Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
99 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 15 Mayıs Türkiye ve Dünyadan Haberler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yıldırım bir yıl o acıyı çekti
    15 Mayıs 2007 Salı 08:15

Sezon başı ilk toplantıda Başkan Yıldırım futbolcuları şok etti: "2.7 milyon dolar prim aldınız. Ne kupa, ne şampiyonluk var. Bu parayı borçlusunuz." ..

Kimseye hoş görünecek hali yoktu ve sezon Aziz Yıldırım'ın sert konuşmasıyla başladı:

"Sizin yüzünüzden ölüyordum, beni öldürüyordunuz." Bütün takım şaşırmıştı. İlk şokun ardından ikincisinin gelmesi uzun sürmedi: "Bakıyorum da; hepinizin altında son model arabalar var. Ben bu kulübün başkanıyım ama sizin arabalarınız gibisi bende yok. Bütün bir sezon hedefler için mücadele ettik. Ama ne oldu? Ne kupayı kazanabildiniz, ne de şampiyonluğu. Fakat bütün bunlar için bizden tıkır tıkır primler aldınız. Muhasebede hesaplattım. Size 2.7 milyon dolar prim ödemişim.

Bunu bir hiç için almışsınız. Bunun karşılığında bize hiçbir şey vermediniz. Şimdi şunu iyi bilin. Bize bu parayı borçlusunuz. Bu sene iki kupayı da istiyorum. Bunu getirene kadar da para-mara vermeyeceğim. Ödemeyi peşin yaptığımızı farz edin ve ayağınızı ona göre denk alın. Bu sefer önce siz vereceksiniz, ondan sonra gelip bizden paranızı isteyeceksiniz."

SON NOKTAYI TÜMER KOYDU

Yıldırım'ın bu sözlerinin arkasından futbolcular kendi aralarında tartıştılar. Son noktayı koyan ise, ilk defa o gün yeni takım arkadaşlarıyla birlikte olan Tümer'di. Yıldız futbolcu, "Bu sözler kimseyi şaşırtmasın. Kimse de alınganlık yapmasın. Beşiktaş'ta bu lafların daha ağırını biz amigolardan işitiyorduk. Hiç olmazsa bu kez karşımızda başkan var. Elbette konuşacak. Herkes şimdi işine baksın. Biz işimizi yapalım, sonrasına bakarız" diyerek, tecrübesiyle duruma açıklık getirdi. Fenerbahçe takımı yeni sezona bu havada ve psikolojide başladı. 14 Mayıs travmasını atlatana kadar da bu baskıyı hep hissetti. Fenerbahçe Başkanı da, sezon boyunca 14 Mayıs'ı içinden atmadan yaşadı ve en yakınlarını kıracak kadar da sert kaldı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Pentagon'u hacklediler
    15 Mayıs 2007 Salı 07:59

Türk hackerların 10 ay önce kurduğu *******.org, ABD Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesi Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’i hacklediklerini kendi internet sitelerinden duyurdu.

Pentagon’un internet sitesinin, tüm islam alemine yapılan soykırım ve işkenceler sebebi ile *******.Org çatısı altında oluşturulan Spy Security Team tarafından bertaraf edildiği belirtildi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. sitesindeki "Çok değerli Türk Milleti" diye başlayan duyuruda şunlar yer aldı:

"Bu sitede Irak’taki savaş hakkında bir çok açıklama yapmış olan Başkan Bush katliamcı teröristlerini, terörle mücadele eden kahramanlar, olarak nitelendirmiş ve bununla da kalmayıp "Ortadoğu bizim için çok önemlidir, asker savaşa hazır olmalı" mesajını vermiştir. *******.Org, ABD gibi dünya devinin yasal haklarını bilmekle beraber, bunun sonucunda yaşayacağımız hukuksal platformdaki sıkıntılar bizi hiç ilgilendirmemektedir. Bazı istihbarat bilgilerine ulaşılmış ve Ortadoğu projesi ile ilgili çirkin haritalarla karşılaşılmıştır. Bunlar *******.Org’un inisiyatifinde olup, teşhir edileceği vakit tarafımızca saklanmaktadır. Bu saldırıyı gerçekleştirmekle doğabilecek her türlü sorunu zaten kabul etmiş olduğumuzu tüm kamuoyuna duyurmaktan onur duyarız."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Demirel sağı adres göstermemiş
    15 Mayıs 2007 Salı 07:54

Demirel, bu düşüncesini CHP'den aday olma hazırlığı yapan DYP eski milletvekili İsmail Amasyalı ile paylaştı.

CHP'den adaylık teklifi aldığını doğrulayan Amasyalı, "Ben de halkın temayülü olan CHP'de siyaset yapmaya karar verdim." diye konuştu.

CHP'den adaylığı konusunda eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüştüğünü ve onay aldığını ifade eden Amasyalı, "Demirel'e 'Bu dönem siyaset yapmak istiyorum; ama sağdan teklif almadım. Girme derseniz siyaset yapmayacağım.' dedim. Kendisi bana 'Derhal gir. Girme desem bana adres soracaksın, sana sağda vereceğim adres yok' dedi." şeklinde konuştu.

Amasyalı, kendisine CHP'nin gel dediğini, ancak sağ partilerden henüz bir teklif almadığını belirtti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Genç siviler rahatsız
    15 Mayıs 2007 Salı 07:40

Daha özgür bir toplum ve sivil bir demokrasiye sahip olma noktasında bir araya gelen kişilerden oluşuyorlar. Genç Sivil'ler hareketinden söz ediyoruz. Özellikle 27 Nisan askerî bildirisinin yayınlanmasından sonra giderek ülkede egemen olan otoriter gelişmeler ve bu merkezdeki mitinglere karşı güçlü bir demokrasi vurgusu ile ortaya çıktılar.

Genç siviller hareketinin önde gelen iki ismi Mehmet Ali Güveli ile Yıldıray Oğur, kendileri ile ilgili merak edilen pek çok şeye çarpıcı cevaplar verdi...

Genç sivillerin çözüm önerileri şöyle:

CHP fan grup üyesi saygın hukukçulara sipariş edilen taslakta "Bu ülkeye şeriat gelecekse onu da biz getiririz", "3 CHP oyu 1 AKP oyunu götürsün", CHP oyları 5, AKP oyları yarım, DTP oyları geçersiz sayılsın", "Saltanat geri gelsin, Sezer'in oğlu cumhurbaşkanı olsun", "Darbeler 4 yılda bir yapılsın", "Seçimler açık oy, gizli tasnif yöntemiyle yapılsın", "Seçimler CHP kazanıncaya kadar tekrar edilsin" gibi rejimimizi bu krizden kurtaracak çözüm önerileri bulunmakta. 'Cici demokrasiden', her kafadan bir ses çıkmasından sıkıldık; huzur CHP'de.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Barcelona Tuncay'ın peşinde
    15 Mayıs 2007 Salı 07:28

Barcelona Teknik Direktörü Frank Rijkaard, önceki gün Nou Camp Stadı’ndaki ofisinde misafir ettiği Türk ve vatandaşı olan yakın dostlarına Tuncay itirafında bulundu.

Aralarında Beşiktaş kongre üyesi Erdal Torunoğlu’nun da bulunduğu ortamdaki sohbette, "Türkiye’de iki oyuncu çok dikkatimi çekiyor. Birinin ismini vermeyeceğim. Genç ve henüz yıldız adayı. Ama, diğeri inanılmaz bir yetenek. Gençliğini ve bilhassa fiziğini çok iyi kullanıyor. Son dönemlerde yeşil sahalarda böyle süratli bir oyuncu görmedim. Bu değer F.Bahçeli Tuncay. Yeni sezonda onu mutlaka takımda görmek istiyorum" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Wolfowitz suçlu bulundu

Wolfowitz suçlu bulundu
    15 Mayıs 2007 Salı 07:21

Sevgilisini kayırmakla suçlanan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulan özel kurul tarafından yayımlanan raporda, bankanın kurallarını ihlal etmekten resmen suçlu bulundu.

Raporda, Wolfowitz'in, Dünya Bankası'nın kurallarını ve kendi sözleşmesini ihlal ettiği belirtilerek bu durumun, "banka liderliğinde bir krize yol açtığı" ifade edildi. Wolfowitz, Dünya Bankası'nda çalışan sevgilisini daha yüksek bir maaşla ve ücreti banka tarafından ödenmek üzere ABD Dışişleri Bakanlığına yerleştirmişti.

Dünya Bankası'nın en üst karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulu'nun, bugün Wolfowitz'in savunmasını dinlemesi bekleniyor. Kurul, gelecek günlerde Wolfowitz hakkındaki kararını verecek. İcra Direktörleri Kurulu'nun seçenekleri arasında, Wolfowitz'i görevden almak, istifasını istemek, Wolfowitz'e güveninin kalmadığını açıklamak, uyarı cezası vermek veya hiçbir şey yapmamak bulunuyor.

Washington'daki gözlemcilerin büyük çoğunluğu, skandalın ulaştığı boyutun ardından Wolfowitz'in görevini uzun süre koruyamayacağı görüşünü taşıyor. Dünya Bankası başkanlığını üstlenmeden önce ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un iki numaralı ismi sıfatıyla Irak Savaşı'nın mimarları arasında sayılan Wolfowitz, raporun resmen açıklanmasından kısa süre önce yaptığı açıklamada, hakkındaki değerlendirmenin haksız ve temelsiz olduğunu savundu.

Rapor, Wolfowitz'e geçen hafta verilmişti. ABD Başkanı George W. Bush yönetimi de Wolfowitz'e tam desteğini sürdürüyor. Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Wolfowitz'in görevde kalması gerektiğini söyledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Orhan Pamuk’a fahri doktora

Orhan Pamuk’a fahri doktora
    15 Mayıs 2007 Salı 01:58

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu’nun tarafından yazar Orhan Pamuk’a Türk dili ve edebiyatını dünyada tanıtması ve edebiyata olan katkılarından dolayı doktora ödülü verildi.

2006 Nobel ödülü sahibi Orhan Pamuk, törende yaptığı konuşmada, “Kitapların korkulacak şeyler ya da titrenmesi gereken kutsal şeyler değil, anlaşılması okunması bizi yapması gereken şeyler olduğunu burada öğrendim” dedi.

Pamuk, konuşmasını, “Özgürlük olmayan toplumun geleceği de yoktur” sözleriyle tamamladı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri