temel vampir
Bir Ýngiliz vampir, bir Fransýz vampir, bir de Temel vampir
Uçakta gidiyorlarmýþ. Bir sure sonra Ýngiliz vampir aralarýndan ayrýlmýþ, aþaðýlara dalmis. Bir sure sonra geri gelmiþ ki, aðzý yüzü kan içinde.
Sormuþlar: - Ne oldu, nereye gittin?
Ýngiliz vampir : - þu aþaðýdaki beyaz evi gördünüz mü?
Cevap:- Gördük.
Ýngiliz Vampir : - Onun yanýndaki duvari gördünüz mü?
Cevap: - Gördük.
Ýngiliz vampir : - Onun yaninda uyuyan küçük çocuðu gördünüz mü?
Ýngiliz vampir : - Ýþte ben o çocuðun kanýný içtim, geldim.
Yolculuk devam eder. Bir süre sonra Fransýz vampir de ayni þekilde ayrýlýp aþaðýlara gider ve geldiginde onun da yüzü gözü kan icindedir.
Yine sorarlar: - Nereye gittin?
Fransiz Vampir: - Þu aþaðýdaki aðacý gördünüz mü?
Fransiz Vampir: - Onun yanýndaki küçük kutuyu gördünüz mü?
Fransiz Vampir: - O kutuya yaslanmýþ yatan adamý gördünüz mü?
Fransýz Vampir : - Ýþte ben o adamýn kanýný içtim geldim.
Yolculuk yine devam eder. Bir sure sonra Temel Vampir ayni þekilde ayrýlýr ve o da aðzý yüzü kan içinde geri gelir.
Ona da sorarlar: - Nereye gittin?
Temel Vampir: - Þu aþaðýdaki evi gördünüz mü?
Temel Vampir: - Peki onun yanýndaki direði gördünüz mü?
Temel Vampir: - Ýþte ben o direði görmedim.........
---
boðaz köprüsü
Temel bogazda tekneyle turist gezdiriyor, bir gün bir Amerikali'yi aliyor basliyorlar gezmeye... Turist falanca sarayi görüyor ..
- "Bu ne kadar zamanda yapilmis diyor"
Temel de: "5 yilda diye cevap veriyor"...
Amerikali :
- "Yazik bizde olsa 1 yil .." biraz sonra filan camiyi görüyor
- "Bu ne kadar zamanda yapilmis" diye soruyor ..
Temel de ....
- " 2 yil" diye cevap veriyor ...
Amerikali :
- " Yazik be bizde olsa 3 ayda biterdi" diyor. Temel uyuz oluyor duruma..
Biraz sonra bir tarihi yapi daha görüyorlar.. Yine soruyor turist..
Temel..2 ay diyor, adam gene yazik be bizde olsa 1 haftada biter, diyor.
Temel iyice deliriyor, tam o sirada bogaz koprusunun altina geliyor..
Adam yukariyi göstererek bu köprü ne kadar zamanda yapildi diyor..
Temel saskin saskin bakislarla kafasini kaldirip ..
- "Hangisi ? Bu mu? Bilmem, bu dün burda yoktu .."
----
maaþ az
Yaþlý bir adam emekliye ayrýlýr ve kendine bir lisenin yanýnda küçük bir ev alýr. Emekliliðinin ilk bir kaç haftasýný huzur içinde geçirir ama sonra ders yýlý baþlar. Okullarýn açýldýðý ilk gün, dersten çýkan öðrenciler yollarýnýn üzerindeki her çöp bidonunu tekmelerler, baðýrýp, çaðýrarak. Bu çekilmez gürültü günler sürer ve yaþlý adam bir önlem almaya karar verir. Ertesi gün çocuklar gürültüyle evine doðru yaklaþýrken, kapýsýnýn önüne çýkar, onlarý durdurur ve, "Çok tatlý çocuklarsýnýz, çok da eðleniyorsunuz. Bu neþenizi sürdürmenizi istiyorum sizden. Ben de sizlerin yaþýndayken ayný þekilde gürültüler çýkarmaktan hoþlanýrdým bana gençliðimi hatýrlatýyorsunuz. Eðer her gün buradan geçer ve gürültü yaparsanýz size her gün 1 dolar vereceðim..."
der. Bu teklif çocuklarýn çok hoþuna gider ve gürültüyü sürdürürler. Birkaç gün sonra yaþlý adam yine çocuklarýn önüne çýkar ve onlara þöyle der;
"Çocuklar enflasyon beni de etkilemeye baþladý bundan böyle size sadece 50 sent verebilirim."
Çocuklar pek hoþlanmazlar ama yine devam ederler gürültüye. Aradan bir kaç gün daha geçer ve yaþlý adam yine karþýlar onlarý.
"Bakýn" der, "Henüz maaþýmý alamadým bu yüzden size günde ancak 25 sent verebilirim, tamam mý?"
"Olanaksýz bayým" der içlerinden biri, "Günde 25 sent için bu iþi yapacaðýmýzý sanýyorsanýz yanýlýyorsunuz. Biz iþi býrakýyoruz

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri