REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/8 İlkİlk 12345678 SonSon
73 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: 14 Mayıs Türkiye ve Dünyadan Haberler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hamas ve El Fetih çatıştı
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 08:51
    Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmalar, dün Mısır'ın arabuluculuğunda bir anlaşmaya varmasına rağmen bu sabah erken saatlerde yeniden patladı. Hamas ve El Fetih sözcüleri, Mısır güvenlik ekibinin dün gece Gazze'de, güçlerini çekme ve esir değişimi konularında tarafların anlaşmaya varmalarını sağladığını açıklamıştı.

Bu açıklamadan saatler sonra El Fetih, Hamas militanlarının Gazze'nin kuzeyindeki bürolarından birine, otomatik silahlar ve el bombalarıyla saldırdığını söyledi. Hamas ise kendisine bağlı güçlerin kurduğu barikata El Fetih üyelerinin saldırdığını bildirdi.

Hastane yetkilileri, çıkan çatışmalarda bir El Fetih üyesinin öldüğünü, her iki taraftan da 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Gazze'de bir El Fetih liderinin öldürülmesinin ardından Hamas ve El Fetih militanları arasında çıkan çatışmalarda, dün 5 kişi ölmüş, 19 kişi yaralanmıştı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Demirel 'bırakın halk seçsin' dedi
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 08:45
    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunun bir noktaya geldiğini belirterek, "Türkiye bunu tartışacak. Ama ben bu tartışmaya diz boyu giriyorum. Bırakın halk seçsin" dedi.

Demirel, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde düzenlenen "Global Liderlik Forumu"nun kapanışında bir konuşma yaptı.

Türkiye'de cumhurbaşkanını halkın seçmesi durumunda, seçilmiş cumhurbaşkanının seçilmiş hükümete rahat vermeyeceği" yönünde de görüşlerin bulunduğunu dile getiren Demirel, cumhurbaşkanının yetkilerinin Anayasa'da belli olduğunu, halk tarafından seçilmesiyle bu durumun değişmeyeceğini kaydetti. Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

BEN BUNA İSYAN EDERİM

"Gelin cumhurbaşkanlığı seçimi konusunu Türkiye'de tartışma konusu olmaktan çıkaralım. (Cumhurbaşkanlığı öyle bir yerdir ki halk yanlış bir seçim yaparsa işin içinden çıkamayız) diyenler var. Burada halka güvensizlik başlıyor. Ben buna isyan ederim.

O zaman halkın mantalitesine, olgunluğuna inanmıyorsunuz. (Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir) diyorsunuz, ona da inanmıyorsunuz. Bu yanlıştır. Bu iş bir noktaya gelmiş şimdi. Türkiye bunu tartışacak. Ama ben bu tartışmaya diz boyu giriyorum. Bırakın halk seçsin."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Birinci Maria'nın babası Türk
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 08:39
    Eurovision Şarkı Yarışması'na bu yıl ilk kez katılan Sırbistan'a 'Dua' adlı şarkısıyla birincilik kazandıran Maria Şerifoviç, baba tarafından Türk olduğunu söyledi. 22 yaşındaki şarkıcı, "Dedem Josko bir Türk ama Türkiye'nin neresinden bilmiyoruz" dedi..

KÖKLERİ TÜRK

Daha önce verdiği bir röportajda "Türkiye benim de ülkem sayılır" diyen Maria, tatillerde birçok kez Türkiye'ye geldiğini söylemişti. Final öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şerifoviç, aile kökeniyle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Dedem Josko Şerifoviç bir Türk ama Türkiye'nin neresinden geldiğini bilmiyoruz. Bütün bildiğim; atalarımın Türkiye'den, Sırbistan'ın güneyine göçüp yerleştikleri. Babam Rajko ise Sırp vatandaşı olmuş bir Türk."

YENİ BİR SAYFA AÇTIM

Eurovision'da 'Molitva' (Dua) adlı parçasıyla birincilik kazanan Şerifoviç, yarışma sonrası zaferini kutladıktan sonra "Sırbistan için bugün yeni bir sayfa açtım" dedi ve ekledi: "Tanrıya çok yalvardım. Bu gece benim gecem ise ne olur bana bağışla dedim. Ve Tanrı benim sesimi duydu ve bu güzel geceyi bana verdi." Gelecek yıl Belgrad'da düzenlenecek şarkı yarışması için ülke olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Şerifoviç, "Ülkemizi mahcup etmeyeceğiz. Herkes ülkemize davetlidir ve iyi bir şekilde ağırlayacağız" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Mankenlerin öpüşme tarifesi

Mankenlerin öpüşme tarifesi
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 08:29

Uzun zamandan beri gündeme gelmeyen "Mankenden oyuncu olur mu?" tartışması, yeniden alevlendi. Aysun Kayacı'nın bir reklam filminde öpüştüğü için 250 bin YTL alması ile başlayan tartışmaya; bu kez ünlü oyuncular da katıldı.

AĞLAMAK İLE AYNI

Sanat dünyasının ünlüleri; Güzide Duran'ın 1 milyon dolar, Doğa Bekleriz'in 500 bin YTL, Tuba Ünsal'ın 5 milyon dolar ve Ebru Şallı'nın 50 bin dolara 'öpüşeceklerini' söylemesine tepki gösterdi.

HANDE ATAİZİ

Ben şimdiye kadar kamera karşısında hiç öpüşmedim. 'İlk kez öpüşeceğim, bu yüzden bilmem kaç bin dolar isterim' diye de bir şey söylemem. Öpüşmenin de sevişmenin de oyuncu için bir bedeli yoktur. O rolü oynarsın ya da oynamazsın oynamazsın sadece bunu belirtme hakkın vardır.

AHU TÜRKPENÇE

Ben gerçek bir oyuncuyum. Öpüşme rollerinin bir bedeli olup olmadığını Aysun Kayacı ve türevlerine sormanız lazım.

ESİN MORALIOĞLU

İlk olarak 'Tatar Ramazan' filminde Kadir İnanır ile öpüşmüştüm. Aşkı anlatan bir filmde 'Ben öpüşmem' ya da 'Şu kadara öpüşürüm' demeniz çok yanlış olur. Öpüşme çok olağan bir şey. Herkes savaşmasın, sevişsin ve öpüşsün. Rol gereği öpüşmeyi kimse rakamlarla abartmasın. Ben 'Tatar Ramazan'da 'İlk kez öpüşeceğim, bedeli yüksek olur' deseydim; yönetmen bana 'Bay bay' derdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Askeri gemi mitingi selamladı

Askeri gemi mitingi selamladı
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 08:19

İzmir mitinginde Deniz Kuvvetleri de ilginç bir mesaj verdi. 504 bordo numaralı savaş gemisi Cumhuriyet Meydanı tarafından Kordon’u bir uçtan diğer uca kadar karaya yakın bir mesafeden geçti.

Türk Bayrağı asılmış gemide subay ve assubayların da güverteye çıktığı adeta mitinge katılanları selamladığı gözlendi. Bu sırada kalabalıktan gemiye alkışlar yükseldi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Sezer birleşin diyenlere ne dedi?

Sezer birleşin diyenlere ne dedi?
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 08:12

Partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan miting alanına giren Sezer, konuşmaların yapıldığı, diğer parti ve dernek yöneticilerinin bulunduğu platformun yanına gitmeyerek, vatandaşların arasında mitingi izledi. Sezer’i fark eden vatandaşlar, çevresine toplanarak, birleşme yönündeki taleplerini dile getirdi.

Vatandaşlar, “Ne bekliyorsunuz? Hesabı bırakın, şartsız birleşin”, “Halk birleşti, siz neden hala diretiyorsunuz?” diyerek, “Birleşin, iktidara yerleşin” sloganı attılar. Sezer’in vatandaşlara tek tek cevap vermeye çalıştığı dikkati çekti.

Sezer vatandaşlardan gelen birleşme yönündeki çağrılarla ilgili soru üzerine ise “CHP ile geniş kapsamlı bir birliktelik isterdik, ama görüşmelerimiz sürüyor. Umarız iyi bir sonuç çıkacak, hakkaniyet içinde bir sonuç ve ülkenin geleceğini güvence altına alacak bir sonuç çıkar” diye konuştu.

‘AKP’DEN KURTARABİLECEK BİR YAPI’

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir mitingi sonrası İstanbul’a dönüşünde CHP’ye ve DSP’deki muhaliflere mesaj gönderdi. Sezer “CHP ve DSP, birbirini teslim alma çalışması yerine, Türkiye’yi AKP’den kurtarabilecek yapıyı ortaya koymalı” dedi.

Sezer, bu sorunları aşabilmek için güçlü bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu yapı için de güçbirliğinin şart olduğunu söyledi.

Sezer, “CHP ve DSP birbirini teslim alma çalışması yerine, bugünkü iktidardan, kötü gidişten, AKP’DEN Türkiye’yi kurtarabilecek güçlü yapıyı ortaya koyma iradesini becerebilmelidir” diye konuştu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Tülay Tuğcu şaşırttı

Tülay Tuğcu şaşırttı
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 07:50

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun, "Bu düzenleme ihtiyaçtan kaynaklandı ve sadece seçimi kolaylaştırmayı amaçlıyor." tespitini haklı bulan hukukçular, '184' hükmüyle ilgili maddenin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanması durumunda sorunun aşılacağını vurguluyor.

Prof. Zafer Üskül: 184 onaylanırsa tartışma biter
    Meclis'teki toplantı yeter sayısının 184 olarak hükme bağlanması cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaları bitirir. Sezer düzenlemeyi onaylarsa cumhurbaşkanını halka seçtirmeye gerek kalmaz.

Prof. Yavuz Atar: Meclis'in yaptığı değişiklik zaruri
    Anayasa Mahkemesi, Meclis'in cumhurbaşkanı seçmesini neredeyse imkânsız hale getirdi. '184' düzenlemesi zaruri bir hüküm. Böylece mesele toptan çözüme kavuşturulmuş oluyor.

Sabih Kanadoğlu: Talihsiz bir açıklama. 175'inci madde çok açık. Bu iddianın yanlış anlamadan doğduğunu düşünüyor ve umut ediyorum. Yanlış anlama değilse mahkeme başkanının önüne gelecek bir konuda düşüncelerini beyan etmesi de doğru değil.

Prof. Ergun Özbudun: Bu sözler, Baykal ve Teziç'e cevap
    Sayın Tuğcu, aslında cumhurbaşkanını halkın seçmesini 'tehlikeli' bulan CHP lideri Baykal ile YÖK Başkanı Teziç'e cevap veriyor. Ve alarm verici bir durum görmediğini söylüyor. Katılıyorum, alarm durumu yok.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Kafası koptu ama yaşadı

Kafası koptu ama yaşadı
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 07:41

Colorado eyaletinde yaşayan Shannon Malloy (30), 25 Ocak'ta karşıdan gelen bir araçla çarpışınca ön panele savruldu.

O anda kafatası, omuriliğinden ayrıldı. Ancak dış derisi bütün olarak kaldı. Hastaneye kaldırılan Malloy'un, ayrıca beyninde kanama vardı ve kafatası çatlamıştı. Denver Spine Center'a kaldırılan ABD'li kadının boynuna beş; kafatasına ise dört çivi çakıldı.

Ardından da bu çiviler, başını tümden sabit tutan metal bir sisteme iliştirildi. Olay anını hatırlayan Malloy, "Çarpışmayı hatırlıyorum, başımı hiç kontrol ettiremiyordum. Acıyı önemsemiyordum. Tek önemli olan hayatta kalabilmekti" dedi. Malloy'un kısa zamanda taburcu olacağı da belirtildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Adnan Polat SAAT KAÇ

Adnan Polat SAAT KAÇ
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 07:22

Fenerbahçe kafilesi şampiyonluğu Bağdat Caddesi'nde kutladı. Takımlarını bekleyen binlerce sarı-lacivertli taraftar caddeyi trafiğe kapattı.

Fenerbahçe takımını taşıyan otobüs taraftarlarla birlikte adım adım ilerleyerek şampiyonluk turu attı.

Adnan Polat saat kaç
    Sık sık şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş aleyhine, zaman zaman da ezeli rakipleri Galatasaray'a karşı tezahürat yapan taraftarlar, ''Adnan Polat saat kaç'' şeklinde bağırdılar.

Zaman zaman otobüsün önünde çöken taraftarlar, aracın önünde oturan Tuncay'ın yönlendirdiği tezahüratlarla şampiyonluk sevincini yaşadılar.

Tuncay Şanlı bizi bırakma
    Tuncay, taraftarlara aralarında ''bir baba hindi''nin de bulunduğu tezahüratlar yaptırdı. Sarı-lacivertli taraftarlar, basın organlarında hakkında ''Fenerbahçe'den ayrılacağı'' yönünde haberler yer alan Tuncay Şanlı için de ''Taraftarız biz çekeriz cefa Tuncay Şanlı bizi bırakma'' diye tezahüratta bulundular.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart İşte o mutluluk anları

İşte o mutluluk anları
    14 Mayıs 2007 Pazartesi 07:00

2006-2007 sezonunda Fenerbahçe 100. yılında şampiyonluğunu ilan etti. Sezonun bitimine 2 hafta kala 100. yılında 17. şampiyonluğunu ilan etti.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi maç sonrası futbolcuların sevinç görüntülerini yayınladı. İşte o karelerden bazıları...

Sayfa 3/8 İlkİlk 12345678 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri