Song: Saido'nun boşluğunu dolduramadık
Galatasaray'ın savunmadaki emniyeti Robert Song Saido'nun boşluğunu dolduramadıklarını açıkladı...

Galatasaray, Saido'nun boşluğunu dolduramadı
Galatasaray'ın Kamerunlu defans oyuncusu Rigobert Song, bu sezon daha çok hücuma dönük oynadıkları için gol yediklerini söyledi. Kamerunlu oyuncu, bu yıl farklı oynadıklarını belirterek, "Geçtiğimiz iki sezona göre çok daha hücuma yönelik, herkesin hücum etmek istediği, gol atmak istediği, oyun oynamak istediği bir oyun sergilemeye çalışıyoruz.

Dolayısıyla eskisine göre daha fazla risk alıyoruz. Bunun sonucunda da zaman zaman rakiplerimize boşluklar bırakıyoruz. Bu boşlukları değerlendirirlerse gol atıyorlar. Tamamen bundan ibarettir. Futbol öyle bir oyun ki her şeyi her zaman açıklayamazsınız." dedi.

Galatasaray'dan Fransa'nın Nantes takımına transfer olan Saidou'nun boşluğunu dolduramadıklarını ifade eden Song, vatandaşı ile ilgili şunları söyledi: "İnsan insana benzemez. Saidou'nun kendine has özellikleri vardı. Bugün aynı yerde oynayan diğer arkadaşlarımızın kendine has özellikleri var. Saidou bize çok faydalı olmuştu. Çok şey kazandırmıştı. Fakat bu sene yok. Dolayısıyla biz bu sene elimizdeki takımla oynuyoruz. Yapmamız gereken Saidou'nun bize kazandırdıkları. Onu hatırlamamız bir yana, geçmişte değil bugünde yaşamamız gerektiği için bugünkü takımımızla oynamanın en iyi yöntemini bulmak. Ben bu yönde çok büyük aşamalar kaydettiğimizi düşünüyorum. Evet Saidou olsaydı iyi olurdu; ama Saidou yok. O zaman bu takımla oynayacağız ve bu takımla başarıya ulaşacağız." Futbol kariyerinin sonlarına yaklaştığını düşünmediğini vurgulayan Song, "Ben daha uzun yıllar oynayacağımı düşünüyorum. Benim Galatasaray'da 1 yıl daha sözleşmem var. Sözleşmem sonunda eğer takımım benimle devam etmek isterse tabii ki kariyerime Galatasaray'da devam etmek isterim. Fakat anlaşmam bittiği zaman gelişen şartlara göre düşünüp, ne yapmam gerektiğine karar vereceğim. Kariyerimi şu an bitirmek niyetinde değilim." diye konuştu.