"Duygusal anlamda tükendim"

NBA'de batı konferansı yarı final serisi ikinci maçında Golden State Warriors karşısında galip gelerek seride durumu 2-0'a getiren Utah Jazz'da maçın kader adamı Derek Fisher'ın yaşadıkları hala gündemdeki yerini koruyor.

Serinin üçüncü maçı için Kaliforniya'ya giderken nihayet dinlenme şansı bulabildiğini belirten tecrübeli oyuncu fiziksel anlamda iyi olmasına rağmen mental ve duygusal anlamda adeta tükenmekte olduğunu ifade etti.

10 aylık kızı Tatum'un sağlık durumu hakkında da konuşan Fisher, kızlarının sol gözünde tümöre rastlandığı ortaya çıktıktan sonra takımdan izin alıp ailece New York'a gittiklerini ve burada doktorların yaptıkları inceleme sonucunda kendilerine "Gözü tamamen alıp tümörü tamamen vücuttan atabileceklerini veya bazı ameliyatlar ve kemoterapi tedavisi ile gözü çıkarmadan tedavi yoluna giderek tümörü yok etmeyeye çalışabilecekleri" şeklinde iki tedavi yolu sunduklarını ve 12 saat içinde bir tedavi yolu seçmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Her yıl Kuzey Amerika'da sadece 350 kişide rastlanan bu hastalığın sonucunda genelde hastaların gözlerini kaybettiklerini ancak çocuklarda yaşanan vakalarda iyileşme oranının % 95 ile % 98 arasında olduğu belirtiliyor.

33 yaşındaki oyuncu, yaşadıkları bu olay sonrası eşiyle birlikte bu sorunu yaşayan ancak maddi durumları yeterli olmadığı için tedavi olamayan hastalara yardım edebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Bilindiği gibi, kızı Tatum'un beklenmedik hastalığı sonrası takımdan izin alarak tedavi için ailece New York'a giden Derek Fisher ilk maçta forma giyemedikten sonra ikinci maçta üçüncü çeyreğin sonunda salona gelerek maça çıkmış ve uzatmaya giden maçta son çeyrekte ve uzatmada çok kritik sayılara imza atıp hiç şut kaçırmadan 5 sayı, 3 asist ile galibiyette çok önemli rol oynamıştı.