Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
137 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: 17 Mayıs Türkiye ve Dünyadan Haberler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Avrupalılar'dan muhtıra mektubu

    Avrupalılar'dan muhtıra mektubu
    17 Mayıs 2007 Perşembe 08:33

    Bugün International Herald Tribune'de yayınlanacak bildiride 35 Avrupalı aydın, ordunun siyasete müdahalesini eleştirerek, laikliğin tehdit altında olduğu iddialarının abartıldığına işaret ediyor. 'Avrupalı dostlarından Türk halkına' başlıklı bildiride dün göreve başlayan Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy'ye de uyarı var.

    Avrupalı aydınlar, Türkiye ile üyelik müzakerelerini durduracağını söyleyen Sarkozy'ye, isim vermeden Ankara'ya verilen sözlerin tutulması çağrısı yapıyor. Mektubun altında eski Almanya Dışişleri Bakanı Joshcka Fischer, eski Hollanda Dışişleri Bakanı Hans van den Broek, eski İspanya Dışişleri Bakanı Ana Palacio, Avrupa Parlamentosu üyeleri Daniel Cohn-Bendit, Cem Özdemir, Andrew Duff ve Joost Lagendijk gibi isimler bulunuyor.

    Muhtıraya derinden 'teessüf' ettiklerini belirten 35 aydın, askerî müdahalenin hem Türkiye'nin ilerlemesini hem de AB ilişkilerini bozabileceği uyarısı yapıyor. Türkiye'deki gelişmeler çerçevesinde Avrupa'nın 'muğlak olmayan' mesajlar vermek mecburiyetinde olduğu kaydedilen ilanda, askerin sivil idarecilerin denetimi altında olmasının Kopenhag Kriterleri'nden olduğuna vurgu yapılarak 27 Nisan bildirisinin bu ilkeye zarar verdiği belirtiliyor.

    Ordunun müdahalesini laiklik ilkesinin tehdit altında olduğu iddiası ile meşrulaştırmaya çalıştığına dikkat çekilen bildiri, bu yaklaşımın 'abartıldığını' kaydediyor. AK Parti hükümetinin reform hamlelerinin takdir edildiği bildiride şöyle deniliyor:

    "Türkiye laik değerler için teminat teşkil eden kadın haklarından eğitime birçok mühim reforma imza atımıştır. TCK'nın ifade hürriyetini sınırlayan maddelerinin kaldırılması, cinsel eşitliğin sağlanması gibi konularda atılması gereken adımlar var. Bizler reform sürecinin güçlü şekilde sürdürülmesi için Türk yetkililerine çağrımızı yeniliyoruz. Ancak Türk mevzuatı hiçbir zaman Avrupa standartlarına bugünden yakın olmadı. Bu reformların büyük kısmı bu hükümet tarafından gerçekleştirildi."


  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Altuğ ve Şikel kumrular gibi

    Altuğ ve Şikel kumrular gibi
    17 Mayıs 2007 Perşembe 14:31

    Yeni albümü "Kişiye Özel"in hazırlıkları için Kavacık'taki bir stüdyoya kapanan Emre Altuğ, ünlü mankenle çıktığı çay molasında objektiflere işte böyle yansıdı.

    İlişkileri bir küs bir barışık devam eden Çağla Şıkel ile Emre Altuğ, geçtiğimiz hafta, aşklarını ispatlayacak görüntülerle objektiflere yansıdı. Göksu Deresi'nin kıyısındaki küçük bir çay bahçesinde el ele, göz göze romantik bir saat geçiren çift, hasret giderdi.

    19 Mayıs'ta çıkacak yeni "Kişiye Özel" için Sezen Aksu'nun Kavacık'taki stüdyosuna kapanan Altuğ, sevgilisi Şıkel'le buluşmak için de stüdyoya yakın yerleri tercih ediyor. Trafiğe yakalanmamak için stüdyoya motosikletiyle gidip gelen genç şarkıcı, Göksu'daki o romantik dakikaların ardından, sevgilisini de alarak stüdyoya doğru yola koyuldu.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Gazze'de 4 günün bilançosu

    Gazze'de 4 günün bilançosu
    17 Mayıs 2007 Perşembe 13:14

    Gazze Şeridi'nde 4 gündür El Fetih ve Hamas güvenlik güçleriyle bu grupların militanları arasındaki kanlı çatışmaların toplam bilançosu 47 olarak açıklandı.

    Sağlık Bakanlığı Acil Yardım Genel Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn, çatışmalarda 28'inin durumu oldukça ağır 210 kişinin de ağır yaralandığını bildirdi.

    Dr. Hasaneyn'in verdiği bilgiye göre, ölenlerin 5'i, İsrail'in dün yeniden başlattığı Refah ve Gazze'ye yönelen hava saldırılarında hayatını kaybetti.

    Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarının, Karni geçiş noktası yakınlarında, Filistin ulusal güvenlik güçlerinin kampına yaptığı baskında yaralanan ve İsrail'de bir hastaneye aktarılan Filistinli askerin de hastanede öldüğü kaydedildi.

    Akşam saatlerinde, daha önce kaçırılan 3 asker de kendilerini kaçıranlarca vurularak yaralanmış halde bulundu.

    Hamas'ın dün gece tek taraflı ateşkes çağrısının, El Fetih tarafından da kabul edilmesiyle saat 20.00'de silahların susacağının belirtilmesine rağmen, yine de çatışmalar durmadı. Gece ve sabah da devam eden çatışmalarda, taraflardan 5 kişi öldü. Çatışmalara rağmen, Gazze'nin bugün nispeten daha sakin bir güne başladığı belirtildi.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 24'te belgesel keyfi

    24'te belgesel keyfi
    17 Mayıs 2007 Perşembe 13:12

    Sıradışı müzisyen Leonard Cohen'i anlatan "I'm your man" belgeseli bu akşam saat 21:10'da 24'ün belgesel kuşağında ekrana gelecek.

    1960’ların karşı kültür hareketinin simgelerinden, günümüzün efsane sanatçılarından Kanadalı müzisyen Leonard Cohen’i anlatan özgün bir yapım.

    Sydney’de Leonard Cohen onuruna düzenlenen konserde Nick Cave, U2’nun solisti Bono, Rufus Wainwright, Jarvis Cocker Beth Orton, Antony’ye birçok ünlü sanatçı Cohen parçalarını yorumluyor, müzik dünyasının önde gelen isimlerinin röportajları eşliğinde efsane müzisyenin samimi portesi çiziliyor.

    Leonard Cohen’in kendi çizimleri, arşivinden fotoğrafları, kendi ağzından anlattığı gençliği, Yunanistan’ın Hydra adasında geçirdiği günleri ve bir Zen manastırına kapanmasıyla onu bir insan olarak inceleyen çarpıcı ve özgün bir belgesel.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 650 YTL hesabın üstüne dayak

    650 YTL hesabın üstüne dayak
    17 Mayıs 2007 Perşembe 13:07

    Olay, gece geç saatlerde Çiğli Belediyesi önünden 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbar sonucu ortaya çıktı. İddiaya göre, bayan arkadaşıyla birlikte Çiğli'de bir müzikhole giden emekli astsubay Veli Ç., geç saatlere kadar içki içerek eğlendi.

    Gecenin sonunda gelen 650 YTL'lik hesaba itiraz eden Veli Ç., iş yerinde çalışan personel tarafından tartaklandı. Üzerinde para olmadığı için Çiğli Belediyesi önündeki bankamatikten para çekmek üzere yola çıkan emekli astsubay, iş yeri sahibi tarafından feci şekilde dövüldü.

    Beylik silahının da gasp edildiğini öne süren Veli Ç.'nin ihbarı üzerine harekete geçen polis, kaçan iş yeri sahibini kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Veli Ç., olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Uzanlar'ın yeni malları

    Uzanlar'ın yeni malları
    17 Mayıs 2007 Perşembe 13:01

    Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Uzan Grubu’na ait mal varlıklarının satışından toplam 6.5 milyar dolarlık gelir elde edildiğini belirtirken, yeni mal varlıklarının da ortaya çıkabileceğini söyledi.
    Şener, “Yeni malvarlıkları gibi yeni alacaklar da çıkabilir" dedi. Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk de, yurt dışında Uzan Grubu’na ait mal varlıkları ve banka hesapları tespit ettiklerini bu kapsamda Polonya’da iki dava açtıklarını söyledi.


  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Nur erkek oldu evlenmek istiyor

    Nur erkek oldu evlenmek istiyor
    17 Mayıs 2007 Perşembe 12:50

    Erzurum'da 28 yaşındaki kız, 45 saat süren 4 ameliyat sonrası erkek oldu. Erkek olduktan sonra adını da değiştiren genç kıza, son ameliyatında yapay testis takıldı.

    Erzurum'da yaşayan 10 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelen Nur K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokula gittiği dönemde kendisini erkek gibi hissetmeye başladığını ifade ederek, ''Erkeklerle birlikte sokakta topaç ve bilye oynuyordum. Erkek gibi gömlek ve pantolon giyiyordum'' dedi.

    Sokakta erkek oyunları oynamasına rağmen evde ise kadınlara özgü işler yaptığını ifade eden Nur, şöyle konuştu: ''14 yaşına gelince en büyük ağabeyim kıyafetlerime kızarak 'etek giyeceksin' dedi. Karşı çıkınca dövdü ve zorla etek giydirdi. Etek giydiğim zaman kendimi çok kötü hissettim. Adeta ölmek istedim.'' Abisinin bir arkadaşıyla evlendirilmek istendiğini anlatan Nur K. ailesinden ve çevreden gördüğü baskı yüzünden Bursa'da yaşayan ablasının yanına gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

    ''Bursa'da daha rahat bir ortamda yaşamı sürdürdüm. Konfeksiyon fabrikasında çalışmaya başladım. Bu arada göğüslerim belirmeye başlamıştı. Göğüslerim belli olmasın diye sarıp üzerine yelek giyiyordum. İş yerinde kendimi erkek olarak tanıttım. Ancak bazı işçiler benim kadın olduğumu anlayınca alay etmeye başladılar. Ben de işten çıkmak zorunda kaldım.''

    YEŞİL KART SAYESİNDE

    Annesinin çağrısı üzerine yeniden Erzurum'a döndüğünü anlatan Nur K, erkek olmak için ameliyat olmaya karar verdiğini belirterek, ''Maddi durumumuz iyi olmadığı için yeşil kart sayesinde ameliyatlarımı yaptırabildim'' dedi. Valilik tarafından verilen yol parasıyla Ankara'ya gittiğini ifade eden Nur K, 14 saatlik ameliyatın ardından ayağından alınan parçayla kendisine yapay penis yapıldığını kaydetti.

    Ankara'daki ameliyatların ardından kontrollerinin Erzurum Numune Hastanesinde devam ettiğini anlatan Nur. K, şunları söyledi: ''Son ameliyatımı Numune Hastanesinde oldum. Artık çok mutluyum. Erkek olabilmek için toplam 4 ameliyat oldum. İlk ameliyatım 16 saat, ikincisi 14 saat, üçüncüsü ise 12 saat sürdü. Erzurum'da yaptırdığım ameliyat ise 3 saat sürdü. Bu arada defalarca dikişlerim attı. Onlar için de çeşitli müdahaleler yapıldı.''

    ''EVLENMEK İSTİYORUM''

    Erkek olup Nüfus Müdürlüğünde kaydını değiştirdikten sonra askere çağrıldığını da belirten Nur K, askeri hastanede muayenesinin ardından çürük raporu aldığını söyledi. Ameliyatların ardından kız olarak çekilmiş fotoğraflarının hepsini yaktığını da anlatan Nur K, ''Bir kız arkadaşım var. Durumu bilmesine rağmen benimle evlenmeyi kabul etti. Ailesi de iş bulursam kızlarını vereceklerini söylediler'' dedi.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •