Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 13/14 İlkİlk ... 34567891011121314 SonSon
137 sonuçtan 121 ile 130 arası

Konu: 17 Mayıs Türkiye ve Dünyadan Haberler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Enflasyonda dünya rekoru

Enflasyonda dünya rekoru
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:56

Zimbabwe'de, Nisan ayı sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 3,714'e çıkarak yeni bir dünya rekoru kırdı.

Resmi The Herald gazetesinin haberine göre, sadece Nisan ayındaki fiyatlar, yüzde 100,7 oranında artış gösterdi. Uluslararası ekonomi parametrelerine göre, hiper enflasyon durumunda bile aylık fiyat artışındaki sınır yüzde 50 olarak kabul ediliyor.Gazetenin haberine göre, Zimbabwe Devlet Başkanı Robert Mugabe, enflasyonu düşürmek için sıkı bir ücret ve fiyat kontrolünü içeren önlemler aldı. Önlemlere göre, fiyat kontrolünün dışına çıkanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.Karaborsa, yolsuzluk ve rüşvetin arttığı Zimbabwe, bağımsızlığını ilan ettiği 1980'den bu yana en kötü ekonomik krizini yaşıyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Sezer aday olmayacak

Sezer aday olmayacak
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:52

DSP lideri Zeki Sezer, Baykal'ın çağrısına rağmen aday olmayacağını söyledi.

Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in bu işbirliği içerisinde milletvekili olmayacağı yönündeki açıklamasından duyduğunu üzüntüyü dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu açıklama bence haklı, doğru ve gerekli değildir. Ama Sayın Sezer'e saygı duyuyorum. Bunu yapmıştır. Ben şimdi burada açıkça ifade ediyorum: Sayın Sezer DSP'nin genel başkanı olarak DSP kimliğini koruyarak, sürdürerek bizim listelerimizde aday olmayı kabul ederse bundan onur duyarız, gurur duyarız, mutluluk duyarız.

Bu bizim açımızdan hiçbir şekilde sorun olmaz. Ben toplumumuzun Sayın Sezer'den böyle bir bekleyiş içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer toplumumuz bu anlayışı da Sayın Sezer'e kabul ettirebilirse bundan çok büyük mutluluk duyarım.'' Siyasi yaşamının en mutlu olduğunu hissettiği anlarından birisini yaşadığını kaydeden Baykal, ''Bunun gerçekleşmesine katkıda bulunan herkesi başta Sayın Sezer teşekkür ediyorum'' dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçimlerde işbirliği kararıyla DSP'li adayların, parti kimliklerini sürdürerek CHP listelerinden aday olabileceğini, kendisinin ise milletvekili adayı olmama konusundaki kararını sürdürdüğünü bildirdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Tuncay'a yakın takip

Tuncay'a yakın takip
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:46

İspanya’nın sporgazetelerinden AS, bugün sürmanşetten verdiği haberde, Real Madridkulübünün, Fenerbahçe ve Milli Takım’ın yıldızı Tuncay Şanlı’yı transfer etmek için yakın takibe aldığını iddia etti.

"Real Madrid, Fenerbahçe’nin santrforu Tuncay Şanlı’yı izliyor" başlığıaltında verilen haberde, "Real Madrid’ten özel bir görevli gelecek cumartesi günü Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemek için İstanbul’da olacak.

Hedef: Tuncay Şanlı. Türk futbolunun iyi bir referansı olan 25 yaşındaki Tuncay’ın Fenerbahçe ile sözleşmesi haziran sonunda bitiyor. Real Madrid’in kasasından bonservis parası için hiçbir şey çıkmayacak. Butam bir Real Madrid anlayışı: Futbolcuları bedavaya alıp, Galaksililer(Real Madrid’te oynayan yıldız futbolculara takılan lakap) haline dönüştürmek" denildi.

Tuncay’ın golcülüğünün yanı sıra defansa da yardım eden bir futbol oynadığını vurgulayan AS, Türk futbolcunun Real Madrid’e gelmesi halinde Hollandalı Van Nistelrooy’un rahatlayacağı ifade edildi.

Bu arada, "Hiç şüphe yok ki, Tuncay ile tek ilgilenen Real Madrid değil" diye yazan İspanyol gazetesi, Nihat Kahveci’nin de formasını giydiği Villarreal, İngiltere’nin Arsenal ve Yunanistan’ın Olympiakos takımlarınında bu futbolcuyla ilgilendikleri kaydedildi.

Öte yandan, Tuncay hakkında yapılan yorumlarda, 25 yaşındaki futbolcunun kariyerinde elde ettiği başarılar (Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’a ve Dünya Kupası’nda İsviçre’ye attığı 3’er goller gibi..) övgüile anlatılarak, "Braveheart" (Cesur Yürek) yakıştırılması yapıldı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Canan istifa edecek mi?

Canan istifa edecek mi?
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:43

CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Cumhurbaşkanı seçim turlarında Genel Kurula giren tek CHP milletvekili olan Canan, yaptığı açıklamada, CHP'den istifa etmeyi düşündüğünü, ancak kesin kararı vermediğini belirtti.

Canan, bu düşüncesini ailesine danışacağını ifade ederek, bunun sonucunda kararının yarın ya da diğer gün belli olacağını kaydetti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Youtube'da yine rezalet

Youtube'da yine rezalet
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:28

Youtube'da, Atatürk, Türkiye, Türk bayrağı ve Türk askerlerine hakaretler içeren onlarca video yayımlanmaya başlandı.

3 Mart 2007 tarihinde, ‘Stavreatos’ adıyla bir Yunan'ın yolladığı Atatürk'e hakaret eden 33 saniyelik video, Türk halkının yoğun öfkesiyle karşılaşmış, sanal dünyada Türk- Yunan savaşına yol açmıştı.

5 gün sonra İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, görüntülerin yer aldığı Youtube'a erişim yasağı koymuştu. Tepkiler üzerine de video, 9 Mart 2007 tarihinde yayımdan kaldırılmış ve Yunanlı kullanıcının üyeliğine son verilmişti. Ancak Youtube, takma adla başka bir kullanıcının aynı videoyu siteye yeniden yüklemesine engel olmamıştı.

YouTube'ta daha önce gelen tepkiler üzerine yüklendikten kısa süre sonra yayından kaldırılan, Atatürk'e, Türkiye'ye, Türklere ve Türk bayrağına yönelik videolar da tekrar yayına girdi.

Takma adla yayımlanan 1 dakika 17 saniyelik görüntülerde ise son bir ayda milyonlarca Türk vatandaşının mitinglerde ellerinde salladığı, evlerine asarak sahip çıktığı Türk bayrağına büyük terbiyesizlik sergileniyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart TBMM'de gusül abdesti tartışması

TBMM'de gusül abdesti tartışması
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:21

TBMM Genel Kurulunda, 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülürken, ''gusül abdesti'' tartışması yaşandı.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, tasarının çerçeve 8. maddesi üzerinde konuşurken, Lüleburgaz ilçesindeki bir ilköğretim okulunda din bilgisi öğretmeninin öğrencilere, gusül abdestinin de yer aldığı ve günlük yaşamla ilgili dini bazı tavsiyelerin yer aldığı bir liste dağıttığını söyledi.

Kesimoğlu, dün Cumhuriyet Gazetesinde yayımlandığını söylediği listeyi, Genel Kurulda okudu.

Kesimoğlu'nun listeyi okumasına, bazı AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam da kişisel görüşlerini
    açıklarken, listede sıralananların sünnet olduğunu ve Hazreti Muhammed'in günlük hareketleriyle ilgili olduğunu ifade etti.

Sarıçam, sünnetle ilgili konu işlenirken, bazı öğrencilerin talep etmesi üzerine, söz konusu öğretmenin, Hazreti Muhammed'in günlük hareketleriyle ilgili
    bir liste dağıttığını söyledi. Sarıçam, listede ''Güne Besmeleyle başlayın, gusül
    abdesti alın'' gibi tavsiyeler bulunduğunu belirterek, ''Gusül abdestinin ne
    olduğunu biliyorsunuz herhalde? Bilmiyorsanız, ben anlatabilirim. Ben, İmam-Hatip mezunuyum, bu konularda yetkili sayılırım'' dedi.

ATEŞ: ''BU KONULARA GİRMEYİN LÜTFEN!''

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş, Sarıçam'ı uyararak, ''Bu
    konulara girmeyin lütfen. Gerekirse dışarıda anlatırsınız'' dedi.

Din bilgisi dersi veren öğretmenin, ilahiyat mezunu aydın bir din adamı
    olduğunu ifade eden Sarıçam, şunları söyledi: ''Bu öğretmenlere, buradan kürsüden veya gazete köşelerinden saldırırsanız, o zaman çocukları, cahillerin eline düşürürsünüz. O zaman laiklik tehlikeye girer. İlahiyat mezunu, aydın din adamlarına sahip çıkalım. Çağdaş, laik öğretmenler dini öğretsin. Yoksa sizin korktuğunuz mollalar gelir öğretir. Besmeleden, gusülden neden rahatsız oluyorsunuz?. Hepimiz farklı görüşlerden olabiliriz ama çocuklarımızı, siyasetimize ve ideolojilerimize alet etmeyelim.''

CHP'li Kesimoğlu, tekrar söz alarak, AK Parti'li Sarıçam'ın sözlerini hayretle karşıladığını ifade ederek, ''Ben de gusül abdesti alırım'' dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart İşte Tigana'yı çıldırtan soru

İşte Tigana'yı çıldırtan soru
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:19

Beşiktaş ile yollarını ayıran Jean Tigana, son basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.. Ama şok bir soruyla küplere bindi ve toplantıyı terk etti...
    İŞTE TİGANA'YI KIZDIRAN SORU

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'yı böylesine kızdıran soru, Hürriyet Gazetesi'nin Beşiktaş muhabiri ve yazarı İsmail Er'den gelmişti. İsmail Er, Fransız teknik adama bir anda "Babanız hayatta mı?" şeklinde bir soru yöneltti. Ve hiç de beklenmeyen bu soru karşısında Tigana önce şaşırdı, ardından "Öldü" yanıtını verdi. ve karşıdan gelen "Allah rahmet eylesin" şeklindeki yanıtı bile dinlemeden bir anda ayağa fırlayıp "Sizin gibi insanlar olduğu için toplantıyı burada bitiriyorum" dedi..

NEREDEN ÇIKTI BU SORU?

Jean Tigana, Bursaspor maçı sonrasında yaptığı basın toplantısında sözü Başkan Yıldırım Demirören'in basası Erdoğan Demirören ile yaptığı görüşmeye getirmiş ve yaşadığı sıkıntılar hakkında "Başkanın babasına da bunları ilettim." demişti.

İsmail Er'in bu sebeple Tigana'ya "Babanız hayatta mı?" diye sorduğu, "Evet" yanıtı alsaydı "Ben de sizi babanıza şikayet edeceğim" demeyi planladığı öğrenildi.
    İŞTE BASIN AÇIKLAMASI

"Yardımcılarımla beraber kasım ayında buraya geldik. Sadece 7 aylık sözleşme imzalamak istedim, sözleşme açısından kulüp ile yanlış anlaşılma olmasın diye. İki taraf birbirden memnun kalırsa devam edebilelim diye.. Kulüp sözleşmemim devam ettirelim dedi ben de kabul ettim ve 2 yıllığına devam ettirdik. Bazı gazetelyerde bir takım yanlış haberler çıktı. Genelde benim müzakerelerim 15 dakikadan fazla sürmez. Benim de sözleşmenin feshi 15 dakikadan fazla sürmedi. Bazı gazeteler bunun 11 saat sürdüğünü yazmış. Bu kadar sürmedi, yardımcılarım ve ben gelecek sezonki bütün haklarımızdan feragat ettik. Türkiye’ye sözde bir takım mali haklar için gelmediğimi ifade ettim. Şimdi istersem Avrupa'da pek çok ülkede çalışabilirim. 10’dan fazla teklif aldım, buradakinden yüksek maaşlar tek edildi. Ama ben 1 sene dinleneceğim."
    ''KOLOT VE ENGİN RAHATSIZLIK YARATTI''
    Tigana, yönetim kurulunda yer alan Celalettin Kolot'un gelişinden ve arka planda, tanımadığı Sinan Engin'in olmasından bu yana rahatsızlık oluştuğunu öne sürdü.

Jean Tigana, bunu yönetmenin çok zor olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Buna rağmen fena idare etmedik. Oyuncularımdan da son iki maçı kazanmalarını rica ettim, çünkü ekibin gelecek yıl mutlaka Şampiyonlar Ligi'nde bulunması gerekiyor. Bu hususta Beşiktaş'ın en büyük taraftarı ben olacağım ve gelecekte bu kulübe büyük başarılar diliyorum. Bu kulübü ve Beşiktaş'ı çok seviyorum, uğradığım şiddetleri unutmaya çalışacağım. Pozitif yanlarını hatırlamaya çalışacağım. Pozitif yanı yüzde 99'dur. Burada çok mutluydum. Eşim ve kızım çok mutlulardı ve gitmekten dolayı üzüntülüler. İnsan olarak çok deneyim kazandım.''

"TÜRKİYE'DEN AYRILDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

"Türkiye'den ayrıldığım için üzgünüm. Çünkü burayı çok seviyorum. Olağanüstü insanlar var. Bu sabah tesisteki herkese veda etmek için gittim ve hakiki dostluk anları yaşadık. Bazı oyuncularım ağladı ve bu benim için çok zor bir andı."

"BAŞARIYA ÇOK YAKLAŞMIŞTIK"

"Başarıya çok yaklaşmıştık. Dönüm noktası Ocak ayıydı. Ocak ayında etrafımda bir boşluk yaratıldığında, Haziran ayında gitmemi teklif etmeleri gerekirdi. Bu sayede hepimiz doğru yerde doğru şekilde çalışabilirdik. Çünkü ocak ayından itibaren kulübün geleceği için çalışamadık. Çünkü gidecek olsaydım bile kulübün geleceğini hazırlamak isterdim. Benim için önemli olan kulüptür ve geride bıraktıklarımdır. Kazandığımız 3 kupa değil önemli olan; önemli olan Monaco’da yaptığım gibi Henry, Trezeguet, Sagnol gibi oyuncuları getirmekti."

"Dış baskılara maruz kaldım. Benim ifadelerim farklı yansıtıldı. Bu da bazı taraftarların şiddete başvurmasına neden oldu."

"KENDİMİ DÜŞÜNSEYDİM BİR AY DAHA KALIR PARAYI CEBİME KOYARDIM"

Beşiktaş'ı düşündüğünü belirten Tigana, "Ben kulübü düşünüyorum. Eğer kendimi düşünseydim bir ay daha kalır ve 2.3 milyon Euro ücreti cebime koyardım. "

Beşiktaş hakkında gelecek yeni teknik direktöre kulüpte yaşadıklarını anlatacağını belirten Tigana, "Eğer istenirse, kulüpte yaşadığım ve kulüp hakkında bildiklerimin tam bir tutanağını hazırlarım. Ben insanları sadece seversem öperim. Ben bugün öpüşerek ayrıldıklarım hakkında yarın kötü şey söyleyemem" dedi.

"O KADAR ÇOK İFTİRAYA MARUZ KALDIK Kİ"

"Gitme kararımız kulübün iyiliği içindir. Sanırım ben gittikten sonra külüp daha iyi olacaktır. Bize o kadar çok saldırıldı, o kadar çok iftiraya nmaruz kaldık ki... Bir gazetede 15 dakika sürmeyen sözleşme fesih görüşmemiz için 11 saat sürdü denildi. Bu tip yalan haberler olduğun sürece nasıl ilerleme kaydedebiliriz. Herkese sorulabilir, bütün başkanlara sorabilirsiniz; fesih müzakereleri 15 dakikadan az sürdü ama bu da güvenle ilgili bir durum" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Taş ocağında patlama

Taş ocağında patlama
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:15

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde taş ocağında meydana gelen patlamada, bir kişi öldü.

Pülümür ilçesindeki Cankurtaran bölgesinde bulunan taş ocağında meydana gelen patlamada, Mustafa Ay (62) adlı işçi yaşamını yitirdi.

Patlamanın nedeninin belirlenmeye çalışıldığı bildirildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Sokakta canlı BBG

Sokakta canlı BBG
    17 Mayıs 2007 Perşembe 17:00

Çin’de bir çift 1 ay boyunca camdan kulübelerinin içinde sokakta yaşamaya başladı. Şimdi ülkenin dört bir yanından binlerce kişi bu ‘sergi’yi görmeye geliyor… Beijin’de Ye Fu ve Hairong Tiantian adlarındaki sanatçı bir çift işlek bir caddenin kenarında inşa ettikleri cam bir kulübede yaşıyor. Ayrı ayrı uyuyan çift günlük yaşamlarının bütün detaylarını onları izlemeye gelen binlerce kişiyle paylaşıyor.

Çift bunun bir ay sürecek olan bir sergi olduğunu belirtirken performanslarıyla Çin’in değişen toplumsal değerlerinin altını çizmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart PFDK ceza yağdırdı

PFDK ceza yağdırdı
    17 Mayıs 2007 Perşembe 16:56

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 13 Mayıs Pazar günü yapılan Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor maçında topsuz alanda rakip takım futbolcusuna dirsek vurarak eylemli saldırıda bulunmaktan Çaykur Rizesporlu futbolcu Ergin Yücetaş'a 3 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Aynı müsabakadan sonra hakeme sözle hakaret eden Çaykur Rizesporlu yönetici Resul Çolak, 1 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Kurulun aldığı diğer kararlar şöyle:

3 resmi müsabakadan men: İbrahim Şahin (Arsinspor futbolcusu), Eser Altın (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcusu)

2 resmi müsabakadan men: Taha Evke (Bursaspor futbolcusu), Mehmet Kaladağ (Keçiörengücüspor masörü), Gökhan Tandoğan (Marmaris Belediye Gençlikspor futbolcusu), Gürsoy Turan (Bucaspor futbolcusu)

1 resmi müsabakadan men: Uğur Akdemir (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcusu)

90 gün hak mahrumiyeti: Kemal Demir (İstanbul Bölgesi İl Hakemi)

1 ay hak mahrumiyeti: Bülent Alan (Gaziantep C Klasman Hakemi), Adnan Şeker (Klasman Gözlemcisi)

3 maç seyircisiz oynama: Fethiyespor

Sayfa 13/14 İlkİlk ... 34567891011121314 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri