Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Peygamber Efendimizin MÝRAC ta gördüðü Ýnanýlmaz Olaylar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Peygamber Efendimizin MÝRAC ta gördüðü Ýnanýlmaz Olaylar

Peygamber Efendimizin MÝRAC ta gördüðü Ýnanýlmaz Olaylar

--------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Peygamberimiz, Mirac olayýnýn Kudüs'ten sonrasýný þöyle =anlatýr:

Cebrail aleyhisselam bana bir kap içinde Cennet þurubu, bir kap da süt =etirdi. Sütü aldým.

Daha sonra iki bardak daha sundular. Biri su, bir bal; =kisinden de içtim. Hazret-i Cebrail; "Bal ümmetinin kýyamete kadar devam =deceðine, su da, ümmetinin günahlarýndan temizlenmesine iþarettir" dedi. =BR>
    Sonra beraberce göðe yükseldik. Cebrail aleyhisselam birinci kat =öðün kapýsýný çaldý. Sordular:

- Sen kimsin?

- Ben Cebrail'im.

- Peki =anýndaki kim?

- O da Muhammed'dir.

- O'na göðe çýkmak =çin vahy ve Mirac daveti gönderildi mi?

- Evet, gönderildi.

"Merhaba =elen zata! Bu gelen, ne güzel yolcu!" dediler ve hemen kapý açýldý ve =endimi Âdem'in "aleyhisselam" karþýsýnda buldum. Bana "Merhaba" dedi ve dua etti...

Burada çok melek gördüm. Hepsi kýyamda huþu ve =udu ile durmuþlar "Subbuhün kuddusün Rabb-ül-melaiketi ver-ruh" zikriyle =eþguldüler. Cebrail'e sordum:

- Bu meleklerin ibadeti bu mudur?

- Evet. Bunlar yaratýlalýdan beri, ta kýyamete kadar kýyam üzere olurlar. Hak =eâlâdan diledim ki, bu ibadeti ümmetime nasip etsin. Duamý kabul etti. Namazda olan =ýyam odur.

Orada bir cemaate uðradým. Melekler, onlarýn =aþlarýný ezerler, tekrar eski halini alýr. Yine döverler, yine eskisi gibi olurdu. =Bunlar kimlerdir?" dedim. "Cuma'yý ve cemaati terk edenlerdir. Rüku ve =ecdeleri tamam yapmayanlardýr" dedi.

Bir cemaat gördüm. Aç ve çýplak =diler. "Bunlar kimlerdir?" dedim. "Fakirlere merhamet etmiyenler ve zekat =ermiyenlerdir" dedi.

Bir cemaate uðradým. Önlerine nefis yemekler =oymuþlar. Bir yanda da leþ duruyor. O nefis yemekleri býrakmýþ, leþi yerlerdi. =Bunlar kimlerdir?" dedim. "Bunlar, helali terk edip, harama meyl edenlerdir. Helal =allarý varken, haram yiyen kimselerdir" dedi.

Arkasýndaki yükün =E7okluðundan, harekete mecali kalmamýþ olan bir takým kimseler gördüm. O haliyle =alka seslenip, üzerine biraz daha yük koymalarýný istiyorlardý. "Bunlar =imlerdir?" dedim. "Bu kimseler, emanete hýyanet edenlerdir. Ýnsanlarýn hakkýný =lmýþ iken, yine zulmedenlerdir" dedi.

Kendi etlerini kesip yiyen bir grup insana =ðradýk. "Bunlar kimlerdir?" dedim. Cebrail aleyhisselam; "Bunlar gýybet =denler ve söz taþýyanlardýr" dedi.

Bir grup insana rastladýk, dilleri =afalarýndan çekilmiþ, þekilleri deðiþtirilip hýnzýr (domuz) suretine =ebdil olmuþ olarak azab olunurlar. Cebrail aleyhisselam; "Bunlar yalan yere þahidlik =apanlardýr" dedi.

Bir kýsým kadýnlara rastladýk. Yüzleri siyah, =özleri göktü. Ateþten elbiseler giydirmiþler. Melekler onlara ateþten =ürzlerle vururlar. "Bunlar kimlerdir?" dedim. Hazret-i Cibril; "Bunlar zina edenler ve =ocalarýný inciten kadýnlardýr" dedi.

Bir cemaat daha gördüm. =teþ, onlarý yakar, tekrar dirilirler, tekrar yakardý. "Bunlar kimlerdir?" dedim. "Bunlar =abalarýna asi olanlardýr" dedi.

Ýkinci kat göðe çýktýk. =ebrail aleyhisselam kapýyý çaldý. Kapý açýldýðýnda, kendimi; teyze çocuklarý =DDsa ile Yahya bin Zekeriyya'nýn (aleyhimesselam) yanýnda buldum. Bana; "Merhaba" =ediler. Ve duada bulundular...

Meleklerden bir cemaate rastladým. Saf =aðlayýp durmuþlar, cümlesi rükuda idi. Kendilerine mahsus bir tesbihleri vardý. =evamlý olarak rükuda dururlar, baþlarýný kaldýrýp, yukarý bakmazlar. =ebrail aleyhisselam; "Bu meleklerin ibadeti böyledir. Hak teâlâdan iste de ümmetine nasib =lsun" dedi. Dua ettim. Kabul buyurup, namazda rükuu ihsan eyledi.

Sonra =FCçüncü kat göðe çýktýk. Ayný sual ve cevaptan sonra, kapý =çýldý ve kendimi Yusuf aleyhisselamýn yanýnda buldum. Baktým ki kendisine güzelliðin =arýsý verilmiþ. Bana, "Merhaba" dedi ve dua etti...

Çok melek gördüm. Saf =alinde, cümlesi secdede idiler. Yaratýlalýdan beri secdede olup, =endilerine mahsus tesbih ile tesbih ederler. Cebrail aleyhisselam; "Bu meleklerin ibadeti böyledir. Allahü teâlâdan iste ki, bu ameli ümmetine =üyesser eylesin" dedi. Hak teâlâdan diledim. Kabul edip namazda size nasib =yledi.

Dördüncü kat göðe eriþtim. Saf gümüþten yapýlmýþ, nurdan bir kapýsý var. =urdan bir kilit vurmuþlar. Kilidin üzerinde, "La ilahe illallah Muhammedün =esulullah" yazýlý idi. Sual ve cevaptan sonra kendimi, Ýdris aleyhisselamýn yanýnda =uldum. Bana "Merhaba" dedi ve duada bulundu. Allahü teâlâ, onun hakkýnda =mealen); "Biz onu yüksek bir mekana ref'ettik" buyurmuþtur. (Meryem suresi: =7)

Bir melek gördüm. Bir kürsi üzerine oturmuþ, gamlý ve üzüntülü =di. Etrafýnda o kadar çok melek vardý ki, sayýsýný ancak cenab-ý Hak bilir. Saðýnda =urani melekler gördüm. Yeþiller giymiþler, çok güzel kokularý var. Her =irinin güzelliðinden yüzlerine bakýlamaz. Sol tarafýnda aðýzlarýnda ateþler =açan melekler vardý. Önlerinde ateþten mýzrak ve kamçýlar var. Öyle gözleri var =i, bakmaða takat getirilmez. Taht üzerinde oturan meleðin, baþýndan ayaðýna =adar gözleri var.

Daima önündeki deftere bakar, bir an gözünü ondan =yýrmazdý. Önünde bir aðaç vardý. Kah sað eliyle ondan bir þey alýp =aðýndaki nurani meleklere teslim eder, kah sol eliyle bir þey alýp solundaki zulmani meleklere =erirdi. Bu meleðe nazar edince, kalbime bir korku geldi. Hazret-i Cebrail'e; "Bu =elek kimdir?" dedim. "Azrail'dir. Bunun yüzünü görmeðe kimsenin =akati yetmez" dedi.

Yanýna varýp; "Ey Azrail! Bu, ahir zaman peygamberidir ve =llahü teâlânýn habibi, sevgilisidir" dedi. Azrail aleyhisselam kalkýp =ana tazim etti; "Merhaba! Hak teâlâ senden daha þerefli bir kimse yaratmadý. =DCmmetin de, cümle ümmetlerden üstündür. Ben senin ümmetine, baba ve =nalarýndan daha çok acýrým" dedi."Senden bir ricam vardýr. Ümmetim zayýftýr. Onlara =umuþak darvanasýn. Ruhlarýný yumuþaklýkla alasýn" dedim. "Seni en son peygamber =larak gönderen ve kendine habib kýlan Allahü teâlânýn hakký için, Allahü =eâlâ gece ve gündüzde yetmiþkere; "Ümmet-i Muhammed'in ruhlarýný yumuþaklýkla ve =olaylýkla al ve iþlerini lütf ile gör" diye emreder. Bunun için ben de senin =FCmmetine, ana ve babalarýndan daha çok þefkat ederim, dedi.

Beþinci kat =öðe çýktýk, orada Harun aleyhisselamla karþýlaþtýk. Bana "Merhaba" dedi ve hayýr =uada bulundu.

Beþinci kat gök meleklerinin ibadetlerini =ördüm. Cümlesi ayakta duruyor ve ayaklarýnýn parmaklarýna nazar ediyor, asla baþka =ere bakmýyor, yüksek sesle tesbih ediyorlardý. Hazret-i Cebrail'den "Bu meleklerin =badeti böyle midir?" diye sordum. "Evet, Hak teâlâdan dile de, bu ibadeti =FCmmetine nasib eylesin" dedi. Dua ettim. Cenab-ý Hak ihsan etti.

Sonra =ltýnca kat göðe çýktýk. Orada Musa aleyhisselam ile karþýlaþtýk. =ana "Merhaba" dedi ve hayýr duada bulundu. Sonra yedinci kat göðe yükseldik, ayný =oru-cevaptan sonra Ýbrahim aleyhisselamý Beyt-i Ma'mur'a arkasýný dayamýþ =larak buldum. O Beyt-i Ma'mur ki, her gün oraya yetmiþ bin melek giriyor bir daha =ýralarý gelmiyor. Ýbrahim aleyhisselama selam verdim. Selamýmý aldý. "Merhaba =alih peygamber, salih oðlum" dedi. Sonra;

"Ya Muhammed! Cennet'in yeri gayet =atif ve topraðý temizdir. Ümmetine söyle, oraya çok aðaç =iksinler" dedi. "Cennet'e aðaç nasýl dikilir?" dedim. "La havle vela kuvvete illa billah" ve =Sübhanellahi velhamdülillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber" tesbihini =kuyarak, dedi.

Cebrail aleyhisselam sonra beni, Sidret-ül-Münteha'ya =ötürdü. Sanki onun yapraklarý fil kulaklarý gibi, meyveleri de kuleler gibi idi. =, Allahü teâlânýn emirlerinden h*****gi birisiyle =arþýlaþtýðýnda, öylesine deðiþiyordu ve güzelleþiyordu ki, Allahü teâlânýn yaratmýþ olduðu =ahlukatýndan, hiç kimse onun güzelliðini anlatamaz.

Cebrail aleyhisselam, =idret-ül-Münteha'nýn ilerisine iletti ve bana veda eyledi. Dedim ki: "Ey Cebrail! Beni =alnýz mý býrakýyorsun?" Cebrail aleyhisselam ýstýraba düþtü. Hak =eâlânýn heybetinden titremeðe baþladý ve; "Eðer bir adým daha atarsam, Allahü =eâlânýn azametinden helak olurum. Bütün vücudum yanar, yok olur" =edi.

Alemlerin efendisi, buraya kadar Cebrail aleyhisselam ile gelmiþti. Cebrail aleyhisselam, =urada kendisini; yaratýlmýþ olduðu suret üzere kanatlarýný =çmýþ, her bir kanadýndan inciler, yakutlar saçýlýr bir halde Resulullah'a gösterdi. Sonra =iyasý güneþten daha parlak, Refref adýnda yeþil bir Cennet yaygýsý geldi. =urmadan Allahü teâlânýn zikriyle meþgul oluyor, bulunduðu alemi tesbih =adasý dolduruyordu.

Peygamber efendimize selam verdi. Resulullah =fendimiz Refref'in üzerine oturdu. Bir anda çok yükseklere çýktýlar, =icab denilen yetmiþ bin perdeden geçtiler. Her hicab arasý çok uzak idi. Her perdede =azifeli melekler vardý. Refref, Peygamber efendimizi birer birer o perdelerden =eçirdi. Böylece; Kürsi, Arþ ve ruh alemlerini aþtýlar.

Habib-i =krem efendimiz, her bir perdeden geçerken; "Korkma ya Muhammed! Yaklaþ, yaklaþ!" =iye emredildiðini duyuyordu. Bilinmeyen, anlaþýlamayan, =nlatýlamayan þekilde, Allahü teâlânýn dilediði yüksekliklere ulaþtý. =ekansýz, zamansýz, cihetsiz, sýfatsýz olarak rü'yet hasýl oldu yani Allahü teâlâyý =ördü. Gözsüz, kulaksýz, vasýtasýz, ortamsýz olarak Rabbi ile konuþtu. Hiç bir mahlukun =ilemiyeceði, anlýyamýyacaðý nimetlere kavuþtu...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

uzun bir yazı ama okuyacağım teşekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri