REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 9/12 İlkİlk 123456789101112 SonSon
113 sonuçtan 81 ile 90 arası

Konu: Adsl için telefon şart değil

  1. #81

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı cetindeniz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Beklenecek pek bir sonuç yok göz göre göre vatandaşım cebinde hiç edilmeyen vede hakkı olmayan alınan bir para vardır malesef devletimizde buna hiç bir tedbirde almamakdadır
    evet maalesef

  2. #82

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    internet kullanıcıları için tarihi karar





    Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, internet kullanıcıları lehine önemli bir karara imza attı. Heyet, Türk Telekom'un internet hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüketicilere sabit telefonu şart koşmasını yasaya aykırı buldu.

    Heyet, bilirkişi raporlarına göre, her iki hizmetin de birlikte ya da ayrı ayrı verilebileceğine hükmederek, ayrıca sabit telefonunu iptal ettirmek isteyen tüketicilerin internet aboneliğinin de tek taraflı sona erdirilemeyeceğine karar verildi. Vatandaşların bu kararı emsal gösterilerek Telekom'a müracatta bulunabilecekleri bildirildi.

    Isparta'da yaşayan Selahattin Ertürk, sabit telefon abonesiyken Telekom'un kampanyadan yararlanarak internet hizmeti satın aldı. Bir süre sonra sabit telefonunu iptal ettirmek için Telekom'a başvuran Ertürk'e iki hizmeti de birlikte almak zorunda olduğu söylendi. Ertürk'ün sabit telefonu ile birlikte internet hattı da iptal edilirken, internet ücreti ve modem ücreti olan 135 YTL geri tahsil edildi. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, müşterinin başvurusu üzerine olayı inceleyerek Telekom'un internet hizmetini sabit telefonla birlikte satmayı zorunlu tutmasını yasaya aykırı buldu.

    Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, Telekom'un iki satışı bir arada yapmasının 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 5. maddesine aykırı olduğunu söyledi. Tanrıverdi, yaptırılan bilirkişi incelemesine göre her iki hizmetinde ayrı ayrı verilmesinin teknik olarak mümkün olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Cep telefonlarının yaygınlaşması nedeniyle ev telefonlarına olan ihtiyaç oldukça azaldı, hatta neredeyse kimi yerde bu telefonlara artık ihtiyaç kalmadığı ortaya çıktı.

    Ancak buna karşın, sabit telefonlarla aynı alt yapı ile verilebilen internet hizmetlerine olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Türk Telekom cazip olmayanı cazip olanın yanında satmaya çalışıyor. İnternet hizmeti için sabit telefonu şart koşuyor, sabit telefonu iptal ettirmek isteyen tüketicilerin internet aboneliğini de tek taraflı olarak sona erdirmektedir. Yapılan işlem yanlış ve yasaya aykırıdır" dedi.

    Tüketici heyetinin aldığı kararın mahkeme kararı niteliğinde olduğunu kaydeden Tanrıverdi, Telekom'un bir üst mahkeme olan Tüketici Mahkemesi'ne konuyu götürebileceğini, tüketiciler lehine bir karar çıkması halinde uygulamanın diğer abonelere de örnek olabileceğini aktardı. Tanrıverdi, bu durumda tüketicilerin başvuruda bulunarak sabit telefonlarının iptalini isteyebileceklerini, bu konuda varsa parasal zararlarının tazminini isteyebileceklerini hatırlattı.

    (CİHAN)
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

  3. #83

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    sonuç kesinlikle değişmeycek.. Turkiyede tuketiici en küçük birim. ne kadar bağırsakta anca kendimiz duyarız birbirimizi..

  4. #84

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bence sabit ücreti ayarlama yoluna gidecekler mecburen aboneler iptal etmemesi için tümden kaybetmektense sabiti almasınlar diye düşünürler kafaları basıyor ise.

  5. #85

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    slm arkadaş lütfen yardım edermisiniz internete girdiğim zaman çok yavaş geliyor ana sayfam önümee bide msn girdiğim zaman onar diyerek girebiliyorum sorun veriyo neden olabilir yardım edin lütfen teşekkürler arkadaşlar
    yardımlarınızı bekliyorum

  6. #86

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    evet güzel bir haber niye fazla para vereyim kardeşim haksız yere para alıyorlar

  7. #87

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bende bugünlerde telekoma gidecektim bunu sormak için iyi oldu bu haberi aldğımız bır kaç gün daha bekleyelım. sonuç çıksın da sitemize sonucu yayınlanınca gider iptal ederiz.

  8. #88

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Telekom sözkonusu olan sabit ücret bedelinin altyapının kullanımına ait kira bedeli olduğunu beyan etmektedir. Yani santrallerin evinize kadar gelen bakır teller vasıtasıyla kullanma kirasıymış...

    Telekom sabit hat kullandırma zorunluluğu mahkemelere düşünce olayı yukarıdaki gibi çevirerek kendisini haklı göstermek çabası içerisindedir.

    Apartmanlarda girişe kadar hizmeti kurum getirmekte evlere kadar olan dağıtımı ise bireyler üstlenmektedirler. Bu durumda Doğalgaz, Su, Elektrik, Kablolu TV gibi hizmetlerin de aynen telefonda olduğu gibi kira bedeli mi olacak yani.

    Tamamen mantık dışı olan bu savunmanın mahkemece nasıl karşılanacağı konusunda maalesef şüphelerim mevcut... Mahkeme her konuda her bilgiye sahip olamayacağı için konunun uzmanlarından yardım talep edecek, bilirkişi olarak adlandırılan bu kişilerin yazdıkları rapora göre de karar vereceklerdir. Bu durumda mahkeme kararını bilirkişi raporlarının etkileyeceği apaçık ortadadır.

    Bilirkişiler nasıl seçilecek, bu kişilerin tarafsızlıklarından nasıl emin olunacaktır?

    Sözkonusu olan sabir ücret gibi, o veya bu şekilde adlandırılan garip bedellerden devletin kasasına önemli paralar giriyor. Eğer bu musluklar kapanırsa nasıl uygularlar "Devletin malı deniz, yemeyen keriz" şeklindeki dünyada bizden başka hiçbir ülkede olmayan bu garip atasözünü?

    Gölcük ve Marmara depremlerinin faturasını;
    * Kontrolsüz imar izinlerini veren ve verdirenlerden
    * Kontrolsüz yapılanmaya izin veren ve verdirenlerden
    * Oy uğruna kaçak yapılara tapu verilmesi suretiyle kaçak yapılanmayı teşvik edenlerden
    * Yetkilerini kişisel çıkarları uğruna kullanarak suç işleyen tüm resmi/yarıresmi/gayrıresmi kurum, kuruluş ve kadrolardan
    .
    .
    .
    vb. alamayınca vatandaşın cebine eline atıp ekstra vergiler bindirildi. Deprem ekonomik açıdan bakıldığında işsizler ordusuna onbinleri katarken üretimin de azalmasına sebep olmuştur. Bunlar yetmezmiş gibi bir de EKSTRA vergiler kondu ekonomi tamamen dip yapsın diye. Zaten fazla zaman geçmeden de istedikleri oldu.

    Bunlar çok ama çok büyük oyunlar. İçiçe geçmiş sayısız oyundan birkaçı bunlar. Her bir oyun bir şekilde enaz bir diğer oyuna bağlı. Bu yüzden kafanıza göre de oynama şansınız yok. Kısacası kurallarını başkasının koyduğu bir oyun oynanmak zorunda. Bu sistem, kapitalizmin türettiği bir sistemdir, hatta belkemiğidir...

    Bu yüzden nihai karar çıkıp ta yazılı ve görsel medyada duyurulmadan inanmayın. Sadece bu konu ile ilgili değil hemen her konuda durum böyle.

    Kafanızı yeterince şişirdim sanırım. Herkese hayırlı günler dilerim.

  9. #89

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    eline sağlık çok güzel ifade etmişsin sabit kalktı deyip 19 ytl çıkarıyor 100 kontor zaten 7,2 ytl medyada bunu indirim diye yazıyor nasıl oluyorsa her ay 100 kontör mecburi

  10. #90

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    amma çok enayi yerine koyulduk...
    devletimizde buna göz yumuyor.
    nereyekadar böle devam edicez. ve büyüklerimiz daha ne kadar göz yumacak..

Sayfa 9/12 İlkİlk 123456789101112 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •