Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Hikmet Þahin, 13 Mayýs Pazar günü oynanacak Bursaspor-Beþiktaþ maçýyla ilgili, ''Taraftarlarýmýzdan, olay çýkmasýný bekleyenleri yanýltarak, Türkiye'ye centilmenlik dersi vermesini istiyorum'' dedi.
Þahin, yaptýðý yazýlý açýklamada, geçmiþte Sakarya'da yaþanan olaylar sonrasýnda kulübün aldýðý cezanýn Bursaspor'a getirdiði sýkýntýyý anýmsatarak, Beþiktaþ maçýnda benzer tatsýzlýklarýn yaþanmamasýný istedi.

''Öfke ateþi sahibini yakar, sonra kývýlcýmý düþmana ya varýr ya da varmaz'' ifadesini kullanan Þahin, þunlarý kaydetti:
''Bursaspor'un, futboluyla Beþiktaþ'a dersini vereceðine inanýyorum. Beþiktaþ'a dersini sahada verelim. Stat içinde ve dýþýnda en ufak taþkýnlýðýn Bursa'ya ve Bursaspor'a zarar getireceðini unutmayalým. Taraftarlarýmýzdan, olay çýkmasýný bekleyenleri yanýltarak, Türkiye'ye centilmenlik dersi vermesini istiyorum.''

Þahin, Bursaspor taraftarýnýn tribündeki coþkusuna bütün kulüpler tarafýndan imrenildiðine deðinerek, þöyle dedi:
''Türkiye'nin gözü üzerimizde olacak. Taraftarýmýzýn tepkisini takýmý destekleyerek vereceði güçle göstermesini bekliyorum. Taraftarýmýz öfkesini takýma destek vererek göstersin. Yapýlacak en ufak taþkýnlýðýn faturasýný kalan maçlarýmýzda ve gelecek sezonda aðýr öderiz. Ben futbolcu kardeþlerime güveniyorum. Taraftarýmýzdan da sadece takýmlarýný desteklemelerini istiyorum.''