G.Saray'a bir taş daha
Galatasaray eski yöneticisi Mete Başol, 'Bizim bulduğumuz yabancı ortağın varlığı bile tartışıldı, ancak bugün bu kuruluş Manchester United’e 3 yıllığına 100 milyon dolarlık forma reklamı verdi' dedi.
Galatasaray eski yöneticisi Mete Başol, 'Bizim bulduğumuz yabancı ortağın varlığı bile tartışıldı, ancak bugün bu kuruluş Manchester United’e 3 yıllığına 100 milyon dolarlık forma reklamı verdi' dedi.
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin düzenlediği "Futbol ve kurumsal Yönetim" konulu panel yapıldı. Panelde, UEFA’nın 2008-09 sezonundan itibaren hayata geçireceği Lisans Sistemi Kriterleri tartışıldı.
Dernek başkanı Avukat Ümit Hergüner, futbolun dünyada bir endüstri haline geldiğini ifade ederek, "Son dünya kupasında, sadece yayın haklarının değeri 1 milyar dolara yakın. Bu, futbolun sadece bir oyun olmaktan çıktığını ve bir endüstri haline geldiğini gösteriyor. Futbolda her yönden başarının gelmesi için, iyi bir yönetim gerek" dedi.
BAŞOL’DAN SERT AÇIKLAMALAR
Galatasaray’da 5 yıl yöneticilik yaptığını hatırlatan Mete Başol, "Eğer bu deneyimlerimi anlatmaya kalksam, 1 hafta sürer ve ruh halim bozulabilir" dedi.
Mete Başol, AIG firmasını kastederek, "Geçmişte bizim bulduğumuz yabancı ortağın varlığı bile tartışıldı, ancak bugün bu kuruluş Manchester United’e 3 yıllığına 100 milyon dolarlık forma reklamı verdi" dedi.
Türkiye’de çağdışı bir futbol sistemi bulunduğunu iddia eden Başol, Futbol Federasyonu’nun ciddi bir şekilde kulüplere yaptırımlar uygulayarak bu durumu düzeltebileceğini savundu. Mete Başol, aksi takdirde futbolda başarı beklenemeyeceğini ifade etti.
Mete Başol kimdir?
1957 İstanbul doğumlu olan Mete Başol, Arizona Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden B.S derecesi ile mezun olmuştur. 1984-1988 yılları arasında İnterbank’ta çeşitli kademelerde bankacılık yapmış ve 1988-2001 yıllarında Bankers Trust Deutsche Bank’ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.
Mayıs 2001 tarihinden bugüne Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Murahhas Azası olarak görev yapmaktadır. Mete Başol, Galatasaray Spor Kulübü’nde 1998-2001 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulunmuştur.

Teşekkur:

Yer imleri