan Adnan Adnan Sezgin’in, dilinden bakın transferler, bütçe ve futbolcularla ilişkili neler döküldü: - “Hemen şunu belirtmeliyim. Önceki yıl sanıldığı kadar transfere çok para harcamadık. Abartısız söylüyorum, önceki seneye göre 1.5 milyon euro daha fazla para çıkmıştır kasamızdan.Bu yıl da paramızı sokağa atmayacağız. Gidecek oyuncuların bir kısmını açıkladım. Ancak isim vermeden söyleyeyim toplam 8 oyuncuyla yollarımızı ayıracağız. Bünyemize katacağımız sayı da en fazla 6 olacak. HAGI İLE İLGİLENMİYORUZ Gelecek sene G.Saray’ı kesinlikle yabancı teknik direktör çalıştıracak. Ama Hagi bu isimlerin arasında yok. Medyada yazılanların çoğu ile ilgileniyoruz. Ofansif futbolu seven hocayı benimsiyoruz. Bu kadar tüyo yeter sanırım. Oyuncu profilleri için ise bizim takımdakilerle eş değerde olmalı. Mevkileri de siz biliyorsunuz” diyerek konuşmasını noktalayan Adnan Sezgin, Haziran’ın 25’inde tekrar buluşmak üzere dileğiyle bizi gülücüklerle uğurladı. Ne diyelim bir kez daha tebrikler. Ama sana bir dost önerisi Sezgin, medya ile küskünleri oynama...