yeni sata hard disk aldım herşeyi bağladım bilgisayara ama pc hard disc'i görmüyo
çokk zor durumdayım ustalar lütfen yardım edermisiniz..
yeni sata hard disk aldım herşeyi bağladım bilgisayara ama pc hard disc'i görmüyo
çokk zor durumdayım ustalar lütfen yardım edermisiniz..
Konu siestagunay tarafından (08-05-2007 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.
anakartın sata biri destekliyorsa. ondan olabilir o zaman hdd nin jampırını takman lazım o zaman sata 1 olur. veya anakartın bios güncellemesi gerekebilir.veya anakartın içersinden diskete sata için disket yapman gerekiyordur.anakartın markasını yazarsan alış tarihini falan o zaman belki daha fazla yardımcı olabilirim
hocam benim kisi sata I dedigin gibi jumper ayarlarını yapmam gerekiyor nasıl oluyor veya bios'tan nasıl yapabilirim acaba master veya slave olacagını yardımlarını bekliyorum..
Anakartın CD'den diskete sata için disket yapman gerekiyor.CD içerisinde aşağıda resmini verdiğim dosyaları diskete kopyala PC açılışında F6 ile devam et.Disketi göster.
![]()
master veya slave değil kardeş yeni aldığın hdd nin arkasında jumper takılacak yer vardır onu hdd nin üzerindeki işarete göre takdığında sata 1 olur eğer çıkarırsan ve hiçbirşey olmazsa o zaman sata 2 olarak çalışır o kadar yani.
Bilgisayarında bir önceki hdd İde mi yoksa satamı ona bak.Sata ise her hangi bir ayar yapmadan yeni taktığın sata hdd görmesi gerekir.Anakart CD sinden Sata Driver Güncellemesi yap. Bilgisayarım üzerinde mausun sağını tıkladığında bilgisayar yönetiminde disk bölümünde yeni hdd yi görebiyormusun.göremiyorsan biosdan anakarta göre degişen Hdd ayarları Biosda Raid ayarları yapılan bölüm vardır.Bunları yapmanı tavsiye ediyorum.Buna ragmen olmuyorsa Anakartın Bios güncellemesi yapılması gerekebilir.
evet arkadaşım bios güncellemesi yap
ama önce biosdan hdd nin sata raidi ingore edersen görmesi lazım
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri