Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: tüm annelerin anneler günü kutlu olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tüm annelerin anneler günü kutlu olsun

tüm annelerin anneler günü kutlu olsun

KELIMELERLE ANLATILAMAYAN FEDAKARLIK VE KARSILIKSIZ SEVGIYI, TARIF ET DESEN BANA HERHALDE SADECE "ANNE" DERDIM..

SEVGILI ANNECIGIM, BIRGUN UMARIM BANA GOSTERDIGIN SEVGI VE SABRI SANA GOSTEREBILME SANSIM OLUR…

ANNECIGIM SENI BEN CICEKLERDEN YEMISTEN VE KLASIK DORTLUKLERDE ANLATILDIGINDAN DAHA COK FAZLA SEVERIM,SENI COOK SEVERIM.

:welcome:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Tüm annelerin Anneler GÜnü Kutlu OLsun İyki varlar..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý Özgür Erge Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Tüm annelerin Anneler GÜnü Kutlu OLsun Ýyki varlar..
    :45: :45: :45: :45: :45: :45:

aynen katýlýyorum

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tüm annelerin anneler gününü kutlarım

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yo2

anneler günü tüm yurdum annelerine kutlu olsun.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tüm annelerin bu güzel gününü kutlarým...allah onlarý baþýmýzdan eksik etmesin...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Anneler GÜnÜ

ANNELER GÜNÜ

( Mayýs ayýnýn ikinci Pazar günü )

Mayýs ayýnýn ikinci pazar günü Anneler Günü'dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocuklarý tarafýndan sevgi ve saygý ile anýlýr.

Anneler Günü ülkemizde 1955 yýlýndan bu yana kutlanýyor. Türk Kadýnlar Birliði ülkemizde her yýl çocuklarý için büyük fedakarlýða katla*nan annelerden birini yýlýn annesi seçer. Yýlýn annesinin kiþiliðinde tüm annelere iyi dilekler sunulur.

Amerika'nýn Filedelfiya eyaletinde 9 Mayýs 1966 günü Jarvis isimli bir kýzýn annesi öldü. Annesini çok seven Jarvis'in üzüntüsü aylarca sürdü. Hayatla kimsesi kalmayan Jarvis ölüm olayýna bir türlü alýþamadý. Yaþama küstü. Canlýlýðýný, yaþama sevincini yitirdi. Yemedi, içmedi bir ara ölmeyi bile düþündü. Jarvis'in bu durumunu yakýndan izleyen komþusu Jarvis'le arkadaþ oldu. Bir gün yaþlý komþu söyleþi sýrasýnda Jarvis'e «Ýnsanlar doðar, yaþar, ölür. Bu bir doða kanunudur.» dedi. Bu iki cümle, Jarvis'i çok etkile*di. Ölümün de doðmak, yaþamak gibi bir doða olayý olduðunu düþündü. Ancak bu doðruyu bulmak Jarvis'in annesine olan sevgisini azaltmadý. Aradan geçen süre içinde ölüm sözcüðünün soðukluðu gitti. Yerine anne sevgisinin sýcaklýðý geldi. Artýk Jarvis annesini gözyaþlarý ile deðil severek. anmaya baþladý. Acýlarý azaldý. Ýçinde arý, duru bir sevgi oluþtu.

Aradan bir yýl geçti. Bu süre içinde Jarvis, hemen her gün annesinin mezarýna çiçekler götürdü. Jarvis'in annesinin ölüm yýldönümünde bütün arkadaþlarý eve geldi. O gün Jarvis arkadaþlarýna :

— Geçen bir yýl içinde çektiðim acýlar bana þunu öðretti «Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Yýlýn bir gününü annelere ayýralým. O günü annelerimizle ilgili anýlarla dolduralým. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim.» dedi.

Arkadaþlarý Jarvis'in önerisini çok beðendiler. Birlikte hemen kentin Belediye Baþkanýna gittiler. Baþkan onlarý dinledi. Öneriyi içtenlikle benimsedi. Daha sonra bu öneri gazetelere, yazarlara anlatýldý. Jarvis ve arkadaþlarýnýn çalýþmalarý kýsa sürede sonuç verdi. Amerika Birleþik Devletleri Kongresi mayýs ayýnýn ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasýný kararlaþtýrdý.

Anneler günü ilk kez 1908 yýlýnda kutlandý. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya baþlandý.

Her yýl mayýs ayýnýn ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazýlar, anýlar, þiirler yayýnlanýr. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuþmalar yapýlýr. Türk Kadýnlar Birliði'nin þubesi olan illerde yýlýn anneleri seçilir. Okullarýmýzda ayrýca Anneler Günü nedeniyle toplantýlar düzenlenir. Bu toplantýlarda okunan þiirler, söylenen türküler, þarkýlar, annelere armaðan edilir. Filimler gösterilir. Sergiler düzenlenir.

Anneler Gününde annemize bir demet kýr çiçeði armaðan ederek, bir güzel sözcükle yanaðýndan öperek onu çok mutlu ederiz.
    :welcome:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Tüm annelerimizin ANNELER GÜNÜ Kutlu Olsun Çünkü cennet ANNE,lerimizin ayakları altındadır

Kullanýcý Bilgi Menüsü

BÜtÜn Annelerİn GÜnÜ Kutlu Olsun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tüm annelerimizin anneler gününü kutlar hepsinin ellerinden öperim

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri